reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

Badałam się teoretycznie zanim powiedziałam lekarzowi, że będę starać się o dziecko to powiedział "TSH jest podwyższone, ale w normie, więc wszystko dobrze", ale jak wspomniałam o dziecku to stwierdził, że to podwyższone TSH może mi przeszkodzić. Więc niby dobrze, ale jednak nie.
o ile pamietam, ale tylko o ile oamietam dobrze to tsh zarówno w ciazy jak i podczas starań powinno być poniżej 2. Może dla świetego spokoju uda się do endo-gina, aby spojrzał na to innym okiem?

Trzymam kciuki! Jeśli okres przyjdzie, to drugi cykl to nowa szansa! :)

reklama
o ile pamietam, ale tylko o ile oamietam dobrze to tsh zarówno w ciazy jak i podczas starań powinno być poniżej 2. Może dla świetego spokoju uda się do endo-gina, aby spojrzał na to innym okiem?

Na pewno się nie poddam i mam w głowie myśl, że to dopiero pierwszy raz na spokojnie, ale zanim okres przyjdzie jest ta nadzieja, że może jednak.

Ten cienia z rana mnie chyba sparaliżował. Siedzę na kursie i mam absolutnie paniczny lęk, że jeżeli faktycznie testy i beta będą pozytywne to znowu powtórzy się scenariusz z biochemem…
Doskonale rozumiem Twój strach... 😥 Dopóki nie zrobisz bety i proga i przyrostu to podejrzewam że strach Cię nie opuści... Najgorsze jest wylapywanie tych biochemow, siada to na psyche :( trzymam kciuki za zdrową ciążę 🤞❤️

No ja leczę tarczycę od 10 lat. Jak lekarce powiedziałam o staraniach to powiedziała mi że 1,5 jest idealnie maksymalnie 2,5 jak przekroczy ten próg to szybko dzwonić nawet na teleporade to mi ustali nowe dawkowanie jakbym była w ciąży . Aktualnie dzięki nowej dawcę zeszłam z 3,5 na 0,7 .

reklama
Do góry