reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

hatorska ja kocham te małe buciorki :-) a z rozmiarami to ja nie wiem - buciki z tygryskiem miały opis 0-1miesiąc tak że nadadzą sie pewnie na pierwsze paradne spacery z małym, te trampy z paseczkami też są opisane miesiącami od 3-6 a te ostatnie z kubusiem rozmiar 20 to nie mam pojęcia kiedy będą dobre. Może jakaś doświadczona mamusia wypowie się w tej kwestii

reklama
o ile dobrze kojarze to 20-21 to byly mlodego pierwsze butki do chodzenia wiec powiedzmy 9-12mies w przyblizeniu :-)

no moi jak mieli roczek to rozmiar 18, ale są małostópkowi

więc generalnie roczne dziecko 18-20

Morgaine, ja też chciałam falbankę, ale w sumie kupiłam tą pościel 3 elementową, założyłam ją (mam łóżeczko z szufladą) i stwirdziłam, że z falbanką byłoby tego wszystkiego za dużo. Bynajmniej moje łóżeczko wyglądałoby z falbanką ciut ciężkawo. Nie wiem, jakie Ty masz łóżeczko, ale u mnie jest ładnie bez. Jak pościel jest śliczna, to moim zdaniem dodatkowe upiększacze już nie są aż tak potrzebne.
no ja też byłam przeciwna falbankom i szczerze mówiąc jak po paru godz.weszłam do sypialni i popatrzyłam to już mnie brak tej falbanki tak nie raził.... ale serial trwa bo z babką od pościeli się dogadałam że przed wysłaniem ochraniacza mi da cynk to jej dam znać czy dołożyć falbankę... no i mam miesiąc na zastanowienie :szok:

Madziarkas - super butki, ja nie mam żadnych ale mnie natchnęłaś i jutro popatrzę, tylko jaki rozmiar?????
...... no ja mam las pod nosem....ale tam to ja poziomek mogę nazbierać ;)
heh hatorska widzisz jak to niektórzy mają fajnie, ja mam do h&m 5 min samochodem, do lasu 15 min na nogach, 3 min samochodem, w góry 5 min samochodem potem nóżkami, wiadomo, jeszcze mam 15 min.samochodem nad jezioro i na narty też z pół godz samochodem.... poziomki, malinki w ogródku
ehhh normalnie sie dowartosciowalam jaka to ja szczesciara jestem:cool2:
a no i jeszcze mam APPLE:-D:-D
przynajmniej kasa z kieszeni tak szybko Ci nie ucieka:-D a ja po pandę musiałam zgodnie z bb forumowym zarządzeniem jechać:-D ale jeszcze nie jestem w 100% usatysfakcjonowana bo i ja zachorowałam na kocyk z pandami tylko tak jak Morgaine muszę sponsora znaleźć:tak:

może Ty kupisz mnie a ja Tobie?:-D:-D
cały czas myślę nad tym kocykiem. czy mi potrzebny.
no bo mam przewijak podróżny, a on taki kocykowy do podłożenia, nie przykrycia. pod kolor wózka kocyki mam 2 i jeden rożek/kołderke.
czyli wózek z głowy
no czyli nie potrzebuję ;( ale pomyślę, bo w sumie fajny, bawełniany:)

edit: wiem że nudzę, ale...

JAKA TA POŚCIEL JEST CUDNA W TEJ SYPIALNI.
TYLKO KSIĘŻNICZKI BRAKUJE W ŁÓŻECZKU!!

Ostatnia edycja:
może Ty kupisz mnie a ja Tobie?:-D:-D
cały czas myślę nad tym kocykiem. czy mi potrzebny.
no bo mam przewijak podróżny, a on taki kocykowy do podłożenia, nie przykrycia. pod kolor wózka kocyki mam 2 i jeden rożek/kołderke.
czyli wózek z głowy
no czyli nie potrzebuję ;( ale pomyślę, bo w sumie fajny, bawełniany:)

edit: wiem że nudzę, ale...

JAKA TA POŚCIEL JEST CUDNA W TEJ SYPIALNI.
TYLKO KSIĘŻNICZKI BRAKUJE W ŁÓŻECZKU!!

ok stoi:-D
ja też myślałam i doszłam do wniosku że potrzebuje bo pasuje do czapeczki i do wózka zielonego:-D a przewijak z motherhood zamówiłam ale co tam też się przyda w innych celach:-D
a o małą się nie martw już niedługo:-D ja jeszcze 3 tyg mam a my umówione w końcu jesteśmy:-D

morgaine, wkleisz Ty wreszcie te zdjęcia łóżeczka czy nie?!?!?!?!?!

łoł
no dobra, miałam się właśnie kłaść spać, ale co tam!! biorę aparata, walnę jedną fotkę i wkleję.

pandora w takim razie za 2 tyg i 6 dni pakuję torbę!!

siet, no, ja chciałam 13go rodzić