Mnie biust urósł o dwa rozmiary i a starym biustonoszu sie po prostu nie zapnę, a spodnie ciazowe musiałam zaczać nosić juz w 3 miesiacu, bo moje obcisłe nie dawały rady, całe podbrzusze mnie bolało. Wiele rzeczy kupiłam takich które później też bede mogła założyć, ale gdyby nie ciąża to bym ich nie musiała kupować, a jednak kupę kasy na to poszło. Niestety wchodzę tylko w 2 stare swetry, jeden dłuższy podkoszulek (reszta za krótka) i spodnie dresowe reszta odpada.
reklama
Wyczytałam właśnie w mądrej gazecie M jak mama, żeby kupując butelki do karmienia kupować te oznaczone symbolem "stop BPA", "BPA free" itd. Pewnie większość z Was o tym wie, ale może jest jeszcze ktoś tak nieuświadomiony, jak jak ;-) kto przejrzy po moim poście na oczy 
BPA to utwardzacz bisfenol A, który wkrótce będzie zakazany w państwach UE, ale poki co jest często dodawany do tworzywa, z którego robi się butelki, a badania mądrych głów wykazaly, że jest przyczyną m.in. nowotworów u dzieci.

BPA to utwardzacz bisfenol A, który wkrótce będzie zakazany w państwach UE, ale poki co jest często dodawany do tworzywa, z którego robi się butelki, a badania mądrych głów wykazaly, że jest przyczyną m.in. nowotworów u dzieci.
doczytałam was,ale zajęło to ponad godzinę (tylko wątek zakupowy).
ja przy pierwszym dziecku mialam 10x wiecej kasy a wcale nie szarpalam sie na nowe,oryginalne rzeczy(ale budowalismy domek wiec kasa i tak miala na co byc wydana...)
przy drugim wydalam b.malo. wszystko dostalam i zostało po Starszaku
teraz apteka 200zl
posciel 50zl
ciuchy 450
ciązowe 250
szlafrok plus pizamy 150
zostalo jeszcze parę stow i to chyba tyle (elektr.niania, przescieradla, okrycie kąpielowe,pampersy, polozna, fotelik do karmienia, staniki do karmienia, pas poporodowy, i pewnie jeszcze pare innych rzeczy
)
natomiast jak pisze anawoj starsze chlopaki kosztuja mnie wiecej (ciuszki, buty, rzeczy na zime,fotelik do samochodu itd)
na leki trochę idzie (chora tarczyca wiec leki do konca zycia, teraz w wiekszej dawce)
gin na NFZ
badania, poza tarczyca, na NFZ
a oszczednosci miesieczne z racji L4(niepotrzebuje teraz nianki, paliwo do pracy, obiadki w pracy, kawa i fajki w pracy(!)) to 1000 zł
ja przy pierwszym dziecku mialam 10x wiecej kasy a wcale nie szarpalam sie na nowe,oryginalne rzeczy(ale budowalismy domek wiec kasa i tak miala na co byc wydana...)
przy drugim wydalam b.malo. wszystko dostalam i zostało po Starszaku
teraz apteka 200zl
posciel 50zl
ciuchy 450
ciązowe 250
szlafrok plus pizamy 150
zostalo jeszcze parę stow i to chyba tyle (elektr.niania, przescieradla, okrycie kąpielowe,pampersy, polozna, fotelik do karmienia, staniki do karmienia, pas poporodowy, i pewnie jeszcze pare innych rzeczy
natomiast jak pisze anawoj starsze chlopaki kosztuja mnie wiecej (ciuszki, buty, rzeczy na zime,fotelik do samochodu itd)
na leki trochę idzie (chora tarczyca wiec leki do konca zycia, teraz w wiekszej dawce)
gin na NFZ
badania, poza tarczyca, na NFZ
a oszczednosci miesieczne z racji L4(niepotrzebuje teraz nianki, paliwo do pracy, obiadki w pracy, kawa i fajki w pracy(!)) to 1000 zł
a widzisz mitaginka, ja nie wiedziałam :-) szybciorem sprawdziłam to co kupiłam, uff...
Moragine tylko pogratulowa takch oszczędności :-) ja swoją wypłatę na L4 wydaję do cna do... połowy m-ca... no ale jeszcze na jedzonko idzie a mój M lubi pojeść
chociaż wczoraj rano powiedział BASTA bo nie mógł się dopiąć w wyprane spodnie hahaah
ja już w tym m-cu nic nie kupuję, już cała komoda zapchana i pół szafy dziecęcej, starczy
aaa i wogóle dzwonili do mnie ws. wózka, że jeszcze nie mają fotelika w moim kolorze i jak wybiorę inny to mi od razu wyślą, mówię NIE, dziś fotelik dotarł to się okazało, że koła są ze szprychami a ja chciałam inne, mówię NIE... i mam czekać do przyszłego tyg
dziady wstrętne, a jak w przyszłym tyg. znów będzie coś nie tak to powiem im, żeby się ...... razem z tym wózkiem !!!
Moragine tylko pogratulowa takch oszczędności :-) ja swoją wypłatę na L4 wydaję do cna do... połowy m-ca... no ale jeszcze na jedzonko idzie a mój M lubi pojeść

ja już w tym m-cu nic nie kupuję, już cała komoda zapchana i pół szafy dziecęcej, starczy
aaa i wogóle dzwonili do mnie ws. wózka, że jeszcze nie mają fotelika w moim kolorze i jak wybiorę inny to mi od razu wyślą, mówię NIE, dziś fotelik dotarł to się okazało, że koła są ze szprychami a ja chciałam inne, mówię NIE... i mam czekać do przyszłego tyg

a widzisz mitaginka, ja nie wiedziałam :-) szybciorem sprawdziłam to co kupiłam, uff...
Moragine tylko pogratulowa takch oszczędności :-) ja swoją wypłatę na L4 wydaję do cna do... połowy m-ca... no ale jeszcze na jedzonko idzie a mój M lubi pojeśćchociaż wczoraj rano powiedział BASTA bo nie mógł się dopiąć w wyprane spodnie hahaah
aaa i wogóle dzwonili do mnie ws. wózka, że jeszcze nie mają fotelika w moim kolorze i jak wybiorę inny to mi od razu wyślą, mówię NIE, dziś fotelik dotarł to się okazało, że koła są ze szprychami a ja chciałam inne, mówię NIE... i mam czekać do przyszłego tygdziady wstrętne, a jak w przyszłym tyg. znów będzie coś nie tak to powiem im, żeby się ...... razem z tym wózkiem !!!
hermionka to że zaoszczędzę siedząc na L4 nie znaczy ze mam kase
zaraz śmigam na allegro po zakupy pościelowo-ręcznikowo-prześcieradłowo-pieluchowe
wczoraj sobi kupiłam, co Wy na to?
MUZZY dyskretna koszula ciążowa do karmienia XL
polecam za to sklep www.melwa.pl
mają konto na allegro, któraś z Was dawała linka do kocyków w paski - kupiłam beżowy. śliczny.
nabyłam u nich też ręczniki dla wszystkich domowników i jestem zadowolona.mam zamówioną narzutę 240x210 za 73pln, cena rewelacja
przede wszystkim bardzo miła kobitka to prowadzi
polecam za to sklep www.melwa.pl
mają konto na allegro, któraś z Was dawała linka do kocyków w paski - kupiłam beżowy. śliczny.
nabyłam u nich też ręczniki dla wszystkich domowników i jestem zadowolona.mam zamówioną narzutę 240x210 za 73pln, cena rewelacja
przede wszystkim bardzo miła kobitka to prowadzi
wczoraj sobi kupiłam, co Wy na to?
ta koszula super gatunkowo i b.ładnie się układa
a i dzięki za linka do tego sklepu. zaraz tam śmigam bo mam zamiar zamknąć listę zakupową w tym tyg/
pandora83
Fanka BB :)
od dziś w realu proszek lovela jest w cenie 37,95 za 5 kg jakbyście były zainteresowane:-)
a ja się dziś głowię nad materacem tzn będzie gryka-pianka-kokos, choć i tu zaczynam mieć wątpliwości bo podobno kokos za twardy a gryka się odkształca, tylko jaki? na allegro ich sporo i nie wiem co wybrać
jest jeszcze opcja taka przynajmniej przesyłka byłaby płatna raz..co myślicie?
http://allegro.onet.pl/lozeczko-klups-safari-szuflada-materac-k-g-p-hit-i1439877925.html
a ja się dziś głowię nad materacem tzn będzie gryka-pianka-kokos, choć i tu zaczynam mieć wątpliwości bo podobno kokos za twardy a gryka się odkształca, tylko jaki? na allegro ich sporo i nie wiem co wybrać

http://allegro.onet.pl/lozeczko-klups-safari-szuflada-materac-k-g-p-hit-i1439877925.html
Ostatnia edycja:
reklama
Koot
Fanka BB :)
I tak wiadomo, że każdy wyda tyle, ile uważa za słuszne. Targowanie się, nie ma tu sensu. Każda z nas jest inna, ma inny status finansowy, inne potrzeby itd. Jeśli ktoś może pozwolić sobie na prywatne wizyty, nowe modele wózków, wanienek, czy leżaczków, to nie rozumiem, dlaczego ma tego nie robić. Z drugiej strony wiadomo, że wszystko można dostać "z drugiej ręki" i też nie ma w tym nic złego. Dziecko kosztuje mniej lub więcej, ale tak jest ze wszystkim. Jedna z nas będzie kupowała tylko markowe ciuchy i oryginalne perfumy, a druga będzie ubierała się w second handach i kupowała np. tańsze odpowiedniki perfum. Tak samo z wędliną, meblami, szamponami itd. Zawsze można wydać więcej i zawsze można wydać mniej, a i tak każda z nas wyda, tyle, na ile może i chce sobie pozwolić.
Zgadzam się w pełni. Ja jak czytam nas wszystkie, to cieszmy się,że mamy pieniążki na uzywane czy nie, ale mamy. Zostaje tylko drobna decyzja czy wanienka profilowana czy nie
Podziel się: