reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki z mazowieckiego

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja się zapisałam na USG 3d na Krakowskim Przedmieściu 67/2 tel 826 08 25. Wiem, że wykonują je jeszcze w Pruszkowie w gabinecie Contenta i prof. Roszkowski ale nie wiem gdzie. Czytałam na forum opinie o nich wszystkich i duzo osób sobie chwali to, które wybrałam. Za dwa tygodnie się okaże.
Ceny od 150zł w Contencie, 200zł na Krakowskim Przedmieściu i chyba koło 300zł u Roszkowskiego.

reklama
jestem w 18 tc termin mam na 16 kwietnia i rodzic bede na inflanckiej, ze wzgledu na lekarza prowadzacego ktorego sobie chwale bardzo no i ze wzgledu na to ze to dobry szpital.....

najlepiej trafić właśnie na dobrego lekarza, który na dodatek pracuje w dobrym szpitalu :) ja miałam podobne szczęście mimo, że do lekarza chodze prywatnie :) gdybym nie trafiła tak do gina to pewnie chciałabym rodzić na Wołoskiej w MSWiA...

Z tego co się orientuje to prof. Roszkowski przyjmuje gdzieś na Saskiej Kepie w Warszawie, sama się tam wybieram. Będę rozmawiać w najbliżssyzm czasie z koleżanką ktorej robiła usg jakiś czas temyu, więc będę znała dokładny adres.

Ja też jestem z okolic Warszawy. Po głowie chodzi mi Bielański (już pisałam), bo tam mam lekarza. A ostatnio słyszałam dwie pozytywne opinie o Inflandzkiej, a trzecia koleżanka szykuje się tam na poród w styczniu.
Pozdrawiam,
Magdalena

Wracając do Usg 3D, ja właśnie wczoraj takie zrobiłam na Krakowskim Przedmieściu i z ręką na sercu mogę polecić. Pan doktor bardzo sympatyczny, po pytaniu o imię dzidzi zwracał się do niej po imieniu, badał uważnie i na koniec spisał 5-stronicowy raport o wszystkim co zobaczył (łącznie z wykresami i zdjęciami serduszkka i innych narządów wewnętrznych). Cena, no cóż w Warszawie wszystko jest droższe ale jako miły akcent na koniec oprócz płytki i dwóch pocztówek z wizerunkiem dziecka dostałam książkę pt "Położnictwo ilustrowane".

Obecnie mieszkam w Ciechanowie wiec moze cos wiecie na temat szpitala wojewodzkiego??? Przeprowadzilam sie z warszawy, a jak jeszcze zastanawialam sie czy nie rodzic w wawie to kolezanki ktore juz rodzily radzily albo karowa albo szpital dzieciatka jezus, jednak w obecnej sytuacji niestety raczej nie skorzystam ze wzgledu na odleglosc-boje sie ze moge nie zdarzyc a trudno mieszkac u rodzicow przed porodem:)) a w ciechanowie podobno standardem sa darmowe porody rodzinne wiec caly czas badam teren jak cos wiecie na temat tego szpitala to napiszcie bede wdzieczna- co do USG 3D/4D to ja bylam na krakowskim przedmiesciu pomimo nie malej ceny polecam tylko nie dajcie sie naciagnac na badanie!!!dodatkowo kosztuje 100zl+200zl USG jednak pomimo ceny warto- dodatkowo daja plytke CD z zapisem badania wiec caly czas mam w kompie krotki filmik jak moja dzidzia macha raczkami i jeszcze dostalam zdjecie:)

zapisałam się na poniedziałek na Krakowskie na to usg ;D
powiedzcie mi dziewczyny, czy robili je wam przez brzuszek, czy jak...
już się nie moge doczekać :)

reklama
Kosmi ja mialam pierwszy raz robione usg w 12/13 tygodniu wlasnie na krakowskim i lekarz powiedzial mi ze na tym etapie lepiej przez dolna czesc ciala, tylko ja bylam z mezem i jakos glupio siedziec na fotelu z cyms na ksztalt lokowki wiadomo gdzie a obok maz-dlatego wybralam metode przez brzuszek ale w piatym to juz chyba robia tylko przez brzuszek. Ja ide 12 grudnia, uwierz mi Kosmi warto sama zobaczysz jeszcze dostaniesz plytke wiec zawsze bedziesz mogla obejrzec dzidzie w domu:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry