reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

A właśnie, zapomniałabym. Pytałam co z dha, czy juz brać czy od 2 trymestru i mówił, że już mogę brać. Więc która bierze też to powiedzcie proszę, czy dokupujecie osobno, czy bierzecie już coś co zawiera wszystko w jednym? [emoji6]

Ja kopiuje osobno. Generalnie jestem za osobnym braniem suplementów-by nie jesc wszystkiego na raz.

reklama
Ja niedawno dopiero wróciłam, jeszcze byliśmy u znajomych.
Z maluszkiem wszystko ok, rusza się i to jest najpiękniejsze, co w życiu widziałam [emoji7] już taki mały człowieczek, ma rączki, nóżki, no wszystko żeby wyglądać jak człowiek [emoji16] serduszko 178, lekarz mówił, że ok. No i ma już 2,8 cm [emoji3590] na zdjęciu tak korzystnie nie wypadło, ale na usg na żywo to jest boskie [emoji3059]
Następna wizyta 08.10, to będą prenatalne. Mam zrobić tydzień wcześniej pappa [emoji6]
No i na usg już tylko 2 dni różnicy z om, więc będę posługiwać się om. Jutro zaczynam 11 tydzień [emoji3590]Zobacz załącznik 1023577
@paola425, wspaniałe wieści :) cieszę się, że wszystko jest okej i zazdroszczę przeżyć z poruszaniem się maluszka.

Mój lekarz umowil mnie na prenatalne i pappa, zrozumiałam, że w jednym czasie. Piszecie, że robi się je wcześniej aby mieć wyniki na prenatalne. Teraz zastanawiam się czy czegoś nie zrozumiałam podczas umawiania się i może lepiej zadzwonić wcześniej i dopytać kiedy dokładnie je zrobić.

Poza tym samopoczucie okej. Wczoraj od 17 do nocy lezalam w sypialni, bo pół dnia bolały mnie ledzwia i brzuch i ten kaszel nie pomagał. 4 tydzien kaszlu. Cholera.

@paola425, wspaniałe wieści :) cieszę się, że wszystko jest okej i zazdroszczę przeżyć z poruszaniem się maluszka.

Mój lekarz umowil mnie na prenatalne i pappa, zrozumiałam, że w jednym czasie. Piszecie, że robi się je wcześniej aby mieć wyniki na prenatalne. Teraz zastanawiam się czy czegoś nie zrozumiałam podczas umawiania się i może lepiej zadzwonić wcześniej i dopytać kiedy dokładnie je zrobić.

Poza tym samopoczucie okej. Wczoraj od 17 do nocy lezalam w sypialni, bo pół dnia bolały mnie ledzwia i brzuch i ten kaszel nie pomagał. 4 tydzien kaszlu. Cholera.
Ja prenatalne mam w 11+5 A z krwi pappe zrobię w 11+1 ;)

Też mam usg i Pappe w jeden dzien

Taka mam nadzieję . A łączy nas więcej, bo ja też niemłoda 39 lat i do prenatalnych będę siedzieć jak na szpilkach...

Dziewczyny tylko ja się zastanawiam, co potem... a jak wynik będzie wskazywał na prawdopodobieństwo wad, których może nie być... i ten stres... ja się boję. Może lepiej nie wiedzieć.

Dziewczyny ale mi zimno ;( leżę pod kołdrą zasłonięte po szyję. Nawet śniadania mi się nie chce iść robić. Dobrze że córeczka jeszcze śpi;)

Też mam usg i Pappe w jeden dzien
W sensie biochemie? Bo na wynik chwile czekasz wiec jesli zrobisz krew w dniu usg to lekarz nie zrobi Ci na wizycie tych wyliczen tylko pozniej. Przynajmniej tak tlumaczyl mi moj

Trzeci dzien mam katar, gardlo moze troche mniej drapie i nie mam goraczki, ale boli mnie glowa i czuje sie troche oslabiona. Martwie sie zeby to nie wplynelo na dziecko. Faszeruje sie czosnkiem i miodem, robie inhalacje z soli fizjologicznej. Niestety za oknem pogoda paskunda, a ja musze dzis wyjsc :-( Oby chorobsko szybko przeszlo

Dziewczyny, jak chodzicie do lekarza prywatnie ale skierowanie chcecie od takiego na NFZ to z góry mówicie że wy tylko po przepisanie badań czy liczycie że wam da na to samo co ten prywatny? :D

reklama
Za mną kolejna bezsenna noc, znowu od 3 nie śpię, powiem Wam że już jestem fizycznie i psychicznie wymeczona a gdzie tam do końca ciąży. Wczorajszych kanapek z pasztetem i pomidorem pół nocy żalowalam jak wisiałam nad kibelkiem. Nigdy więcej :) dziś grzecznie wróciłam do chleba z masłem.

Do góry