reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Sprawdzilam z ciekawosci usg z pierwszej ciazy i tam prenatalne robilam w 11+6, crl =52mm. Jak porownuje obecne usg i tamte to dzieci rosna w podobynm tempie wiec mysle, ze po skonczonym 11tyg powinno byc bezpiecznie

reklama
musze zainstalować apke i odpowiadać kilku osobom ba raz :/ moja lekarka do końca 12 tyg zabroniła mi farbować włosy, wiec aktualnie wyglądam jak straszydło. A co do kosmetyków - musiałam wymienić wszystkie na takie bez parabenow, silikonów itp

Cala poprzednia ciaze farbowalam, teraz tez w 5 tygodniu bylam i w 12 znowu vede farbowac.
Uzywam farb bez amoniaku.

Witam się kolejny dzień z dobrym samopoczuciem [emoji16] tak mi dobrze, że już byłam w sklepie po bułki na śniadanie i warzywka na obiad.
Teraz jeszcze czekam w przychodni, bo chcę dać mocz jeszcze raz na badanie, bo wczoraj się zorientowałam, że mam bakterie dość liczne [emoji849] w przypływie euforii, że ta krew tak dobrze wyszła nawet na to wcześniej nie spojrzałam

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110] moja jutro, już nie mogę się doczekać [emoji3059]

Helllo Dziewczynki :)
Mnie też wysypało na twarzy i wyglądam jak 13-latka w okresie dojrzewania :( W ogóle jakoś fatalnie fizycznie czuję się w tej ciąży.
A co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Mnie gin kazała poczekać do 15 tyg ale mam tak okropne siwe odrosty, że wstyd na ulicę wychodzić. Myślałam o szamponie koloryzującym - no ale sama nie wiem. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Ja farbowałam w 4 tc farba bez amoniaku (u fryzjera). Teraz idę 25 września. Jestem wg OM 9 tydz wg USG 8 .

Ja tez dziś obiad zrobiłam od zera w 40 minut: kopytka, karkówka w sosie i kakafior z bułeczka, wcześniej ogarniałam basen bo wodę spuszczałam dziś no i padłam, mój organizm stwierdził ze ma dosyć i spałam prawie 2,5 godz a do tego pojawiła się znowu kawa z mlekiem wiec za dużo dla mnie, teraz leżę i czekam aż się dzień skończy a jutro wizyta
Ciągle niepokoję się swoim śluzem. Dziś poleciało mi tego znacznie więcej i tym razem w wodnistej konsystencji. Kolor żółty i mam wrażenie, że z nutką bardzo lekkiej ledwo co widocznej pomarańczy. Uczucie gorąca w pochwie [emoji55]
Miałam coś podobnego w pierwszej ciazy, to była jakaś infekcja i brałam nystatyne dopochwowo, najlepiej skonsultuj się że swoim lekarzem

Dziewczyny, ja farbuje wlosy w tym tygodniu. Do farbowania używamy color touch bez amoniaku.
Szampon i maskę mam bez parabenow i silikonów.

Ja dzisiaj mam wizytę o 18.45. Na NFZ, więc nie spodziewam się zbyt wiele.
To pierwszy kontakt z ginekologiem w tej ciąży. Prywatna wizyta za tydzień.
Ja mam dzisiaj o 19 wizytę , trzymam kciuki za Ciebie

reklama
Mam już rzeczy na moje dziwne dolegliwości.
IMG_20190916_110400.jpeg

Do góry