reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
takie male tabletuszki to byly i niby trzeba bylo brac najpier po pol a dopiero po jakims czasie cala, ja niestety do tego nie doszlam... Tobie tez sie tak krecilo?
No ja zapytam next week u poloznej (ooo aleluja po 2miesiacach wreszcie jakas wizyta!). Jeszcze jej nie powiedzialam o nie karmieniu i o CC, ale musze duzo rzeczy popytac a nie wiem czy sie z nia zobacze do porodu.

Tak to taki kawalek szmatki-kocyka z pando-misiem. ( Jak Dżony wstanie to zrobie fotke i Ci pokaze - szafa Madika jest u Dżonego w pokoju :-D)
No ja wlasnie sie czailam na cos takiego, ale jak tylko cos mi sie spodobalo to P twierdzil ze za brzydkie, zbyt dziewczece, zbyt ciemne, zbyt jasne itp, a ta Panda ma taki zielony "kocyk".

Ostatnio szaleje na ebay'u :-) nigdy nie bylam za tego typem zakupow - jakos nie lubilam uzywanych rzeczy, az wkoncu sie skusilam na superasne rampersy z nexta. No i jak przyszly to bylam zachwycona i odrazu komp na kolana i szukalam innych rzeczy.
Kupilam Joshowi kurtke z Bench'a za smieszne pieniadze a jest jak nowa. No to potem bach i Madusiowi kurtki upolowalam. Chcialam jakas cienka na lato (bo u nas to roznie z tym latem jest - czasami jest tylko z nazwy) i potem na jesien i dwa cuda z Nexta upolowalam za smieszne pieniadze. P sie smieje i mowi ze mnie nie poznaje :-D :-D
a ja nadal biduje na e-bay'u :-) kretynka :-)

Karmilam do 3-4mc.

Ja z Joshem mialam juz rozlozone lozeczko, z tym ze on mial swoj pokoj wiec moglo sobie stac, a teraz to wciaz odkladam zeby mi sypialni nie zagracalo :-D
ale next week P ma wolne wiec na pewno juz wszystko stanie na swoim miejscu;-)

a po co Ty sie tak spieszysz ja sie pytam?? przeciez jeszcze tyleeeee czasu:-D:-D:-D

aenye ja sobie tak pomyslalam wczoraj, bez kitu, jakbym miala rodzic, to mi sie nie chce! pierdziele nei rodze!! juz mam mnie bolec i potem plakac dzieciatko i karmic i przewijac....

i UBIERAC TE CIUSZKI :tak:

ale ja Ciebie rozumiem z tą piżamą i szlafrokiem. tez bym nie miala nic wiecej tylko z nudów sie za to wzielam. ale juz skonczylam.:-D
reszta next week i potem bede lozeczko przestawiac i cudowac w sypialni...chociaz na bank M mi nie zniesie łłóżeczka przed kwietniem. ja sie na serio na polowe kwietnia nastawiam, nie wiem jak wy;-)

a jeśli chodzi o born2011 to nie ma tego w PL H&M? mnie sie wydaje ze to powinno byc, obczaje w poniedzialek:D:D jak wyplata przyjdzie

a po co Ty sie tak spieszysz ja sie pytam?? przeciez jeszcze tyleeeee czasu:-D:-D:-D

a jeśli chodzi o born2011 to nie ma tego w PL H&M? mnie sie wydaje ze to powinno byc, obczaje w poniedzialek:D:D jak wyplata przyjdzie
Bo P ma wolny tydzien i powiedzial ze wszystko co on ma zrobic do urodzenia dzieck chce zalatwic wlasnie w tym tyg zeby potem juz miec spokoj. No a ze to co on ma do zrobienia to generalnie wszystko jest to tak wyszlo :-D

Bedzie okna chyba 1 raz myl :-D ale co tam wynajme Pana do czyszczenia okien to mu pomoze chociaz z 1 strony :-)

co do lenia do rodzenia to ja tez mam. Tak bym chciala sie porzadnie wyspac a jak sobie pomysle ze nie bedzie mi to dane, bo i owszem brzuch zniknie ale wzamian darmowy budzik dostane to juz nie napawa mnie to optymizmem.
Moglabym to jeszcze troche odlozyc, albo urodzic jak juz dziecie bedzie tak min 1,5roczne :-D hahaha

a ta seria jest w Polsce bo wszedzie chyba to samo maja. No jak Aenye je widziala to na bank musza byc ;-)

darmowy budzik??? hahahah niezły dowcip, ZA TEN BUDZIK TRZEBA JESZCZE PŁACIĆ
!!!!!!!
no i fakt z tymi oknami macie przerąbane, na zewnątrz się otwierają hahah, ja nigdy ich nie myłam:p
za to teraz odkad wrocilismy to M myje:) szybko i ladnie:) to przeca takie meskie zadanie...

doszła niania philipsa. ja oczywiście jak aenye z wózkiem. NIE DZIAŁA! M przyszedł no i działa:D

darmowy budzik??? hahahah niezły dowcip, ZA TEN BUDZIK TRZEBA JESZCZE PŁACIĆ
!!!!!!!
no i fakt z tymi oknami macie przerąbane, na zewnątrz się otwierają hahah, ja nigdy ich nie myłam:p
za to teraz odkad wrocilismy to M myje:) szybko i ladnie:) to przeca takie meskie zadanie...

doszła niania philipsa. ja oczywiście jak aenye z wózkiem. NIE DZIAŁA! M przyszedł no i działa:D
Ja nie wiem jak Ty, ale ja nie placilam za zmajstrowanie tegoż budzika :-D

no te okna to mnie tak wkurzaja ze normalnie masakra!!! Kiedys na poczatku bylam tak poirytowana tym faktem ze zapytalam sie pani sprzedajacej okna (w wejsciach do marketow czesto stoja z takimi probkami okien i z ulotkami namawiaja do zamowien) ze zapytalam sie dlaczego lubia tak utrudniac sobie zycie? Babke zamurowalo i powiedziala ze to ich tradycja :-) ale mnie rozwalila wtedy na lopatki - głupota tradycja Wielkiej Brytanii - ot cala puenta tego kraju :-) i wszystko jasne:-D

kupilas wkoncu uzywana czy nowa?

heh ja nie płaciłam za zmajstrowanie. mnie zapłacili:p:p heh żartuje

używana jak nowa hihi. tak było w opisie że niby mało używana, ale w sumie spoko. takie nianie są latami czasem używane więc ta faktycznie jest ok. to mój pierwszy używany zakup;)

no i super przynajmniej troche $$ zaoszczedzilas. JA tez bylam taka anty na wszystko co uzywane, a tu widzisz od 5ciu dni nie zamykam ebay'a :-D

born 2011 są w PL H&M bo ja mam z PL. Kurde właśnie mi przypomniałyście, że niani jeszcze nie mam :szok:. Wiem, że już ten temat wałkowałyście ale tak szybka, jaka najlepsiejsza? Koniecznie musi mi dzialać z 1 pietra na parter i odwrotnie!!! Tylko nie krzyczeć na mnie plissss, nie chce mi sie wałkować całego wątku :zawstydzona/y:.

reklama
ducha, ja nie kupowalam, to nie wiem :-) wez dobrej firmy jakiejs i o dobrym zasiegu.

morgaine
, no i widzisz ;-) co dwie glowy to nie jedna ;-) u mnie tylko po prostu sily bylo potrzeba. ps w ogole to babka zamowila dla mnie nowe pasy, no niech jej. nie chce mi sie juz z tym walczyc, z wozkiem znaczy. musze jeszcze sprzedac adaptery, co to je kupilam zle, do peg perego, zamiast do maxi cosi.. i kupic nowe, dobre.. dobra sztuka ze mnie, bez kitu :-/

a co do szalenstwa szlafrokowo-pizamowego - to przysiegam, zupelny przypadek :-D po prostu znalazlam w szafie, a ze zaczelam pranie wstawiac to wrzucilam i to :p
nie, od poniedzialku piore ubranka i wsio :-) taki plan. przez weekend jeszcze spie.

a born jest w h&m, juz od dawna :-) na pewno znajdziesz.

Do góry