reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Polecałyście laktator Medela,ale czy ten ręczny też jest taki dobry?
bo ja raczej mało będę używać, a różnica w cenie między ręcznym,a elektrycznym jest bardzo duża-swoją drogą ten ręczny jest dość tani:
LAKTATOR MEDELA Mini Lactaset ręczny Warszawa (1428693599) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

ewentualnie jeszcze myślalam o tym modelu-jest droższy wiec nie wiem czy jest sens ale wygląda fajnie
Najnowoczesniejszy Laktakor Ręczny HARMONY MEDELA (1445405743) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

reklama
acronka te czapeczki to na dziale dziecięcym? czy Men że męskim
hermionka - zdecedowanie na dziale dziecięcym a konkretnie na niemowlęcym a Men, bo slubnego miałam na mysli.:-D

krakowianko - co do Travelera ja się sugerowałam opiniami matek, z którymi rozmawiałam na żywo i które miały go zamontowanego. Mało tego ma podobno dobre opinie rehabilitantów, bo dziecko w zasadzie do 6 m-ca życia powinno być w pozycji leżącej! A w nosiedełkach są całe zgięte. Mam nadzieję, że mi się sprawdzi, zwłaszcza latem jako gondolka,bo jest bardziej odkryty od tradycyjnej budy.A nosidełko kubełkowe, jak pisałam mam. Maxi Cosi City.
Cóż ile osób tyle opinii. Będę testować i się przekonam ;-) jak to z nim jest naprawdę.

nie wiem, czy nie zanudzam, bo juz to pisalam, ale ja kupilam taki - do ucha, do czola tez:

Termometr Microlife IFR 100 - ucho/skron - NOWOSC (1443315801) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

jestem bardzo zadowolona, mamy juz ze dwa lata go, dziala bez zarzutu :-)

a chyba kazdy taki termometr zmierzy temperature w pokoju?

Dzięki dziewczyny za wieści, nie wiem co ja bym bez Was zrobiła:) Czekam jeszcze Acronka na Twoją opinię i coś sobie wybiorę, korzystając z Waszych opinii.

a ja przejrzałam listę i zostało mi do kupienia tylko: pieluszki tetra BOBAS w siatce:), 2 przescieradla, okrycie kapielowe,butelka, szczoteczka do włosów i lansinoh na piersi:) przez allegro to sobie zamówie i mam z głowy...:D

a i jeszcze pampersy i proszek do prania, pająk LAMAZE-zabawka:)

a ja musze jeszcze kupić:
materacyk
pościel - wypełnienie
poszewki
prześcieradła
laktator
wanienka
okrycie kapielowe (na razie mamy 1)
wózek
cążki
smoczki
podkłady
...

no to co polecacie? Jakies propozycje?? ^^

ja mam biednie jeszcze :-p ciuszki,karuzelke,laktator,leżaczek,proszki wczoraj kupiliśmy,mąż zbytnio nie chce się jak powiedział spieszyć,łóżeczko z przewijakiem i materacem w komplecie to mamy upatrzone tylko zamówić i jechać odebrać w sklepie bo to u nas w Gdańsku , wózek powiedział że kupimy jednak w kwietniu, no i reszta została,koszulinki do porodu,majciochy,podkłady,smoczki itd ,itp ajajaj heh

materacyk
pościel - wypełnienie
poszewki
prześcieradła
laktator
wanienka
wózek
cążki
smoczki
podkłady
...

Wanienke mam nakladana na wanne, co prawda jeszcze nie uzywalam ale jestem z niej zadowolona
podklady, smoczki,cazki, przescieradla i okrycie kapielowe mam od:

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
jeszcze nie przyszlo ale kupowalam juz od tego sprzedawcy i jestem zadowolona
poszlam do apteki i kupilam parafine i jedna rzecz mniej do kupienia :)
aenye- na ile taka butelka starcza??

materacyk
pościel - wypełnienie
poszewki
prześcieradła
laktator
wanienka
wózek
cążki
smoczki
podkłady
...

Materacyk, pościel, wypełnienie, poszewki, - to wszystko lezy i czeka i nawet nie wiem,gdzie kupowałam.
prześcieradła mam na pewno z cienkiej frotki na gumkę.
Poza tym ja mam kołyskę i do niej gotowe wszystko. Zestaw do łóżeczka pojawi się trochę później, teraz leży schowany i zapakowany.
Laktator- zwykły ręczny chyba BabyOno albo Canpol sama nie wiem.
Wanienka - PrimaBaby profilowana, a od siostry dostanę zwykłą tez PrimaBaby.
okrycia kąpielowe - mam z Ikei i BabyOno + 2 lub trzy ręczniki takie 40X70 (o ile dobrze wymiar pamiętam, średnie w kazdym razie)
Wózek - Mutsy Urban Rider.
Cązki - kupię zestaw - nozyczki + cążki + pilnieczek, którego się nie używa Canpolu.
Smoczki - ja nie kupuję teraz. Kupię, jeśli zajdzie taka potrzeba. Sklepy mam blisko: Rossmann i Dino.
Podkłady - te do przewijania kupię w Rossmanie

reklama
Wanienke mam nakladana na wanne, co prawda jeszcze nie uzywalam ale jestem z niej zadowolona
podklady, smoczki,cazki, przescieradla i okrycie kapielowe mam od:

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
jeszcze nie przyszlo ale kupowalam juz od tego sprzedawcy i jestem zadowolona
poszlam do apteki i kupilam parafine i jedna rzecz mniej do kupienia :)
aenye- na ile taka butelka starcza??

Nati ja od tego samego kupowalam, powinno dzis przyjśc i sama do konca juz nie wiem co kupiłam bo tyle tego bylo haha:))
oo własnie i parafina..

Do góry