reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

aGonia celullitis w poprzedniej ciąży zrobił mi się ogromny, apotem wszystko zeszło, nic z tym nie robiłam.

aenye Dyskretna tunika do karmienia MUZZY 7 kolorów r.L (1407400741) - Aukcje internetowe Allegro

Koszula kopertowa do karmienia MUZZY kolory roz. M (1407400977) - Aukcje internetowe Allegro

tę pierwszą wymieniłam na rozmiar M w takim ładnym malinowym kolorze, bo L w tym kolorze nie było,no i dobrze bo byłaby duuużo za duża. materiał super.

ta druga materiał też spoko, cieńszy trochę, ale na lato może lepszy. pierwsza ładniej się układa.

czego używacie zapobiegawczo na rozstępy? widziałam że hermionka oliwki.
ja w poprzedniej ciąży i tej Ziajke, tania ale mało wydajna, natomiast żadnych rostępów nie miałam i nie mam. miałam też pharmaceris - super ale trochę droższy, teraz mam dax cosmetix perfecta mama i nawet lepszy od ziajki tzn. drozszy ale bardziej wydajny....

Ostatnia edycja:
reklama
ja najpierw miałam Mama Perfecta, potem kupiłam Ziajkę (koszmarnie się "wyciska"), a ostatnio dostałam od teściowej Mustelę.
Na brzuszku i piersiach rozstępów nie mam, ale na biodrach/udach tak :/ w ogóle moja skóra na udach jest jakaś taka sflaczała...

Ja używam ziajki. Fakt, że jest tania, ale na długo nie starcza. Tylko, że mimo tej ziajki i tak wyszły mi obrzydliwe, czerwone rozstępy pod piersiami :-( Nie wiem dlaczego, przecież aż tak mi nie urosły :/ A ud, pośladek i bioder w ogóle nie smaruję i tam mi nic nie wyszło. Ciekawe...

a mi się wydaje, że te moje na biodrach/udach to są jakieś stare, tylko może wcześniej się sobie nie przyglądałam :-D, bo są białe, czyli chyba nie są świeże ;-)

Podstawowo używam rossmannowego oliwkowego kremu Isana - pudło 500ml za 9zł. Dodatkowo - Ziajki (fakt, na końcu trzeba rozciąć opakowanie, żeby się dostac do tego co nie wychodzi, ale tak jest niestety z większością produktów) na miejsca gdzie mogą się pojawić rozstępy - biodra,dół brzucha i piersi.
Jak dotąd nie zauważyłam nic ani na piesiach ani na brzuchu czy udach. Może taka moja uroda :)

ja póki co używam tylko j&j oliwki, w tej chwili w żelu,na brzuch i piersi i odpukać na razie nic się nie pojawiło choć może lepiej tfu tfu;-)

Morgaine, mam nadzieję, że z tym cellulitem pójdę w Twoje ślady;)

A co do rostępów to używam kremu Fissan. Na allegro w aptekach Super Pharm można dostać za ok 20zł, a chyba wszędzie indziej kosztuje ok 30. Póki co rozstępów na szczęście ani śladu.
Krem dość ciężko się wsmarowuje, ale efekt "nasmarowania" -nawilżenia i elastycznienia wyczuwalny jest cały dzień :)

reklama
z tymi rozstępami to jest tak, że jak ktoś ma predyspozycje to i tak wylezie... niby Mustela jest ekstra, moja kuzynka używała z 5m-cy, koszt mega a i tak popękała... ale zawsze warto czymś się maziać, napewno to ograniczy ilość :-) i tak po porodzie szybko schudniemy do lata, będziemy piękne więc jeden rozstęp w tą czy tamtą :-D

Do góry