reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

No wychodzi 12,56ng/ml
Czy to słaby przyrost to ciężko powiedzieć bo nie bardzo jest coś takiego jak przyrost progesteronu.
Duphaston nie wychodzi w badaniach. A progesteron sam w sobie jest pulsacyjny więc mierząc raz o 8 rano, będziesz miała 10, ale np. o 12 może miałaś 15. Generalnie taki progesteron pokazuje, że jesteś po owulacji i że wynik jest w normie. Niedomoga to próg poniżej 10

Dzięki!
Sądziłam, ze biorąc dupka 2x dziennie bedzie troszke wiekszy przyrost...

reklama
No nie będzie bo on nie wychodzi w badaniach. Jak chcesz mieć zmianę w badaniach lekarz zamiast dupka musi Ci przepisać luteinę - ona w badaniach wychodzi

Ok, dzięki.
Ja sie na tym w ogole nie znam a gin jak zobaczyła wynik to stwierdzila, ze maly i przepisala duphaston myślałam, że to właśnie w celu podniesienia...

Ok, dzięki.
Ja sie na tym w ogole nie znam a gin jak zobaczyła wynik to stwierdzila, ze maly i przepisala duphaston myślałam, że to właśnie w celu podniesienia...

🙈🙈🙈

Duphaston to sztuczny progesteron w związku z tym, nie wyjdzie on w badaniach krwi, ale oczywiście jeżeli masz np. niedomogę to "podniesie" i pomoże ciąży, ale nigdy nie będziesz wiedziała jaki ten wynik jest realnie we krwi

Luteina to progesteron naturalny w związku z tym, wyjdzie on w badaniach krwi więc będziesz widziała na ile Ci podniósł

Jeżeli wiec jest ważne dla Ciebie by mieć czarno na białym jaki wynik masz, to poproś lekarza o zmianę. Niemniej jednak często lekarze wolą dawać sztuczny bo dzięki temu widzą, czy w ogóle potrzebna jest dodatkowa suplementacja

Z ciekawostek - w ciąży polecam luteinę bo z kodem recepty C jest bezpłatna

🙈🙈🙈

Duphaston to sztuczny progesteron w związku z tym, nie wyjdzie on w badaniach krwi, ale oczywiście jeżeli masz np. niedomogę to "podniesie" i pomoże ciąży, ale nigdy nie będziesz wiedziała jaki ten wynik jest realnie we krwi

Luteina to progesteron naturalny w związku z tym, wyjdzie on w badaniach krwi więc będziesz widziała na ile Ci podniósł

Jeżeli wiec jest ważne dla Ciebie by mieć czarno na białym jaki wynik masz, to poproś lekarza o zmianę. Niemniej jednak często lekarze wolą dawać sztuczny bo dzięki temu widzą, czy w ogóle potrzebna jest dodatkowa suplementacja

Z ciekawostek - w ciąży polecam luteinę bo z kodem recepty C jest bezpłatna

Ja nie wiem czy mi zależy, chciałabym być tylko w ciąży 😂😂😂

Mi na DOZ zawsze dobrze wychodziło (oczywiście strumieniowym) jak była ciąża to były krechy, jak nie było to była biel :)
no ja właśnie tez tak miałam. Nigdy nie miałam kresek, ani cienia. nic nigdy się nie wybarwialo nawet po kilku minutach, a tutaj cień, ale informacja na opakowaniu, ze po 5 minutach nie czytać wyniku (od 4 minuty zaczął się wybarwiać), co wydaje mi się dosyć szybko, bo szczerze to takie wybarwienie (tez lekkie) od razu wychodziło mi zwykle jak bete miałam juz 200, a teraz robiłam test 25dc i 26dc (cykle mam 26-28 dniowe). Dzisiaj jak uda mi się wyrwać z pracy to lecę zrobić bete

reklama
Do góry