reklama
U mnie coca cola to złoty środek na mdłości- serio
Ja mam tak samo. Tylko mam wyrzuty sumienia, że w jakiś sposób zaszkodzę Maleństwu Ogólnie przez mdłości i wymioty moja dieta nie jest odpowiednia. Od trzech dni mój organizm toleruje tylko suchary, wszystko inne leci. Chociaż dzisiaj wmusiłam jajecznicę i jest szansa, że się przyjmie
Nawiązuję do teksu poniżej. Jak to jest, żeby nagle zjadać np. 2 jajka, 100 gram mięsa i jeszcze popić 3 szklankami mleka? Czy to nie zależy od wieku ciąży? Bo chyba inne zapotrzebowanie jest w 1 trymestrze a inne w 2 i 3? Jakoś nie mogę w siebie tyle władować, bo sa to ilości mega wielkie. Zawsze byłam łakomczuchem, ale to już przesada.
1. POKARMY BIAŁKOWE – 3 dawki dziennie
(uwaga: większość produktów mlecznych zaspokaja także zapotrzebowanie na wapń!):
3 szkl. mleka
3 szkl. maślanki
1 szkl. domowego twarogu
1 i 3/4 kubka jogurtu
5 dag (pół kubka) startego sera parmezan
2 duże jajka lub 2 białka
100 g tuńczyka w sosie własnym z puszki
100 g ryby lub krewetek
140 g małży, krabów lub mięsa z homara
70 g drobiu (kura, kurczak, indyk)
85 g chudej wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, cielęciny lub ciemnego kurzego mięsa
85 g wątróbki i innych podrobów (uwaga: niezbyt często!)
140-170 g tofu
1. POKARMY BIAŁKOWE – 3 dawki dziennie
(uwaga: większość produktów mlecznych zaspokaja także zapotrzebowanie na wapń!):
3 szkl. mleka
3 szkl. maślanki
1 szkl. domowego twarogu
1 i 3/4 kubka jogurtu
5 dag (pół kubka) startego sera parmezan
2 duże jajka lub 2 białka
100 g tuńczyka w sosie własnym z puszki
100 g ryby lub krewetek
140 g małży, krabów lub mięsa z homara
70 g drobiu (kura, kurczak, indyk)
85 g chudej wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, cielęciny lub ciemnego kurzego mięsa
85 g wątróbki i innych podrobów (uwaga: niezbyt często!)
140-170 g tofu
Kochane mamusie
czy macie już jakieś zachcianki pokarmowe?
Bo ja dostałam niesamowitego apetytu ,czasami zastanawiam się czy jest on związany z ciążą ,czy faktem,że muszę siedzieć w domu gdyż jestem na zwolnieniu i po prostu z tego powodu mi się chce tak bardzo jeść.
Niesamowitą ochotę mam na jabłka -najlepiej kwaśne.
Dzisiaj zafundowałam sobie wybuchową mieszankę.Na sniadanko szkalnka mleka i bułeczki z serkiem waniliowym,do tego ogórki małosolne i śliwki węgierki.
Oczywiście skończyło się to dlugim posiedzeniem w łazience:-)
Teraz wcinam jabłka i mam ochotę na omleta z dżemem truskawkowym i ze śmietaną,i oczywiscie mleko.
Raczej sobie tą zachciankę odpuszcze bo boję sie że dostanę jakiejś niestrawności.
A jak z Wami jest Kwietnióweczki ,macie podobnie?
czy macie już jakieś zachcianki pokarmowe?
Bo ja dostałam niesamowitego apetytu ,czasami zastanawiam się czy jest on związany z ciążą ,czy faktem,że muszę siedzieć w domu gdyż jestem na zwolnieniu i po prostu z tego powodu mi się chce tak bardzo jeść.
Niesamowitą ochotę mam na jabłka -najlepiej kwaśne.
Dzisiaj zafundowałam sobie wybuchową mieszankę.Na sniadanko szkalnka mleka i bułeczki z serkiem waniliowym,do tego ogórki małosolne i śliwki węgierki.
Oczywiście skończyło się to dlugim posiedzeniem w łazience:-)
Teraz wcinam jabłka i mam ochotę na omleta z dżemem truskawkowym i ze śmietaną,i oczywiscie mleko.
Raczej sobie tą zachciankę odpuszcze bo boję sie że dostanę jakiejś niestrawności.
A jak z Wami jest Kwietnióweczki ,macie podobnie?
Bardzo fajny temat Ale też niebezpieczny Jak któraś z nas poczyta to zaraz też będzie miała zachciankę
Ja zachcianki już miewam. Pojawiają się wtedy, kiedy nie mam mdłości, bo jak są mdłości to nic mi się nie chce jeść.
Dzisiaj np będąc z narzeczonym na zakupach zobaczyłam w kolejce do kasy, że pewien pan trzyma zapiekankę i od razu też zapragnęłam takiej samej Więc w ostatniej chwili zrobiłam szybki skok do działu z pieczywem i zdobyłam zapiekankę Oczywiście zaraz po odejściu od kasy zjadłam ją w trybie natychmiastowym
Ja zachcianki już miewam. Pojawiają się wtedy, kiedy nie mam mdłości, bo jak są mdłości to nic mi się nie chce jeść.
Dzisiaj np będąc z narzeczonym na zakupach zobaczyłam w kolejce do kasy, że pewien pan trzyma zapiekankę i od razu też zapragnęłam takiej samej Więc w ostatniej chwili zrobiłam szybki skok do działu z pieczywem i zdobyłam zapiekankę Oczywiście zaraz po odejściu od kasy zjadłam ją w trybie natychmiastowym
Za mną chodziły ostatnio naleśniki i dzisiaj je będę miała na obiad. W tej chwili pożarłabym fasolkę po bretońsku z kiełbaską
A ostatnio śniło mi się, że chciałam czekolady i chodziłam po sklepach a w żadnym nie było czekolady. Koszmar
A ostatnio śniło mi się, że chciałam czekolady i chodziłam po sklepach a w żadnym nie było czekolady. Koszmar
krakowianka85
Fanka BB :)
Cucumber - no zaraz Cię zadźgam za te naleśniki. Smaka mi narobiłaś, a nie mam siły już sobie usmażyć.
Przed chwilą zjadłam zainspirowaną przez Wasze zachcianki zupę koperkową. :]
A teraz chce mi się... drożdżówki, najlepiej z jagodami. :/
Przed chwilą zjadłam zainspirowaną przez Wasze zachcianki zupę koperkową. :]
A teraz chce mi się... drożdżówki, najlepiej z jagodami. :/
alexandra_73
Fanka BB :)
...mleko z tuby...karmelowe)
reklama