reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
Zgadzam się w pełni. Ja jak czytam nas wszystkie, to cieszmy się,że mamy pieniążki na uzywane czy nie, ale mamy. Zostaje tylko drobna decyzja czy wanienka profilowana czy nie:) Fajnie miec cos wymarzonego, ale jak nie stać...to trudno. Tym maluszkom to tylko mamy i tatowie;-) potrzebne, a reszta- pal licho!

wiecie co, jak tak przeczytałam całą tę dyskusję to doszłam do jednego wniosku, może to i kosztuje i wyprawka i potem życie z dwójką, trójką, czwórką dzieci! ale zawsze skądś człowiek te pieniądze wytrzaśnie:)
fakt że mając troje dzieci nie jestem w stanie zapewnić im wszystkim prywatnych szkół, zajęć pozalekcyjnych niewiadomo jak drogich itd. ale przecież my wszystkiego też nie mieliśmy, ba o ile mniej mieliśmy!!, a żyjemy i jesteśmy szczęśliwi. dziecko potrzebuje przede wszystkim miłości, a tego każdy ma nieskończenie wiele (nie wchodzę w polemikę rodzin patologicznych, leniwych, olewających dzieci!) mamy miłość i tyle!! i nie pozwólmy by cokolwiek ją zagłuszyło:D

mamy kokos-pianka-kokos i jakoś nam się nic nie odkszatałciło, a twardy materac jest zdrowszy ;-)

wiem, wiem- dlatego się zdecydowałam na taki, chociaż jak dziś zaczęłam wgłębiać się w temat to spotkałam się i z innymi opiniami, ale że ja doświadczenia nie mam a dobrych opinii jest zdecydowanie więcej kupię ten. Tyle że zastanawiam się jakiej konkretnie firmy...

od dziś w realu proszek lovela jest w cenie 37,95 za 5 kg jakbyście były zainteresowane:-)

a ja się dziś głowię nad materacem tzn będzie gryka-pianka-kokos, choć i tu zaczynam mieć wątpliwości bo podobno kokos za twardy a gryka się odkształca, tylko jaki? na allegro ich sporo i nie wiem co wybrać:zawstydzona/y: jest jeszcze opcja taka przynajmniej przesyłka byłaby płatna raz..co myślicie?
LOZECZKO KLUPS SAFARI SZUFLADA + MATERAC K-G-P HIT (1439877925) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Ja jestem 'za' piękne łóżeczko naprawdę:) I moim zdaniem materac ok!

ja kupiłam najtańszy materac (kokos, pianka, gryka), we wtorek doszedł, jest ciut cieńszy, niż Jaśkowy kupiony w Łomży, ale też ok

macie rację, dziecko "kosztuje" więcej lub mniej...ale bez dzieci smutno by było.super markowe ciuchy nie zastąpią miłości rodziców.
ja się cieszę, że mając tyle dzieci starcza mi na chlebek i takie tam. czasem żałuję, że nie przysługują nam żadne dodatki od Państwa, ale co tam, nie liczyłam nigdy, że opieka społeczna utrzyma mi dzieci, rodzinę. to moja świadoma decyzja właśnie taka rodzina i cieszę się nią.

i przyznam szczerze, gdybym myślała tylko o ekonomii, to pewnie jedynak tylko byłby.ale moim zdaniem nic nie zastapi mi wiecznego bałaganu, tabunu brudnych skarpetek wieczorem w łazience i chaosu przy obiadowym stole. mam dzięki nim emocjonujące życie i już.

PS. obiad jednak ugotowałam , hehe...ale musieli cały dom odkurzyć, podlać kwiaty i powiesić pranie

od dziś w realu proszek lovela jest w cenie 37,95 za 5 kg jakbyście były zainteresowane:-)

a ja się dziś głowię nad materacem tzn będzie gryka-pianka-kokos, choć i tu zaczynam mieć wątpliwości bo podobno kokos za twardy a gryka się odkształca, tylko jaki? na allegro ich sporo i nie wiem co wybrać:zawstydzona/y: jest jeszcze opcja taka przynajmniej przesyłka byłaby płatna raz..co myślicie?
LOZECZKO KLUPS SAFARI SZUFLADA + MATERAC K-G-P HIT (1439877925) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

dziewczyny, sprawa materaca jest baardzo prosta i łatwa. nie ma lepszego i gorszego pod względem jakości. te droższe są tak samo dobre dla dziecka jak zwykła pianka obciągnięta materiałem. nie chodzi o wkład, bo on nie ma znaczenia. gryka, kokos czy inne takie to tylko chwyty marketingowe żeby nas naciągnąć. mam b.dobrego kolegę który w materacach siedzi od lat i pytaliśmy go jaki właśnie wybrać. uśmiał sie bo każdy myśli że im droższy tym lepszy. ponoć nie prawda i dla noworodka wystarczy nawet zwykła pianka za 30 zł. fakt, później jak dziecko cięższe i ciężarem wygniata materac (jakies -15 kg) to mozna zmienić do większego łóżka lepszy materac. ale ponoć dla noworodka nie trzeba ulegać gryce( jak zrobiłam przy pierwszym dziecku) czy kokosowi :-D

(gryka mi sie nie wgniotła i nie odkształciła a córka na materacu spała do 3go roku życia:))

a juz wlasnie chcialam ulec :)
ale mam dylemat nowy piankowy za 30zl czy uzywany gryka-pianka-kokos na zdjeciach wyglada ze nie odksztalcony no ale z Gdyni to moge obejrzec za 35zl.

nati kup nowy, może i odkształcenia nie będą widoczne gołym okiem, ale dla takiego malutkiego ciałka akurat ważne, aby materacyk był nowy. To jedna z niewielu rzeczy, które warto kupić nowe.

reklama
Do góry