reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Marma- mój mąż tak twierdzi a ja z nim nie dyskutuję( mandatu mi nie wlepi ale nic nie wiadomo) jak wróci z pracy to się dopytam na jakiej podstawie tak twierdzi. Dla mnie to tez bez sensu bo jak jadę sama to zawsze coś można poprawić czy podać.

Ostatnia edycja:
reklama
Zastanawiam się jeszcze nad opcją z szufladą, ale nie jestem pewna, czy ja tam coś chować będę
przyda się na zapasową pościel czy pieluszki, dodatkowego schowka nigdy za wiele :-D ja zamówiłam z szufladą

wrócę do samochodów- nie mozna wozić maluszków z przodu nawet jak nie ma poduszki powietrznej z przodu lub jest wyłączona. Nowe przepisy
ale chyba nie w Polsce ;-) w innych krajach UE to tak, generalnie do 13kg dziecko jeździ tyłem, może z przodu ale bez poduchy, później może już jechać przodem z przodu z włączoną poduchą, ale ja bym nie ryzykowała ;-) są specjalne lusterka przyczepiane na przyssawkę do patrzenia na maluszka który siedzi za nami

oo to znalazłam http://fotelik.info/pl/art/przepisy_ruchu_drogowego_a_foteliki,16.html i żadnych nowych przepisów nie ma ;-)
to już nasza indywidualna sprawa jak dzieciaczki będziemy przewozili, ja napewno za kierowcą, pzecież nie będziemy się wybierały w długie podróże a do sklepu, lekarza czy znajomych

Ostatnia edycja:
Ja mlodego od poczatku wozilam za pasazerem. Jak prowadze to zawsze na swiatlach czy cos jak sie obroce to go widze i moge ewentualnie poprawic. Nie wygodnie by bylo gdyby jechal za mna, tzn za kierowca, bo nie dosyc ze go nie widze to nawet obrocic sie nie mozna.

Z przodu teraz Josha chcemy posadzic jak bedziemy gdzies jechac w 4, zebym ja z malutkim razem siedziala, ale w sumie teraz tak mysle ze chyba nie ma po co bo w jakies dalekie podroze sie nie wybieramy a tyle do babci czy znajomych to damy rade. Bezpieczenstwo dzieci najwazniejsze!

ja w tym nosidełku będę wozić z przodu, z tyłu mam już dwójkę:) a jak przejdzie już do większego fotelika (6mcy) no to będą w trójkę z tyłu. mamy 7mio osobowe to sie pomiescimy:)

wlasnie gadalam z M i kupię sobie pizamy, biustonosz(e)do karmienia i pas ściągający przez neta. nie bede po miescie jezdzic, wybierac, bo znajac zycie nic nie znajdei i tak kupie rpzez neta.

pytanko mam, ile biustonoszy do karmienia macie zamiar kupic? pizamy kupuje 2 (bo to lato, a w pologu czlowiek tak sie poci ze co chwile trzeba prac, a jedną mam już). ale z biustonoszami nie chce szalec. bo z normalnego tez sie da karmic... chyba kupie jeden taki zwykly za 19 zl. na te pierwsze dni(przy Starszaku to pieluche nosilam, tak mi leciało mleko więc musi byc duzy, bawelniany i taki co to go nie szkoda prac co chwile:) ) a drugi kupię sobie taki ladny...tylko z tym ladnym to sie zastanawiam czy sie nie wstrzymac, bo tak naprawde nie wiem jaki bede miala rozmar:( moze go kupie miesiac po urodzeniu? nie wiem, doradźcie. jakie wy kupujecie, ile i jaki rozmiar?

Ostatnia edycja:
asiunia a kupowalas je przed porodem? jaki rozmiar? kurde trzecie dziecko rodze a sie zastanawiam, ale w poprzednich ciążach mialam ogromniaste i w ciąży i po, teraz mi niewiele urosly i nie wiem co będzie po....

Ale mnie wystraszyłyście z tymi przepisami. Mam nadzieję że to nieprawda! Ja mam właśnie taki fotelik z bazą (super sprawa jak macie możliwość to polecam) i w moim samochodzie mogę wyłączyć poduszkę powietrzną więc Kubę woziłam z przodu jak sama jechałam, miałam go pod ręką i na widoku. On bardzo ulewał i bałam się że stanie się to właśnie podczas jazdy i mi się w takiej pozycji udusi. (bo z tył to w takim foteliku kierowca dziecka nie widzi prawda?)

kozica wiesz co ja mam taki rodzinny samochód i mam takie lusterko nad normalnym lusterkiem które można dostosować pozycję żeby dzieci widzieć, ale czytałam tu na forum że jest możliwość dokupienia takiego lusterka i zamontowania. super sprawa...

widziałyście coś brzydszego!!! - to dla poprawienia humorku :) hahahaha mnie się chce śmiać jak sobie siebie w czymś takim wyobrażę eheh, brzuszek, tłuszczyk i to: hahah naprawde śmieszne
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-m-i1400309390.html

Ostatnia edycja:
reklama
Moragine ja biustonosz będę kupowała o jeden rozmiar większy niż z 9 miesiącu ciąży, pod koniec ciąży, czyli jak będę miała 80D to kupię 80F

Do góry