reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
śliczna. Idealnie na moją figure, no może niekoniecznie po porodzie :p
a dlaczego??? :-D :-D ja myslalam ze na wyjscie ze szpitala bedzie idealna :-D

a tak serio to pewnie bardzo bedzie mi brakowac wakacji w tym roku (bo nigdzie nie jedziemy) moze chociaz na solarium pochodze co by troche koloru nabrac :-)

patrzcie jaka fajna sukienke na lato znalazlam... Halterneck dress - Short day dresses bonprix
ahhh ja juz chce lato no....

fason super, ale kolory nie moje :/

edit: wczoraj sie chwaliłam tym "odkurzaczem" do noska i wiecie co... wściekłam się niesamowicie...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dziś sprzedawca otworzył sprawę o anulowanie transakcji ( po tym jak ja mu wczoraj kasę przelałam), bo podobno on już tego nie ma. Więc delikatnie odpisałam, że nierozumiem, jak można na aukcje wystawiać coś, czegos ię fizycznie nie ma i że g***o mnie to obchodzi, ale ja chcę towar, który zamówiłam.

Ostatnia edycja:
ze zdjeciami wozka musicie poczekac, poki co jestem wsciekla i przykro mi, moze maz odczaruje ten wozek. plakac mi sie chce.
nie wiem, czy mam szalec i oddawac go, czy jakos zadzialac inaczej.. poza tymi brakujacymi pasami brzusznymi ma kola pompowane, a nie piankowe (nowe modele ramy niby mialy miec piankowe kola, , ale reszta stelazu wyglada na nowy, tzn te wszystkie elementy rozniace stara i nowa rame wygladaja ok. nie wiem, czy to jakis skladak jest czy co!!!)
no i nie moge naciagnac tej cholerrrrrrrrrrrnej spacerowki, cholera pieprzona jasna mac (sorx). brakuje mi 1cm. fakkkk. moze mezuli sie uda.. juz mam zakwas w rece :-(

laurka
, faktycznie zle napisalam z rozpedu! przepraszam za zamieszanie :-) sol morska do nosa, ale najtansza, bo nie ma roznicy ;-) mi wyszlo, ze disnemar 10zl drozszy od nose frida spray i dlatego doradzalam to ;-) po prostu nie ma sensu placic 30zl skoro mozna wydac polowe (oczywiscie porownaj zawartosc, tzn. ilosc w ml, bo nie wiem).

a sol fizjologiczna do oczu, tak czy inaczej, to u mnie niezbednik, bo Maks mial zatkane kanaliki i pol roku ponad sie meczylismy z tym, kilka razy dziennie przemywac. sol fiz. jest w ampulkach.

pandorka
, a wez to olej. po kit sie ciskac, i tak nie wyczaruje ci tego odkurzacza. bo rozumiem, ze to nie byla aukcja dot. 1 sztuki, tak? chyba w kup teraz ci wyszlo, co? mi sie nieraz zdarzylo.

aeyne no zobaczymy, co Twój mąż na to poradzi...póki co, szkoda, że tak wyszło, bo wiem, jak się cieszylaś na ten wózek, a tu takie coś :(

Cześć dziewczyny! Co prawda dawno się nie udzielałam, ale mam "problem" i mam nadzieję, że mi pomożecie.
Tzn. przygotowałam listę rzeczy, które powinnam kupić w aptece przed narodzinami maleństwa i mam prośbę, aby doświadczone mamy pomogły mi ją zweryfikować. Tzn. czy któraś z rzeczy jest zbędna lub czy jakiejś brakuje. Bardzo proszę o pomoc.
A oto moja lista:
1. emulsja do kąpieli emolium (zamierzam zużyć na początku 1 dużą butelkę emolium, a potem przejść na płyn do kąpieli nivea 2w1. Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie?)
2. sudocrem
3. sól fizjologiczna do przemywania oczu i uszu
4. maść bepanthen na obolałe brodawki
5. spirytus 70% do pępuszka ( szukałam na str. dozu i nie znalazłam. Wiecie, jaki ma być ten spirytus?)
6. aspirator do noska frida
7. tantum rosa w saszetkach do przemywania krocza
8. woda morska do noska w sprayu Disne Mar
9. Octenisept do pępuszka i rany krocza
10. czopki glicerynowe na wypadek gdyby dziecko miało zaparcia
11. jakieś czopki przeciwbólowe/przeciwgorączkowe dla niemowląt- jakie? bo widziałam, że paracetamol jest dla starszych dzieci...
12. termometr

Podliczyłam koszty i za wszystko wyszło mi 200 zł, więc kwota nie jest mała. Dlatego proszę o pomoc czy wszystko z listy jest potrzebne lub czy o czymś zapomniałam?

wszystko już zostało chyba napisane, ale zastanawiam się skąd wzięłaś czopki na zaparcia...chyba dla siebie tak?
bo dziecko karmione piersią przecież ma mega żadkie kupki i wszystkie 'świeże' mamy zadręczają się że to biegunka(ja też tak miałam hihi) dopiero lekarka mi wytłumaczyła, że stałe kupki pojawiają się przy stałych pokarmach, a dopóki karmi się piersią to są rzadkie, ze śluzem, nawet jak znalazłam raz nitkę krwi to mi powiedziała że ok jak się nie będzie powtarzać lub zwiększać ilość krwi, bo na piersi tak po prostu jest....
jak jest karmione butelką to właśnie śluz i krew mogą oznaczać biegunkę.
ale smectę na biegunkę ja miałam dopisaną do wyprawki od początku bo to można b.wcześnie podać, taki proszek się rozpuszcza...al efaktycznie można to dokupić później....

Pandorka - głowa do góry, niech odda kasę i zamów gdzie indziej

Aenye - już miałam napisane gratulacje dla Ciebie, może poczekaj na mężula i razem dojdziecie o co chodzi......

Laurka - ja przy Borysie używałam do pępka rozcieńczonego spirytusu (nie pamiętam jakie rozcieńczenie) i ładnie się zagoił, teraz kupiłam, za namową pani w sklepie octanicept......ale nie zamierzam stosować do pępka. Kilku znajomych, którzy ostatnio rodzili psikali tym wynalazkiem i jak im się zaczęła ranka babrać to wtedy szybko spirytusem i ładnie się wygoiło. Spirytus odradzają ostatnio :) bo alkohol przenika do organizmu młodego........ Ja nie chcę eksperymentować i będę używać spirytus. Octanisept się przyda bo to jest na wszelkie skaleczenia a sezon obdartych rączek i kolan już blisko :) ale nie koniecznie trzeba to kupować jako wyprawkę, spirytus też przecież swoje kosztuje.

Oczka przemywaliśmy przegotowaną wodą, a solą fizjologiczną tylko wtedy jak miał jakieś zapalenie i mocno zaropiałe, trzeba być ostrożnym z rumiankiem bo ten też może uczulać.

reklama
Laurka22 może Cię rozczaruje ale pierwsze słysze o przeciwbólowym działaniu octenisept-u, nie chciałabys wiedziec jak reagują kobietki którym dezynfekuje sie krocze przed zaopatrzeniem go:szok:.
A do krocza od wieków najlepsze normalne szare mydło a widziałam różne krocza w różnym stanie po porodzie.
Przepraszam że tak wtrącam się w wątek!!!!!!!;-)

Do góry