reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
Ja pamietam, że miałam pare dni po owulacji prog 7 i lekarz mówił, że jak będzie 3 to będzie już super. Czy ktoś mi wyjaśni jakie są aktualne normy na dany okres ? ;)
@Serio wrzuciła post wyżej normy w ciąży. Prawidłowo prog powinien być min 20. Natomiast bez ciąży 7dpo jeżeli jest powyżej 10 to z dużym prawdopodobieństwem owulacja wystąpiła. Wartości poniżej mogą ale nie muszą wskazywać na niedomogę lutealna.

U mnie w labo takie normy, ale jako ze to poczatek totalny to chyba może się rozkręcić.

Załączniki

• 09096773-37EB-45E7-848C-C5B9B4220D04.jpeg
    09096773-37EB-45E7-848C-C5B9B4220D04.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 88
reklama
a jak ten progesteron? Kompletnie się na nim nie znam.. napisałam do gin żeby oceniła i dała znać czy dupka wdrażamy (jestem po listopadowej stracie w 6tc)
Progesteron do powtórki 13.04. Za 2 dni tylko beta. Trzymajcie kciuki dalej! 🤞🏻
Ja bym sprawdziła proga za 2 dni razem z beta.
Moja pierwsza beta wynosiła 15 a prog tylko 6.7. Po dwóch dniach beta 40 a prog się podwoił na 12.7. Dopiero po zbadaniu 3ciego przyrostu lekarz zezwolił na suplementacje progesteronu (okazało się to decyzją do dupy ale sama na tą suplementacje nalegałam). Trzymam kciukasy niech rośnie 🥰🤞

Do góry