reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Jakby któraś miała ochotę na pierogi ruskie to zapraszam! 63sztuki wyszły i chyba 10 zjadłam:zawstydzona/y:

aniam - jak stan zabawek u Was w sklepie? Macie coś fajnego? Też chcę przewietrzyć zabawki u dzieci, część wyrzucić, inne schować by za jakiś czas wyciągnąć ale i dokupiłabym chętnie coś. Lenie to się domek dla lalek marzy, a Maćkowi może jakaś zjeżdżalnia albo te wyskakujące piłeczki? Chyba, że coś innego podpowiesz;-)

reklama
Witamy i my

Rzut wysypki zaczał się u nas wieczorem i zaalarmowani zadzwoniliśmy do naszej pediatry i po opisie stwierdziła że to to (przepraszam za kolokwializm) "*****". Tosia przechodzi to strasznie, wczoraj wieczorem chciało mi się z nią usiąść i płakać, ale ja w żaden sposób nie mogę jej pomóc bo lekarstw na to nie ma. Działamy tylko objawowo, syrop na kaszel i tantum verde bo nic innego się nie da. Całą noc drapała nóżki :-:)-( Tak bardzo mi jej szkoda a nie mogę jej pomóc a musimy patrzeć jak się męczy, zaatakowało jej także prawą strone buzi i oko :-( Łzy lecą jak grochy....

Dziękujemy za życzenia zdrówka, mam nadzieję, że jak wszystkie nam życzycie to szybko jej przejdzie bo cierpi, jeszcze nie widziałam jej tak chorej...

Elvie ja bym chętnie przyjęła gdyby było bliżej, bo w ciągu dwóch dni zjadłam kanapkę i jogurt..

Gosienka i co dotarła ta Twoja trzoda :-) Dziękujemy za pamięć ;-)

Aniez u nas słoneczko od trzech dni rezyduje :-)

Kici tatuś też obowiązki jakieś mieć musi ;-)

Lecę, bo się chorusek z łózka podnosi, może chociaż coś zje, bo nic nie chce ruszyć...

Hello
ZIMNO!!!!!!! w autobusach nie grzeją, a w tramwajach "ciepły guzik" to działa tylko latem...
Kici co to jest ciepły guzik, zaciekawiłaś mnie, my nie miastowi, więc proszę o wyjaśnienie

Witam,
my po wizycie.
Maciek bardziej chory, bo oprócz oskrzeli i powiększonych migdałów rzuciło mu się na lewe ucho - ten to zawsze ucho ma w gratisie do kataru.Dostał antybiotyk zinnat.
Lenka uszy ma ok, ale gorączka + oskrzela więc też na antybiotyku się skończyło.
Oboje zaflegmieni, zakatarzeni i kaszlący.
Mam ich ubierać cieplej, ale w domu ma być 19 stopni. W łazience 21-22, kąpiele co 2 dni i ekspresowe, bez mycia włosów. Kontrola za tydzień.
M. do pracy pojechał, więc ja do smerfów zmykam i na śniadanie bo rano w biegu tylko nektarynkę zjadłam.
Też za pierwszym razem u Leona mieliśmy zinnat, ale przy drugim, podejrzewam nie do końca zaleczonym uszku, już zastrzyki i od tej pory odpukać nic mu nie jest.

Aniez gratki dla Kuby, to nie lada wyczyn zawiązać buty

Izabela, Basia, Nata (chyba dobrze doczytałam na fejsie, że Julka też to ma) zdrówka dla Waszych pociech

A mi teście załatwiają swojską kurę dla Leona, a jak się nie uda to właśnie brojlera i do tego królika, na zmianę.
I w końcu mam kogoś od swojskich jaj. Ostatnio kupiłam piękne jajca i jedno było olbrzymie, takiego kurzego wielkiego jeszcze nie widziałam i okazało się, że dwa żółtka były w środku.

Byłyśmy na tych zajęciach tanecznych, podzieliła na kilka grup wiekowych i dziś były 5 latki, 3 latki są w poniedziałki. Zapisałam ją. Pooglądałyśmy jak takie zajęcia wyglądają, to taka jakby rytmika. Na początek rozgrzewka, pozycja początkowa do baletu, później jakieś tańce wygłupiańce, zabawa z chustą animacyjną i na koniec wyciszenie w formie ćwiczeń relaksacyjnych. Babeczka widać, że lubi to co robi, ma podejście. Więc mam nadzieję, że Ala będzie się dobrze bawić.

maonka - dawaj fotę!

Nie chce mi się, ale muszę z psiurem na spacer iść.
Plusem dnia okazało się rozwiązanie, jakie padło z ust Kamili. Będzie przyjeżdżać na 9:00 i siedzieć do 15:00 po wcześniejszym odebraniu Lenki z przedszkola, a w czasie gdy Maciek śpi ona mi ugotuje co chcę (porcję na 2 dni), posprząta i wyprasuje dzieciowe rzeczy. Normalnie luksus:szok::happy2: Wcześniej jej nigdy o to nie prosiłam, bo pamiętam, że w ofercie na niania.pl miała odznaczone te opcje dodatkowe. Dzisiaj stwierdziła, że skoro pójdę jej na rękę godzinowo to ona chętnie mi w prowadzeniu domu pomoże. No, ale 13 grudnia na 3 tygodnie wylatuje do męża, więc będę musiała wrócić na ziemię;-) Wniosek jest jeden: warto rozmawiać:-)

Jakby któraś miała ochotę na pierogi ruskie to zapraszam! 63sztuki wyszły i chyba 10 zjadłam:zawstydzona/y:

aniam - jak stan zabawek u Was w sklepie? Macie coś fajnego? Też chcę przewietrzyć zabawki u dzieci, część wyrzucić, inne schować by za jakiś czas wyciągnąć ale i dokupiłabym chętnie coś. Lenie to się domek dla lalek marzy, a Maćkowi może jakaś zjeżdżalnia albo te wyskakujące piłeczki? Chyba, że coś innego podpowiesz;-)

A ile masz kasy do wydania ;-) O używanym domku to zapomnij , bo tym się dzieci latami bawią .
Piłki nie za duży już ?
Fajne są te serie z little people
Fisher Price Little People Garaż,Rampa 60cm Nowość (3577169085) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

FISHER PRICE LITTLE PEOPLE REMIZA STRAŻACKA P3331 (3558730022) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Little people mali odkrywcy duży zestaw super! (3569553997) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

myślę że lenka też by nie pogardziła .

Co do domku no cóż , podoba mi się jeden taki , ale cena jest zaporowa :-D

.Domek dla lalek Barbie SAVANNAH 130 cm KidKraft (3565419908) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

sa też bbuuhhaahhaaa tańsze wersje :)

-18% PROMOCJA Domek dla lalek Teatown Kidkraft (3564285016) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ja mam wersję ekonomiczną :p

Eichhorn Domek Dla Lalek Z Wyposażeniem 2513 - Ceneo.pl

ca łkiem solidny , niektóre meble mogli lepiej dopracować . Ja go od znajomej kupiłam . Jednak jakbym miała inwestować w nowy to na bank bym patrzyła na to , żeby barbie w to weszła . Bo tym się dziewczynki będą potem bawiły .

Witamy i my

Rzut wysypki zaczał się u nas wieczorem i zaalarmowani zadzwoniliśmy do naszej pediatry i po opisie stwierdziła że to to (przepraszam za kolokwializm) "*****". Tosia przechodzi to strasznie, wczoraj wieczorem chciało mi się z nią usiąść i płakać, ale ja w żaden sposób nie mogę jej pomóc bo lekarstw na to nie ma. Działamy tylko objawowo, syrop na kaszel i tantum verde bo nic innego się nie da. Całą noc drapała nóżki :-:)-( Tak bardzo mi jej szkoda a nie mogę jej pomóc a musimy patrzeć jak się męczy, zaatakowało jej także prawą strone buzi i oko :-( Łzy lecą jak grochy....

Dziękujemy za życzenia zdrówka, mam nadzieję, że jak wszystkie nam życzycie to szybko jej przejdzie bo cierpi, jeszcze nie widziałam jej tak chorej...

Elvie ja bym chętnie przyjęła gdyby było bliżej, bo w ciągu dwóch dni zjadłam kanapkę i jogurt..

Gosienka i co dotarła ta Twoja trzoda :-) Dziękujemy za pamięć ;-)

Aniez u nas słoneczko od trzech dni rezyduje :-)

Kici tatuś też obowiązki jakieś mieć musi ;-)

Lecę, bo się chorusek z łózka podnosi, może chociaż coś zje, bo nic nie chce ruszyć...

O siet . wiesz co a ją to swędzi ?? Pytam bo może fenistil w kroplach jej podaj . On jest na swędzenie i pomaga dość skutecznie .

Glut mam po sam pas :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale dziś kawałek mieszkania ogarnęłam .
Podoba mi się to wolne

Gosienka jestem zwarta i gotowa codziennie...zamrazalnik duzy, takze wpadaj kiedy tylko chcesz :-)

chorowitkom zdrowka zycze, nam tez sie przyda, bo Hanka zalegla... Jutro czeka nas wizyta...

Elvie, warto, szczegolnie ze to niania Twoich dzieci, a nie zwykla pracownica na etacie... To sa inne relacje...

Witam
Aniam dzięki dobra Kobieto za ten domek w wersji ekonomicznej, pokaże jutro Mani i coś czuję ze będę miała prezent od Mikołaja z głowy, bo u mnie już to jest na tapecie, Ola ostatnio pytała ile czasu przed gwiazdką można list do Mikołaja pisać:sorry2:
Elvie super rozwiązanie Kamila wymyśliła
Maonka wrzuć fotkę, ja też muszę kolorek odświeżyć i końcówki podciąć
Izabela biedna Tosia, oby szybko choróbsko odpuściło
Aniez brawa dla Kuby za sznurówki, mój K załapał dopiero rok temu, pamiętam jak go uczyłam usiedliśmy na schodach przed domem w trójkę to było chyba wiosną 2011, pokazywałam i tłumaczyłam a K nic tylko się denerwował że nie wychodzi a Ola przyglądała się z boku, później wskoczyła do wiatrołapu i wyszła z zawiązanymi butami :szok: czasami jak chciała Kubie dokuczyć to się oferowała że mu korki chętnie zasznuruje:cool2:
Poczytałam ale więcej nie pamiętam:confused:
Dzisiaj do domu przed 19 wróciliśmy, wszyscy padnięci wiec dzieciarnia dawno już chrapie. Marysia jest w przedszkolu od 8 do 16 i to jest chyba za długo dla niej, poza tym po obiedzie już za mną tęskni i czasami płacze więc od jutra będę ją odbierała przed 15, a starszaki będą o 16 wracać autobusem.
Spadam do łóżka bo ledwo na oczy widzę a jutro nerwowy poranek mnie czeka:no::wściekła/y:
Monia zdrówka dla Hani

Dobra, zaraz wrzucę

A my prezent od mikołaja mamy z głowy. Alicja o niczym innym nie mówi jak o Barbi syrence. Mamy ją w garści teraz, żeby dostać od mikołaja prezent musi być grzeczna, więc całe 2 miesiące będę mieć w domu aniołka :blink:

W ramach profilaktyki najadłam się dziś czosnku, dzieci dostają witaminę C + tran. Jutro wstawię Wam jeszcze herbatkę na przeziębienie, bo teraz nie chce mi się już wstać a wisi w kuchni na lodówce.

reklama
Dzieńdoberek :-)

Oficjalnie Emil chodzi do ogniska muzycznego :tak: byliśmy wczoraj na pierwszej lekcji i jestem bardzo zadowolona, widać że nauczyciel z powołania i masakra ile dzieciaków do niego chodzi :szok: zrobił wszystko aby Emila na zajęcia wcisnąć i nawet uwzględnił o której ma busa powrotnego do domu ( bo moje samodzielne dziecko będzie teraz busami na zajęcia dojeżdżać w końcu jest już nastolatkiem ;-)) Emil już wczoraj w domu ćwiczył a ja razem z nim coby sobie pewne rzeczy przypomnieć :tak:

Maonka również proszę o fotki :tak:ciekawe czy małż ci buziaka da po tym czosnku :-D Super opisujesz te zajęcia taneczne, mam nadzieję że Alicji się spodobają.Jeśli chodzi o Barbie syrenkę to u nas nadal to zabawka nr. 1 i śpi z Helenką :tak:

Sonia oby dzisiaj był spokojniejszy dzień :tak:

Monia zdrówka dla Hani oby to nic poważnego. Wpadnę wpadnę obiecuję bo was to się raczej u nas nie doczekam :-p

Aniam zdrówka babo , może ty za dużo chatę pucujesz i się rozchorowałaś ;-)Z tą agroturystyką to zawsze było moje marzenie tylko muszę mieć pewność że ten dom uda nam się kiedyś kupić bo tak szkoda mi kasę ładować i jak by się coś zmieniło to gdzie ja z tym zwierzyńce pójdę ;-)

Elvie na pierogi to mój Mateusz by do ciebie przyjechał bo on je wręcz uwielbia :tak:następnym razem wcześniej daj znać kiedy będziesz lepić :tak: Dobrze że udało ci się dogadać z Kamilą , a jeśli chodzi o wracanie na ziemię to ja mam tak codziennie niestety ;-)

Isabela mam nadzieję ze Tosia dzisiaj lepiej, daj znać co u was dziewczyny? Zwierzaki dojechały dzisiaj jeszcze kaczuszki dojadą i koniec bo miejsca już nie mam ;-):-D

Aniez ja cię tylko uświadomię że jak by ta krowa i koza były to twój Kuba pierwszy chciałby je doić :-D

Uciekam na pocztę, potem muszę szybki obiad zrobić bo auto dostaję i z dzieciakami do dentysty po szkole śmigam.

Miłego dnia kobietki :-)

Do góry