reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
A ja się witam w 1dc 🤷‍♀️ Także proszę mi tam kropelkę zaznaczyć 😣 laseczki ja z wami zostaje do końca kwietnia ( będę was podglądać ) a co do maja, to jeszcze nie wiem. Chyba potrzebuje troszkę przerwy, ale zdecyduje jeszcze co zrobić z tym cyklem ;) wszystkim pięknym kreseczkom gratuluje !!! ❤️

A ja się witam w 1dc 🤷‍♀️ Także proszę mi tam kropelkę zaznaczyć 😣 laseczki ja z wami zostaje do końca kwietnia ( będę was podglądać ) a co do maja, to jeszcze nie wiem. Chyba potrzebuje troszkę przerwy, ale zdecyduje jeszcze co zrobić z tym cyklem ;) wszystkim pięknym kreseczkom gratuluje !!! ❤️
Chcesz ze zmną poczekać do października? Szukam koleżanki 😁😁😁

Hej dziewczyny,
Pomożecie mi prosze z progesteronem??
Postanowilam sie jemu przyjrzeć. Mc temu w 21 dc miałam 10.9 ng/ml i od tego cyklu dostalam dupka po owu. Zbadalam sobie w tym cyklu w 23dc i mam 40....mysle poszlo w gore ale teraz patrzę, ze jest inna jednostka tym razem to nmol/l...dodam, ze robilam w tym samym laboratorium co mc temu... Jestem zielona w tym temacie ale z tego co czytam to chyba slaby przyrost???

reklama
Hej dziewczyny,
Pomożecie mi prosze z progesteronem??
Postanowilam sie jemu przyjrzeć. Mc temu w 21 dc miałam 10.9 ng/ml i od tego cyklu dostalam dupka po owu. Zbadalam sobie w tym cyklu w 23dc i mam 40....mysle poszlo w gore ale teraz patrzę, ze jest inna jednostka tym razem to nmol/l...dodam, ze robilam w tym samym laboratorium co mc temu... Jestem zielona w tym temacie ale z tego co czytam to chyba slaby przyrost???

No wychodzi 12,56ng/ml
Czy to słaby przyrost to ciężko powiedzieć bo nie bardzo jest coś takiego jak przyrost progesteronu.
Duphaston nie wychodzi w badaniach. A progesteron sam w sobie jest pulsacyjny więc mierząc raz o 8 rano, będziesz miała 10, ale np. o 12 może miałaś 15. Generalnie taki progesteron pokazuje, że jesteś po owulacji i że wynik jest w normie. Niedomoga to próg poniżej 10

Do góry