reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

Zawsze miałam podejście jak wyjdzie to wyjdzie, jak nie to nie, ale dopiero kiedy zaczęłam się starać dotarło do mnie, że nie da się podejść do tego na luzie w momencie kiedy planujesz dziecko, a nie po prostu Ci wyjdzie
Tak tak. Ja w pierwszym cyklu to prawie w łeb dostałam jak nie wyszło. W tym cyklu wmawiam sobie że mi niespecjalnie się uśmiecha mieć termin porodu na 30 grudnia, ale to nic nie daje i tak 🤣 Jestem tak nakręcona, że aż wstyd w moim wieku.

A dużą masz nadwagę?

reklama
Tak tak. Ja w pierwszym cyklu to prawie w łeb dostałam jak nie wyszło. W tym cyklu wmawiam sobie że mi niespecjalnie się uśmiecha mieć termin porodu na 30 grudnia, ale to nic nie daje i tak 🤣 Jestem tak nakręcona, że aż wstyd w moim wieku.

A dużą masz nadwagę?
Mniej więcej 30 kg i nie potrafię tego zrzucić bez wpadania w skrajności

Pierwszy :( Żałuje, że pierwszy bo zawsze była ta myśl, a co jeżeli nie będę dobrą matką? Co jeżeli nie będziemy w stanie utrzymać dziecka. Z rodzinnego domu zbyt wiele dobrych wzorów rodzicielstwa nie wyniosłam, więc zawsze był ten strach, że może nie podołam.
Boję się, że jednak tak łatwo mi nie pójdzie. Chorowałam kiedyś kilka lat na bulimie, leczyłam się właśnie z główną motywacją, że ta choroba może być przeszkodzą do przyszłego planowania ciąży, a potem był ten strach. Bulimia wyleczona, jednak dosyć wysoka waga została i boję się, że ta waga będzie czymś co stanie mi na drodze, a tak przynajmniej twierdzi mój lekarz.
Pierwszy cykl! Jeszcze wszystko przed Tobą!
To, ze w domu nie miałaś wzorców, wcale nie znaczy ze ty nie będziesz dobra mama. Bardzo często jest tak, ze jeśli dziecko nie dostali tyle miłości lub widziało to czego nienpowinny widzieć oczy dziecka, sprawia ze właśnie ta osoba w przyszłości swoje dziecko będzie kochac, dbać o nie i starać się dać mu wszystko co najlepsze. Nauczyć samych dobrych rzeczy, aby właśnie nie miało później takich odczuć jak Ty. Życzę Ci, abyś została mama, jeżeli tylko tego chcesz.

A badalas się np. Tarczyce? Jak z cyklami u ciebie? Są regularne?

30 grudnia o której wspomnialas to tez świetna data! Taka adrenalina czy to będzie grudzień czy styczeń, a może w sylwestra :D mi jeśli się uda, wypada na 17 grudnia .

To, ze w domu nie miałaś wzorców, wcale nie znaczy ze ty nie będziesz dobra mama. Bardzo często jest tak, ze jeśli dziecko nie dostali tyle miłości lub widziało to czego nienpowinny widzieć oczy dziecka, sprawia ze właśnie ta osoba w przyszłości swoje dziecko będzie kochac, dbać o nie i starać się dać mu wszystko co najlepsze. Nauczyć samych dobrych rzeczy, aby właśnie nie miało później takich odczuć jak Ty. Życzę Ci, abyś została mama, jeżeli tylko tego chcesz.

30 grudnia o której wspomnialas to tez świetna data! Taka adrenalina czy to będzie grudzień czy styczeń, a może w sylwestra :D mi jeśli się uda, wypada na 17 grudnia .
Badałam się teoretycznie zanim powiedziałam lekarzowi, że będę starać się o dziecko to powiedział "TSH jest podwyższone, ale w normie, więc wszystko dobrze", ale jak wspomniałam o dziecku to stwierdził, że to podwyższone TSH może mi przeszkodzić. Więc niby dobrze, ale jednak nie.

Cykle zawsze miałam regularne, jak z kalendarzem w ręku 28 dni, ale teraz powinnam mieć w sobotę i na razie cisza.

Ja też długo się wzbraniała, ale bardziej z tego powodu że nie czułam tego. Tak pewnie zaczęłabym starania z mężem w lipcu 🙈 ale jak już to poczułam to aż za bardzo 😜
Jestem w dokladnie takiej samej sytuacji. Nigdy tego nie czulam, nie dopuszczałam do siebie mysli ze moglabym miec dziecko, nie widziałam w zyciu w ogole na to przestrzeni... az nagle zmieniło mi sie o 180 stopni 🤣
Co prawda staramy sie dopiero 4 cykl ale wcześniej nie zdawałam sobie sprawy ze to nie takie proste... wbrew pozorom dopiero w tym cyklu podchodze do starań bardziej na luzie, z większym zrozumieniem niż wcześniej i łatwiej mi z tego czerpać przyjemność 😊

Zawsze miałam podejście jak wyjdzie to wyjdzie, jak nie to nie, ale dopiero kiedy zaczęłam się starać dotarło do mnie, że nie da się podejść do tego na luzie w momencie kiedy planujesz dziecko, a nie po prostu Ci wyjdzie
wiesz w tamtym czasie myślałam podobnie że jakby wyszło to by wyszło, ale nie starałam się nie myślałam o tym . Odkąd pragnę zostać mamą to te myśli są cały czas ze mną- wiem, że nakręcanie się nie jest dobre, ale każda nieudana próba daje kopa. Jednak będąc tu czuje się trochę lepiej bo tu każda się z tym zmaga i możemy się razem wspierać

Jestem w dokladnie takiej samej sytuacji. Nigdy tego nie czulam, nie dopuszczałam do siebie mysli ze moglabym miec dziecko, nie widziałam w zyciu w ogole na to przestrzeni... az nagle zmieniło mi sie o 180 stopni 🤣
Co prawda staramy sie dopiero 4 cykl ale wcześniej nie zdawałam sobie sprawy ze to nie takie proste... wbrew pozorom dopiero w tym cyklu podchodze do starań bardziej na luzie, z większym zrozumieniem niż wcześniej i łatwiej mi z tego czerpać przyjemność 😊
U mnie też 4 cykl

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry