reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Cześć dziewczyny, przepraszam, że się wam tu w zakupy wcinam, ale mam do sprzedania sukieneczkę do chrztu po córci (rozmiar 3-6 miesięcy) i komplecik chłopięcy po kuzynie, może którejś z was się spodoba:

[SIZE=+1]Sprzedam śliczną, unikatową, zwiewną i lekką białą sukieneczkę na chrzest firmy Tiny Ted w stanie idealnym (jak nowa - założona tylko na chrzest w czerwcu, wyprana w proszku Lovella).
[/SIZE]
[SIZE=+1]
sukienka-s.jpg
[/SIZE]
[SIZE=+1]Głównym atutem sukieneczki jest materiał - przewiewna haftowana błyszczącą nitką etamina (bawełna + elastan), co sprawia, że dziecko nie spoci się i nie umęczy się podczas jej noszenia, tak jak w sztucznych satynowych sukniach, oraz urocze delikatne falbaneczki z szyfonu, które znajdują się przy rękawkach, kołnierzyku i na samym dole, dzięki którym dziecko wyglada jak mała księżniczka. Sukienka posiada blado różowe różyczki. [/SIZE]
[SIZE=+1]
sukienka-gora2.jpg
[/SIZE]
[SIZE=+1]
sukienka-falbanki.jpg
[/SIZE]
[SIZE=+1]Sukieneczka jest od paska na podszewce, co nadaje jej dodatkowej elegancji. [/SIZE]
[SIZE=+1]Sukienka jest zapinana z tyłu i posiada wiązanie regulujace szerokość w pasie. [/SIZE]

[SIZE=+1]Dodatkowo po chrzcie można odpruć falbanki i nosić jeszcze sukieneczkę całe lato, nie jest to więc zakup jednorazowy. [/SIZE]
[SIZE=+1]Rozmiar sukieneczki 62/68 - 3-6 m-cy - ale raczej bliżej 62 - moja córeczka miała niecałe 5 m-cy, ale należy do tych mniejszych dzieci (niecałe 7 kg, 63 cm wzrostu). [/SIZE]
[SIZE=+1]Dokładne wymiary:
długość - 40 cm
szerokość w ramionkach (od wszycia rękawka) - 18 cm
szerokość po paszkami - 2 x 22 cm
szerokość w pasie bez rozciągania 2 x 20 cm regulowana gumeczką i paseczkiem zawiązywanym z tyłu
długość rękawka od paszki - 4 cm + 3 cm falbanki
długość rękawka od ramienia - 10 cm + 3 cm falbanki
[/SIZE]
[SIZE=+1]Do sukienki dodaję gratis opaskę idealnie pasującą do sukienki (taka sama różowa różyczka jak w sukience oraz organtyna, z której jest paseczek sukienki) [/SIZE][SIZE=+1]oraz satynowe buciki z falbanką z organtyny w stanie idealnym (rozmiar 11). [/SIZE][SIZE=+1]Dodatki warte ponad 30 zł. [/SIZE]
[SIZE=+1]Naprawdę polecam, moja córcia wyglądała w niej jak mała księżniczka, a wszyscy się zachwycali sukieneczką. [/SIZE]
[SIZE=+1]
Agnes.jpg
[/SIZE]
[SIZE=+1]Do sukieneczki można sobie dokupić szydełkowe bolerko i kapelusik w razie niepogody (ja swoje jeszcze sobie zostawiłam).[/SIZE]

[SIZE=+1]*********************************************************************************
[/SIZE]
[SIZE=+1]Sprzedam śliczny, bawełniano-satynowy komplecik dla chłopca do chrztu firmy włoskiej Bebetto w rozmiarze 62 (2-4 m-cy) w stanie bardzo dobrym (założony tylko na chrzest wyprany w proszku Lovella). Komplecik może zostać założony zarówno latem, jak i wczesną jesienią.
[/SIZE]
[SIZE=+1]
zestaw.jpg
[/SIZE]
[SIZE=+1]Głównym atutem kompletu jest materiał - przewiewna bardzo dobrej jakości bawełna, co sprawia, że dziecko nie spoci się i nie umęczy się podczas jej noszenia, tak jak w sztucznych garniturkach, oraz urocza satynowa kamizelka, która nadaje ubranku elegancji. [/SIZE]
[SIZE=+1]
[/SIZE]
[SIZE=+1]W skład kompletu wchodzi: [/SIZE]

• [SIZE=+1]
    [*]bawełniana bluzeczka z satynową muszką zapinana pod szyjką na napki
    Dokładne wymiary:
    długość bluzki- 26 cm
    szerokość pod paszkami - 2 x 24 cm
    długość rękawka od paszki - 14 cm
    długość rękawka od szyi - 27 cm
    [*] bawełniane spodnie z satynowymi lampasami z boku i wstawką satynową w pasie Dokładne wymiary:
    długość boczna (całkowita) - 34 cm
    długość nogawki od kroku - 16 cm
    szerokość w pasie - 34-48 cm
    [*] satynowa kamizelka z gumeczką z tyłu, z wyhaftowanym z przodu srebrną nitką słonikiem.
    Dokładne wymiary:
    długość kamizelki- ok 20 cm
    szerokość w ramionach - 18 cm
    szerokość - 2 x 24-26 cm
    [*] czapeczka - berecik ozdobiony satynową wstążeczką
    [*]bawełniane butki oraz rękawiczki niedrapki ozdobione satynową wstążką[/SIZE]
[SIZE=+1]Komplet nie posiada żadnych plam, a bardzo dobrej jakości bawełna o grubym splocie nie jest zmechacona
[/SIZE]
[SIZE=+1]Naprawdę polecam, prawie 4-miesięczny kuzyn wyglądał w niej uroczo. A w razie ogromnych upałów można przeszyć muszkę do bluzeczki lub bodziaka z krótkim rękawkiem, założyć kamizelkę i komplecik nadal będzie elegancki. Ponadto bez kamizelki komplet może być dalej spokojnie noszony. Ja sprzedaję, bo jest za mały, na chrzcie już był taki w sam raz. [/SIZE]
[SIZE=+1]
komplet-Pabloa.jpg
[/SIZE]

Więcej zdjęć i szczegółów na aukcjach
:

Śliczna NATURALNA SUKIENECZKA na CHRZEST 62 - 68 (1708289783) - Aukcje internetowe Allegro

CHRZEST Komplet dla chłopca bawełna satyna r. 62 (1710400517) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
antoninko, w stu procentach polecam chuste, ja od samiuskiego poczatku motam sie sama w kieszonke i nie prosilam nikogo o pomoc, jakos mi niepotrzebna, daje rade, a nigdy wczesniej jej nie uzywalam. radze sprobowac, bo ta bliskosc jest niesamowita. ja mam chuste tkana hoppediza i jest boska, ale np natibaby maja super opinie i sa ladniusie, a uzywane mozna za 100zl dostac juz. ja nie wyobrazam sobie juz zycia bez chusty i juz sie boje, ze maly za jakis czas z niej wyrosnie i co ja wtedy zrobie ;-)

a jak ktos chce nosidelko to ja polecam mothercare 3-way carrier, sa super, robione identyko jak baby bjorn (w sklepie porownywalam). ja mam takie i nie uzywam poki co z Felkiem (tzn mialam takie samo dla chlopcow i tylko jego uzywalam, bylo super), ale dla siostry zostawie. choc mysle, ze chusta jednak duzo duzo lepsza i ona sie sama o tym przekona. ale plusem jest cena -z przesylka za 60zl kupilam.

a te nosidełka to tak bezpieczne od 3 m-ca.?? Bo myśle i o tym, a ostatnio intensywnie. Powiem wam ze dziecko mi sie zepsuło . I tylko przodem do świata, na pionowo. Inaczej płacz i jęki. A ona wczesniej taka grzeczna i ugowoa dziewczynka była.... w kazdym razie, nwet moj mąż stwerdził że " my musimy sobie jakieś nosidło sprawić"

antonina spytaj tylko najpierw rehabilitantki, czy możesz nosidełko, czy jest bezpieczne, skoro sa problemy z główką i asymetria; ja też muszę o to spytać, dzisiaj zapomniałam

a te nosidełka to tak bezpieczne od 3 m-ca.?? Bo myśle i o tym, a ostatnio intensywnie. Powiem wam ze dziecko mi sie zepsuło . I tylko przodem do świata, na pionowo. Inaczej płacz i jęki. A ona wczesniej taka grzeczna i ugowoa dziewczynka była.... w kazdym razie, nwet moj mąż stwerdził że " my musimy sobie jakieś nosidło sprawić"

no kurcze to jak nasze! za małe jest na takie noszenie, bo kręgosłup słabiutki, po 3 miesiącu można tak próbować niby i to trzeba być sporo do tyłu odchylonym, żeby kręgosłup maleństwa odciążyć, a ten nasz szkrab jest wniebowzięty jak tak sobie siedzi i patrzy na co chce.

odnośnie chust to nam powiedziała rehabilitantka, że mogę wsadzać małego tak by rączki i nóżki były na brzuszku (taka fasolka -kołyska) i że chodzi o zwykłe zawiązanie chusty na plecach; tylko nie na "ileśtam" godzin, a raczej na niedługo; i chodzi o najzwyklejsze chusty czy większe kawałki materialu, a nie o takie gotowce z wiązaniami, trokami, ściągaczami itp. (zresztą, takiego gotowca miałam pożyczonego przy córci i byl beznadziejny);

reklama
co to znaczy zwykle zawiazanie chusty? przeciez to musi bezpiecznie trzymac dziecko, a jak zawiazac 3miesieczniaka na plecach? nie wyobrazam sobei... :confused: wyjasnisz?:) czy nie probowalas...?

Do góry