reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
A ja doskonale rozumiem Twój brak entuzjazmu i lęk bo każda, która straciła ciążę zawsze będzie miała te obawy. Łatwo jest mówić "wszystko musi być dobrze" jak się nie doświadczyło boleśnie, że to wcale nie prawda i nic nie musi być dobrze.
Wierzę, że tym razem wyczerpałaś już limit i będzie piękny cud, ale gdyby tak się nie stało uważam, że powinnaś mocno skupić siena badaniach. Gdyby to był kolejny z rzędu biochem to to już nie jest przypadek i jest jakaś przyczyna
No właśnie trochę badań porobilam i stąd ta wizyta u gina za tydzień a tu wcześniej taka niespodzianka... Wiem że jak się znowu nie uda to znowu się podniosę, ale bardzo chciałabym żeby tym razem było dobrze 🥺✊

Bo 3 biochemy w ciągu ostatnich 4 cykli za mną, każdy zaczynał się od bety mniej niż 10. Wiec tym razem i tak duży wynik... No i wyszla mi trombofilia, wizytę u gina mam za tyg, u hematologa za 2 tyg czyli jestem bez leków stad taka reakcja 😩
Może spróbuj umówić sie na wizytę szybciej? Na pewno będziesz spokojniejsza i moze szybko wdrożone leki pozwolą tym razem utrzymać ciążę? Bardzo ci kibicuję 🤗

Dziękuję Wam wszystkim z całego serca ❤️🥺 mam nadzieję że Wasza wiara uczyni cuda, bo mi ciężko wierzyć że będzie coś innego niz kolejny biochem. Postaram się w sobotę zrobić przyrost chociaż jadę na pogrzeb i jest mi to mega nie na rękę 😩
Zrób przyrost jutro, przy niskich wartościach beta galopuje i nie powinno być wątpliwości, w którą stronę to zmierza. Oznacz też progesteron bo być może trzeba go suplementowac

Zrób przyrost jutro, przy niskich wartościach beta galopuje i nie powinno być wątpliwości, w którą stronę to zmierza. Oznacz też progesteron bo być może trzeba go suplementowac
Chyba się posłucham Ciebie... Po choj mam się stresować do soboty :( pewnie już jutro powinna być podwójna wartość jak będzie wszystko ok?

Chyba się posłucham Ciebie... Po choj mam się stresować do soboty :( pewnie już jutro powinna być podwójna wartość jak będzie wszystko ok?
generalnie to jest różnie nie ma reguły. Ale na pewno średni przyrost w kalkulator jak wrzucisz to Ci wyliczy. Ja osobiście uważam, że te właśnie bardzo niskie wartości to potrafią mieć przyrosty i po 400% dopiero później oscylują w okolicy tych 100% tak więc na początku żeby się uspokoić można śmiało zrobić po 24 i wyliczyć średnią. No i prog obowiązkowo bo może u Ciebie tu jest problem

generalnie to jest różnie nie ma reguły. Ale na pewno średni przyrost w kalkulator jak wrzucisz to Ci wyliczy. Ja osobiście uważam, że te właśnie bardzo niskie wartości to potrafią mieć przyrosty i po 400% dopiero później oscylują w okolicy tych 100% tak więc na początku żeby się uspokoić można śmiało zrobić po 24 i wyliczyć średnią. No i prog obowiązkowo bo może u Ciebie tu jest problem
Popieram👍

moja beta 7 po 2 dniach podwoiła się o 380%, wiec po jednym dniu powinna być tez już o ładnym przyroście. 😊

+ proga tez bym zbadała jak koleżanka wyzej sugeruje.

reklama
Do góry