reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

O kurcze juz KWIECIEN 2010:tak::tak::tak:
Dziewczyny spokojnych 9 miesiecy...
Bardzo chcialam byc kwietniowa mama..ale wyszlo wczesniej...;-)
Pozdrawiaski

reklama
Witam Wszystkie Kwietnióweczki 2010! Jak ten czas leci :)
Rok temu my, czyli kwietniówki 2009 dowiadywałysmy sie o swoich fasolkach :)

Gratulacje dla Was i spokojnych 9 miesięcy!!!

No to narazie jest nas trzy.Poczekam do sierpnia i potem może moderatorzy wrzucą nas na górę:D

Dziękuje za gratulacje.Ja bede pierwsza na liscie kwietniówek.Hihi.Ale pewnie urodze w marcu.

mazia89 dzieli nas tylko 5 dni :)
Powiedz mi, czy u Ciebie tez wystepuje taki bol w podbrzuszu? Od 4 dni mam bardzo napiete podbrzusze, jakby mi mialo jajniki rozsadzic. Troszke sie matwie. Pocztakowo myslalam, ze to na okres, no ale jednak nie. Czy to tak powinno byc?
Pozatym piersi mam bardzo, bardzo wrazliwe na dotyk, nawet jak schodze po schodach to je czuje!

Witajcie:-) I ja dołączam do kwietniowych mam. Dziś pierwszy raz zobaczyłam fasolkę na usg - na razie widać tylko pęcherzyk ale jest PRZEPIEKNY :-))))

hej Katik ja nie mam boli w podbrzuszy miałam w dniach spodziewanej @ ale teraz juz przeszło mi.Czasami trochę wieczorem zaboli ale nie jest to ból nie do wytrzymania.Co do piersi mam nabrzmiałe i twardsze ale specjalnie mnie nie bolą:)

Katik, u mnie bóle były jednym z pierwszych objawów. Mój ginekolog twierdzi, że to dobry objaw, podobnie jak częste oddawanie moczu (co ponoć mówi o dużej liczbie progesteronu). Przez tydzień bolało mnie non stop i bardzo intensywnie. Od kilku dni bóle są rzadsze, głównie wieczorem. Wiadomo, że charakterystyczne dla ciąży są bóle "ciągnące" dotyczące jajników i one świadczą o ciąży i rosnącej macicy- jakbyś miała ostre, kłujące bóle to powinnaś koniecznie porozmawiać z lekarzem.

Witajcie
Ja też dołączam do Was.
Z moich obliczeń wynika, że to 9 kwiecień.
U mnie pierwszym objawem były nabrzmiałe piersi, które też czuję przy chodzeniu. Potem dwa testy pozytywne (pierwsze dwa zrobiłam za wcześnie i były negatywne).

Mam nadzieję, że wszystkim nam się uda.
U mnie ciężko, mam stracha :( gdyż poza tym, że ostatnio poroniłam (11 kwiecień 2007), to jeszcze tydzień temu doznałam urazu głowy i mam wstrząs mózgu, do tego objawy pierwsze ciąży i jest ciężko :( Musiałam z automatu odstawić lekarstwa na głowę i teraz cierpię :(

Jutro mam kontakt z neurologiem, a w piątek pierwsza wizyta u ginekologa.

Przy pierwszym dziecku (Karolinka obecnie 7 lat) w pierwszym miesiącu urządzaliśmy mieszkanie i przenosiłam, nie wiedząc o ciąży 100 kg kafelek, także może i tym razem mimo przeciwności się uda :)

Pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki :-)

reklama
Witam wszystkie dziewczyny.
Niezmiernie mi miło dolaczyc do waszego kregu!!!
Oby Bozia pozwolila nam dotrwac do kwietnia w 2 paku.
Ja stracilam swoja corcie w 23 tygodniu ciazy w listopadzie ubieglego roku.Mam nadzieje, ze ta ciaza przebignie bez problemow i doczekam sie wkoncu upragnionego dzieciatka.
Jak do tej pory zrobilam 2 testy.Dzis powinnam dostac okres ale test zrobilam juz 3 dni temu a dzis drugi i oba pozytywne.
Pobolewa mnie podbrzusze, mam wrazliwy nosek na zapachy i piersi mi nabrzmialy.
Jestem juz zmeczona, spiaca i troszke bardziej glodna niz zawsze...
Pozdrowionka dla szanownych kolezanek

Do góry