reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
Ja dzisiaj 11 dc cyklu, po wizycie właśnie, tak dobrze zareagowałam na podwójna dawkę clo ze musiałam jak na sygnale z gabinetu do apteki po ovitrelle bo na prawym pęcherzyk 30mm i nazwany torbielą prosta a na lewym 25 mm wiec szybko podać zastrzyk, jeszcze żeby to ovitrelle było dostępne ! Duże miasto a braki w aptekach … ale mam podałam juz, zobaczymy co się zadzieje, gin mówi ze trochę juz za duże, ze najlepiej jakbym miała to usg w niedziele ale niedziela to niedziela 🥺 wiec pozostaje czekać ! W piątkę ma usg sprawdzające czy pękło. A teraz pytanie do dziewczyn które podwalu to sobie - ile utrzymuje się w organizmie, kiedy test będzie wiarygodny a nie pozostałością ? Czy nie ma reguły ?

żebyś się nie zdziwiła 🤣 Ja planuję drożność dopiero na jesień więc wyluzuj gatki 😁 Na styczeń dziecko słabo, bo szwagier, szwagierka i siostreniec mają urodziny, w lutym też, bo córka i teść świętują, w marcu to już w ogóle, bo moja chrześnica urodziny, potem dzień kobiet i urodziny mojej mamy. Kwiecień może być ewentualnie, ale znowu święta... W maju ja mam urodziny i drugi siostrzeniec, w czerwcu druga siostrzenica, ale ona na początek miesiąca więc może być druga połowa 🤣 W lipcu mój syn, ale też może być, a że od razu nie wyjdzie to potem drożność na jesień i pyk zostaję z Tobą 😁
Hahhaah niezłe masz wymagania 🤣🤣

Hahhaah niezłe masz wymagania 🤣🤣
jak nie działa, że obojętnie jaki miesiąc to sobie nałożyłam ograniczenia, a co! 🤣 Na przelomie czerwca/lipca pyknie rok, więc jak do tej pory nie mając wymagań nie ma bejbi to może trzeba taktykę zmienić 🤣 Poza tym w wiosnę i wakacje się za dużo dzieje, a jesienią i zimą siedzę w domui nic się nie chce to mogę robić dziecko 🤣🤣

Ja dzisiaj 11 dc cyklu, po wizycie właśnie, tak dobrze zareagowałam na podwójna dawkę clo ze musiałam jak na sygnale z gabinetu do apteki po ovitrelle bo na prawym pęcherzyk 30mm i nazwany torbielą prosta a na lewym 25 mm wiec szybko podać zastrzyk, jeszcze żeby to ovitrelle było dostępne ! Duże miasto a braki w aptekach … ale mam podałam juz, zobaczymy co się zadzieje, gin mówi ze trochę juz za duże, ze najlepiej jakbym miała to usg w niedziele ale niedziela to niedziela 🥺 wiec pozostaje czekać ! W piątkę ma usg sprawdzające czy pękło. A teraz pytanie do dziewczyn które podwalu to sobie - ile utrzymuje się w organizmie, kiedy test będzie wiarygodny a nie pozostałością ? Czy nie ma reguły ?
Wiesz co, to chyba indywidualna sprawa. Jednej będą 2 tyg się utrzymywać a innej 5 dni. Testuj sobie codziennie, albo co 2 dni i patrz jak schodzi 😉

Wiesz co, to chyba indywidualna sprawa. Jednej będą 2 tyg się utrzymywać a innej 5 dni. Testuj sobie codziennie, albo co 2 dni i patrz jak schodzi 😉
tak zrobię, zwłaszcza ze zapas pinkow już do mnie jedzie 😂 No ale w sumie i tak ten pęcherzyk jest za duży także nie ma co się nastawiać i po prostu czekać do kolejnej miesiączki 😉

A ja nadal czekam… o której macie wyniki w diagnostyce zazwyczaj?

Załączniki

• 44403AB7-B7CD-4971-B1F8-36CEF310BDF7.jpeg
    44403AB7-B7CD-4971-B1F8-36CEF310BDF7.jpeg
    144,5 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Do góry