reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny mam taki dylemat. Chciałabym umówić badania prenatalne na 1.10 To będzie 11+5 A z usg 11+4. Tylko boję się że znowu dziecko będzie za małe, bo przy córce dwa razy szłam na prenatalne. Za pierwszym razem nie mógł wykonać bo dziecko miało 4,43cm A crl musi mieć minimum 4,5cm. A i tak 1.10 muszę wziąć L4.
Czy jest szansa żeby dziecko jednak urosło do tych 4,5cm jak byłam tydzień temu u lekarza w 8+6, usg 8+5 I dziecko miało 2,02cm. Myślicie Że urośnie w 3 tyg do 4,5?
wszystko możliwe ja miałam w 11+1 wg usg był to 11+3 i badanie prenatalne wykonane maluszek miał 47mm

reklama
Dziewczyny mam taki dylemat. Chciałabym umówić badania prenatalne na 1.10 To będzie 11+5 A z usg 11+4. Tylko boję się że znowu dziecko będzie za małe, bo przy córce dwa razy szłam na prenatalne. Za pierwszym razem nie mógł wykonać bo dziecko miało 4,43cm A crl musi mieć minimum 4,5cm. A i tak 1.10 muszę wziąć L4.
Czy jest szansa żeby dziecko jednak urosło do tych 4,5cm jak byłam tydzień temu u lekarza w 8+6, usg 8+5 I dziecko miało 2,02cm. Myślicie Że urośnie w 3 tyg do 4,5?
Uważam, że urośnie nawet do 5cm. Ja sprawdzam wzrost w aplikacji Ciąża+ i się praktycznie pokrywa z wzrostem mojego dzieciątka na usg. W 9tc wychodzi nieco ponad 2cm czyli tak jak na twojej wizycie, a w 12tc powinno być ponad 5cm

Uważam, że urośnie nawet do 5cm. Ja sprawdzam wzrost w aplikacji Ciąża+ i się praktycznie pokrywa z wzrostem mojego dzieciątka na usg. W 9tc wychodzi nieco ponad 2cm czyli tak jak na twojej wizycie, a w 12tc powinno być ponad 5cm
To mnie pocieszylas. Mam nadzieję że jutro jak będę ustalać prenatalne to zgodzi się na 1.10 prżynajmniej nie będę musiała jeździć tydzień pozniej

reklama
Gdzies czytalam, ze na poczatku dziecko rosnie 1mm dziennie i to mi sie mniej wiecej sprawdzilo miedzy 2 a 3 usg, ale byc moze potem nastepuje przeskok. Ja bylam na usg 2tyg temu, dziecko mialo 2.08cm (z om to byl 8+3, z usg 8+5) i zastanawiam sie czy nie przelozyc wizyty z 3.10 na koncowke wrzesnia, ale tez obawiam sie, ze moze byv zbyt male

Do góry