reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
10 kg to wcale nie jest dużo.Czytalam gdzieś że 13kg jest normą.Ja przytyłam 12 kg w pierwszej i bylo ok.Tu masz wypisane co sie składa na tą wagę pod koniec ciąży [emoji846]

około 3,5 kg – dziecko

1 kg – macica

1 kg – płyn owodniowy

0,5 kg – piersi

0,7 kg – łożysko

1,2-1,5 kg – dodatkowa objętość krwi

1,5 kg – woda zatrzymana w organizmie

ok. 3,5 kg – zapasy na okres karmienia piersią
Moje piersi to już chyba kilo zyskały [emoji55]

10 kg to wcale nie jest dużo.Czytalam gdzieś że 13kg jest normą.Ja przytyłam 12 kg w pierwszej i bylo ok.Tu masz wypisane co sie składa na tą wagę pod koniec ciąży [emoji846]

około 3,5 kg – dziecko

1 kg – macica

1 kg – płyn owodniowy

0,5 kg – piersi

0,7 kg – łożysko

1,2-1,5 kg – dodatkowa objętość krwi

1,5 kg – woda zatrzymana w organizmie

ok. 3,5 kg – zapasy na okres karmienia piersią
Ja startuje z 87 173cm. W pierwszej ciazy wazylam 89 i przytylam 16kg

A w którym tygodniu? Do 180 jest prawidłowe. Myślisz, ze te 3 robią aż taką różnice?
Dokładnie 8t2d. Tak, tak, dr mówiła, że do 180 jest w porządku i żeby się nie przejmować, i że w sumie fajnie, że udało się złapać, to mimo, że chodzę prywatnie badania prenatalne będę miała na NFZ. Kolejny pomiar wskazywał już 174. Z jednej strony wiem, że nie powinnam się denerwować a z drugiej jestem straszną panikarą.

Moje dziecko mialo na ostatnim usg 179 o ile pamietam, ale lekarz nic nie mowil zeby sie niepokoic
Bo do 180 jest norma więc się nie przejmuj :)

Ja bardzo przejmuję się wagą, zaczynałam 85,9 - 27 września, dzisiaj waga pokazuje to samo, niby jestem wysoka, bo mam ponad 180 cm wzrostu, ale przeraża mnie to.

O widze, ze jest to troche wysokich :-) ja mam 182cm i obecnie waze 58kg, w poprzedniej ciazy przytylam z 55 do 69

Ja w pierwszej ciaży przytyłam 27 kg ale ważyłam przed zaledwie 48kg ..zeszłam szybko do 56kg. I z ta waga czulam sie lepiej niz z 48. W 2 ciazy startowałam z waga ok 60kg przytyłam 9kg po zeszlam do 57kg potem po kilku latach zaczelam miec problemy z tarczyca i szybko tylam miałam juz 74kg dlugo normowałam wynik i po wielu miesiacach schudlam do 64kg

reklama
Do góry