Hej dziewczynki, ja już po pobraniu krwi na pappa, wzięłam wczoraj wieczorem czopek bo bez tego bym nie dała rady, co rano mocno wymiotuję potem muszę trochę polezec i dopiero wstaje coś zjeść wypić herbatę i pomalu coś robię a tu jednak dziś trzeba się było szybko pozbierac. I pierwszy raz w nocy nie męczyly mnie mdłości, mimo iż budziłam się co chwilę i wiercilam to jednak bez bólu. Za tydzień we wtorek prenatalne.
reklama
Ja brałam różne rzeczy, krople imbifem, tabletki mamarin i jeszcze jakieś gumy próbowałam chyba prevomit coś tamCzy któraś z Was bierze tabletki na mdłości?
Wiatraki
Fanka BB :)
Dziewczyny, ja farbuje wlosy w tym tygodniu. Do farbowania używamy color touch bez amoniaku.
Szampon i maskę mam bez parabenow i silikonów.
Ja dzisiaj mam wizytę o 18.45. Na NFZ, więc nie spodziewam się zbyt wiele.
To pierwszy kontakt z ginekologiem w tej ciąży. Prywatna wizyta za tydzień.
Szampon i maskę mam bez parabenow i silikonów.
Ja dzisiaj mam wizytę o 18.45. Na NFZ, więc nie spodziewam się zbyt wiele.
To pierwszy kontakt z ginekologiem w tej ciąży. Prywatna wizyta za tydzień.
Dziewczyny mam taki dylemat. Chciałabym umówić badania prenatalne na 1.10 To będzie 11+5 A z usg 11+4. Tylko boję się że znowu dziecko będzie za małe, bo przy córce dwa razy szłam na prenatalne. Za pierwszym razem nie mógł wykonać bo dziecko miało 4,43cm A crl musi mieć minimum 4,5cm. A i tak 1.10 muszę wziąć L4.
Czy jest szansa żeby dziecko jednak urosło do tych 4,5cm jak byłam tydzień temu u lekarza w 8+6, usg 8+5 I dziecko miało 2,02cm. Myślicie Że urośnie w 3 tyg do 4,5?
Czy jest szansa żeby dziecko jednak urosło do tych 4,5cm jak byłam tydzień temu u lekarza w 8+6, usg 8+5 I dziecko miało 2,02cm. Myślicie Że urośnie w 3 tyg do 4,5?
Niedoczynna93
Właśnie swojego wysyłam do apteki po jakiś płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i jakiś probiotyk na florę bakteryjną. Przy okazji sprawdzi w przychodni czy są wyniki cytologi bo muszę je stamtąd zabrać i dać swojemu lekarzowi. Nie mój rejon i z wielką łaską babka mnie wtedy przyjęła, musiała przyjąć bo jakby odmówiła to bym skargę złożyła.A moze kup w aptece test ph pochwy .. nie jest drogi a duzo może powiedzieć... moze poprostu nic sie nie dzieje i taka twoja natura.Trzymam kciuki za wizyteDo jutra szybko zleci[emoji5]
Ostatnia edycja:
Niedoczynna93
Zaraz swojemu wyślę tą fotkę, mogę? Bo już wyszedł z domu do apteki.Ani mi nie mów mam od 2 tygodni taki wysyp na czole i brodzie że szok. A kiedyś tylko pojedyncze przed okresem. Na czole pełno dosłownie.
Co do rozstępów w poprzedniej ciąży używałam balsamu przeciw rozstępom w ciąży taki z rossmana tani był ale już go nie ma, tylko olejek został a nie lubię olejków. Kupiłam więc takie coś - mama care z efektima. Dodam zdjęcie. Fajnie się wchłania, ma pompke, zapach mnie nie podrażnia a zależy mi na tym by balsam nie kosztował nie wiem z 50zl.ten kupiłam w rossmanie na promocji chyba w okolicach 15zl.najwazniejsza w tym wszystkim jest systematyczność, codziennie trzeba smarować brzuch. Nie mam przez tamta ciaze ani jednego rozstepu.
Niedoczynna93 kup sobie globulki vagical można stosować bez obaw w ciąży, mi zawsze pomaga
Dziewczyny u mnie nadal lepiej i chyba tak już zostanie w końcu idzie 11 tydzień. Popołudniu lekko gorzej ale nie to co było.
Wczoraj miałam chyba pierwszy raz w życiu takie zatwardzenie że myślałam że rodze. Pocieszam się że to jednorazowe, dziś byłam normalnie w WC ufffff..... Wypiłam rano dwa kubki mleka, może to pomogło. cała ciążę nie dalabym tak rady. Ból nie do zniesienia, współczuję tym dziewczynom które się z tym zmagają. Tak się spocilam że cała się rozebralam na tym WC haha obłęd
Odstawilam od jakiś 5 czy 6 dni duphaston całkowicie, nic nie biorę oprócz witaminy i nieraz nospe. Nie plamie, czuję się ok, myślę że on przysluzyl się też do tych mdłości i nastrojów. Miłego dnia mamusie
lenapb
Ja mam pryszcze od początku ciąży. Jeden się schowa, kolejny wychodzi. Tragedia.Dziewczyny czy wy też jesteście pryszczate ? Ja okrutnie, jak licealistka niestety nic nie pomaga i codziennie wyskakują mi nowe "niespodzianki". Pocieszam się że to też objaw ciąży
Zaczynam 12 tydzień, a dziś mam kiepskie samopoczucie zamiast się poprawiać. Ciśnienie znów niskie. Przed chwilą ledwo doszłam na łóżko, prawie zemdlałam. Biegunka już trzeci dzień się utrzymuje. Idę 2-3 razy dziennie, ale nie jest to normalny stolec. Już nie wiem co mam jeść, żeby mi w brzuchu nie jeździło. Chyba dziś zadzwonię do mojego ginekologa i zapytam co z tym zrobić. Może pozwoli wziąć jakiś lek typu smecta czy węgiel.
ynka
Wiecie co czytałam sobie i medycynie chinskiej wkleję wam watek
''Lekarze Tradycyjnej Medycyny Chińskiej badali puls kobiety (w 3 punktach, na obydwóch nadgarstkach), aby określić płeć dziecka. Dziecko płci męskiej w łonie matki powoduje, że puls na jej lewym nadgarstku jest bardziej wyczuwalny, natomiast dziecko płci żeńskiej – na prawym nadgarstku''
Ciekawe ile w tej teorii prawdy[emoji3][emoji3][emoji3]
''Lekarze Tradycyjnej Medycyny Chińskiej badali puls kobiety (w 3 punktach, na obydwóch nadgarstkach), aby określić płeć dziecka. Dziecko płci męskiej w łonie matki powoduje, że puls na jej lewym nadgarstku jest bardziej wyczuwalny, natomiast dziecko płci żeńskiej – na prawym nadgarstku''
Niedoczynna93
Moja mama ma SM także wiem jak podstępna choroba bywa. Jakiś czas temu leczyli ją ostrą chemią jak dla chorych na raka i szczerze po tym lepiej się czuła.
reklama
Ja robiłam z sodą oczyszczoną i zobaczymy czy się potwierdziWiecie co czytałam sobie i medycynie chinskiej wkleję wam watek