reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

Faktycznie na forum te zdj jest trochę inne i też niezbyt widzę. W galerii mam lepszą jakość zdjęć. 😅 W każdym razie nawet jeśli coś tam jest to jest to miejsce na kreskę a nie kreska więc zostaję z wami i przenoszę się na maj... chociaż już nie mam żadnych nadziei na kolejne cykle... minęło 5 cykli z monitoringiem, za każdym razem pęcherzyk pęka, progesteron zawsze ponad 18ng, ciałko żółte zawsze jest... a mimo to się nie udaje... nie wiem co mogę więcej zrobić...
a jak nasienie partnera?

reklama
U mnie dupa blada... Owu dalej nie było i nie łudzę się, że będzie... 😒 A myślałam, że zatestuję jednak w kwietniu... Pierwszy raz mam tak blade owulaki i tak beznadziejnie niską temperaturę... 😑

Załączniki

• fbe2eba3-51ff-4e1a-a803-1881d8d2c0d6.jpg
    fbe2eba3-51ff-4e1a-a803-1881d8d2c0d6.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 45
a jak nasienie partnera?
Bardzo dobre- badane kilka miesięcy temu. Nie mam tych wyników przy sobie ale lekarz powiedział, że na 100% to nie wina partnera bo wyniki w tamtej chwili miał wzorowe. Będziemy powtarzać za jakiś czas jak się nie uda ale wątpię, że to jego wina, pomimo dobrych wyników itak bierze witaminy więc raczej mu nie pogorszyły wyników.
Tu raczej jest wina mojej endometriozy, niskiego AMH, IO. Według mnie pęcherzyki pękają zbyt późno (25-28mm) i endometrium mam dosyć cienkie ale nadal w normie. (Ok 7mm przed owulacją). Wcześniej miałam cykle po 30-40 dni ale chociaż zachodziłam w ciążę, teraz mam co miesiąc po 29 dni i naturalną owulacje i nic z tego...

Bardzo dobre- badane kilka miesięcy temu. Nie mam tych wyników przy sobie ale lekarz powiedział, że na 100% to nie wina partnera bo wyniki w tamtej chwili miał wzorowe. Będziemy powtarzać za jakiś czas jak się nie uda ale wątpię, że to jego wina, pomimo dobrych wyników itak bierze witaminy więc raczej mu nie pogorszyły wyników.
Tu raczej jest wina mojej endometriozy, niskiego AMH, IO. Według mnie pęcherzyki pękają zbyt późno (25-28mm) i endometrium mam dosyć cienkie ale nadal w normie. (Ok 7mm przed owulacją). Wcześniej miałam cykle po 30-40 dni ale chociaż zachodziłam w ciążę, teraz mam co miesiąc po 29 dni i naturalną owulacje i nic z tego...
ale jak masz naturalne owulki to też pękają tak późno?
Faktycznie endo taie cienkawe trochę.
A IO leczone nie?

ale jak masz naturalne owulki to też pękają tak późno?
Faktycznie endo taie cienkawe trochę.
A IO leczone nie?
No właśnie na naturalnych pękają tak późno, przed ostatnią ciążą nie miałam naturalnych owulacji, same stymulacje nawet czasami bez zastrzyku na pęknięcie i pękały normalnie tak do 25mm. Wtedy się udawało po 2, 3 owulacji którą udało się wywołać no ale ciąże kończyły się poronieniem. Teraz już nawet nie mogę mieć stymulacji bo za niskie AMH. Ginekolog uważa, że do 30mm jest jeszcze ok jak pękają więc na pęknięcie nic mi nie da no ale jakaś przyczyna musi być... IO leczone dietą od prawie roku a od kilku miesięcy dużą dawką metforminy+ dieta.
Takie endo po łyżeczkowaniu mam ciągle, coś spieprzyli podczas zabiegu zapewne.

reklama
Do góry