MtV
Fanka BB :)
Moje dziecko mialo na ostatnim usg 179 o ile pamietam, ale lekarz nic nie mowil zeby sie niepokoic
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moje dziecko mialo na ostatnim usg 179 o ile pamietam, ale lekarz nic nie mowil zeby sie niepokoic
przybijam piątkę ja też 158cm i waga 69kg... I dwoje dzieci. Trzecie w brzuchu[emoji28]Ja mam 158 cm i waga startowa 65/66kg
Moje piersi to już chyba kilo zyskały [emoji55]10 kg to wcale nie jest dużo.Czytalam gdzieś że 13kg jest normą.Ja przytyłam 12 kg w pierwszej i bylo ok.Tu masz wypisane co sie składa na tą wagę pod koniec ciąży [emoji846]
około 3,5 kg – dziecko
1 kg – macica
1 kg – płyn owodniowy
0,5 kg – piersi
0,7 kg – łożysko
1,2-1,5 kg – dodatkowa objętość krwi
1,5 kg – woda zatrzymana w organizmie
ok. 3,5 kg – zapasy na okres karmienia piersią
Ja startuje z 87 173cm. W pierwszej ciazy wazylam 89 i przytylam 16kg10 kg to wcale nie jest dużo.Czytalam gdzieś że 13kg jest normą.Ja przytyłam 12 kg w pierwszej i bylo ok.Tu masz wypisane co sie składa na tą wagę pod koniec ciąży [emoji846]
około 3,5 kg – dziecko
1 kg – macica
1 kg – płyn owodniowy
0,5 kg – piersi
0,7 kg – łożysko
1,2-1,5 kg – dodatkowa objętość krwi
1,5 kg – woda zatrzymana w organizmie
ok. 3,5 kg – zapasy na okres karmienia piersią
przybijam piątkę ja też 158cm i waga 69kg... I dwoje dzieci. Trzecie w brzuchu[emoji28]
Ja startowałam z waga 78,6 kg przy wzroście 183 cm, a ostatnio u lekarza już 81,4 kg [emoji50] w poprzedniej ciazy start z 86,8 kg i 18 kg przytyłam [emoji16]Ja startuje z 87 173cm. W pierwszej ciazy wazylas 89 i przytylam 16kg
Dokładnie 8t2d. Tak, tak, dr mówiła, że do 180 jest w porządku i żeby się nie przejmować, i że w sumie fajnie, że udało się złapać, to mimo, że chodzę prywatnie badania prenatalne będę miała na NFZ. Kolejny pomiar wskazywał już 174. Z jednej strony wiem, że nie powinnam się denerwować a z drugiej jestem straszną panikarą.A w którym tygodniu? Do 180 jest prawidłowe. Myślisz, ze te 3 robią aż taką różnice?
Bo do 180 jest norma więc się nie przejmujMoje dziecko mialo na ostatnim usg 179 o ile pamietam, ale lekarz nic nie mowil zeby sie niepokoic
To ty chudzinka jestesO widze, ze jest to troche wysokich :-) ja mam 182cm i obecnie waze 58kg, w poprzedniej ciazy przytylam z 55 do 69