reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

a czemu nie zielona herbata?? ja ja pije co tam jest niedobrego?
Znalazłam informacje w internecie, że zielona herbata obniża wchłanianie kwasu foliowego, który jak wiecie szczególnie na początku ciąży jest bardzo ważny. Ponadto jak wspomniała Ilona, zawiera kofeinę i tak jak inne herbaty czy produkty kofeinowe przeszkadza we wchłanianiu żelaza.
Nie wiadomo jednakże jaka ilość herbaty może wpłynąć na ciążę. Lepiej dmuchać na zimne, ale pewnie wypicie kubka zielonej herbaty dziennie nie powinno zaszkodzić.

reklama
Ja tam jakoś nie mam ochoty na zieloną herbatę mimo iż zanim zaszłam w ciążę wolałam ją od zwykłej czarnej. Widocznie mój organizm sam się broni przed tym co złe dla dziecka :)

Dzień dobry :-)

Jeśli chodzi o odżywianie to jem dość dużo jak na mnie.Wczoraj przeszłam samą siebie - rano śniadanie, potem obiad w pracy, dwie nektarynki na podwieczorek;-), jak wróciłam do domu to jeszcze obiadem poprawiłam i za dwie godziny tak mnie ssało, że musiałam kolację jeszcze zjeść - masakra. Staram się urozmaicać posiłki jak mogę. I jeść warzywa - ale to średnio mi wychodzi tak jak picie wody:-(. Teraz idę szykować śniadanie bo już zaczyna mnie ssać:tak:.

Miłego dnia życzę

Hej wszystkim!!!
Jestem tu nowa i chętnie utrzymam kontakt z waszym gronem, w końcu jestem też kwietniówka (termin porodu ustalony wstępnie na 1.04).
Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!:-):-)

dziewczyny, nie przesadzajcie z tym jedzeniem, jedzcie normalnie, tylko racjonalnie, wiadomo, ze w ciazy nie napchacie sie fast-food'ami lub innymi tym podobnymi paskudztwami.
co do herbaty, to uwiezcie, ze w szpatalach normalnie ja podaja wiec chyba az tak okropna dla dziecka nie jest, zreszta nie pijecie jej chyba litrami;-)

miłego dnia ciezaróweczki:-)

Mnie jeszczenie nie ssie, wiec jem normalnie...
Pamietam w poprzedniej jadlam sporo, bo co mialam zrobic jak non stop byla naprawde glodna.
Banany ani zadne owoce nie zaspokoily glodu nawet na pol godziny

dzieki za info o tej herbacie, ja pozostane w takim razie przy roibos, rumianku i miecie (moje ulubione), a czarna od swieta i z cytrynka tylko

ja dzis gotuje zupke jarzynowa na kurce od ciotki ze wsi wiec super zdrowo,
a napadow glodu nie mam ani mdlosci, calkiem normalnie jeszcze jest 8 miesiecy zeby sie rozkrecic :-p

Witam kwietnióweczki, te nowe i te "stare":-)
Ja dalej czuję się wyśmienicie, powaznych objawów brak:-)
Co do odżywiania to ja musiałam trochę zmienić mój jadłospis bo za zdrowo to ja się nie odżywiałam.
Teraz jedna lekka kawka dziennie, rano musli z mlekiem, obiad normalnie, bez wymagań, w ciągu dnia z dwa owoce muszę zjeść, piję ok.1 l wody mineralnej i chyba tyle.

Co do przygotowania starszego rodzeństwa doprzyjścia rodzeństwa na świat (Tool) to mam niemiłe doświadczeniez moją córcią, dwa lata temu miała 5 lat i w sumie strasznie chciała już mieć młodszą siostrzyczkę (ja też chcę drugą córcie , mąż marzy o chłopcu).Jak zaszłam w ciąże podskakiwała z radości, dbała o mnie itp. Jak poroniła nie mogła zrozumieć dlaczego dzidzi nie ma. Bardzo ciężko to przeżywała. Potem ciągle pytała kiedy będzie znów. a to nam zajęło ponad 2 lata.
Teraz chciałam jej powiedzieć dopiero po 12 tyg, ale 7 latka słyszy więcej i rozumie niż 5 latka i zaczęła zadawać pytania. Tym razem powiedziałam, że mamy organizm przygotowuje się do przyjścia dziecka stąd moje objawy i jak wszystko będzie dobrze to dzidzia będzie, ale jeszcze nic nie wiadomo.

Mam nadzieję, że tym razem bedzie ok :-)

reklama
Mam pytanie, w związku z tym iż w sobotę jestem świadkiem na ślubie przyjaciółki - i idę do fryzjera, czy można czymkolwiek zmieniać kolor? (mam paskudne odrosty :( ).
Mój lekarz powiedział, że musi mi powiedzieć że nie mogę, ale on uważa, że mogę, co wy o tym sądzicie?

Do góry