reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
10 kg to wcale nie jest dużo.Czytalam gdzieś że 13kg jest normą.Ja przytyłam 12 kg w pierwszej i bylo ok.Tu masz wypisane co sie składa na tą wagę pod koniec ciąży [emoji846]

około 3,5 kg – dziecko

1 kg – macica

1 kg – płyn owodniowy

0,5 kg – piersi

0,7 kg – łożysko

1,2-1,5 kg – dodatkowa objętość krwi

1,5 kg – woda zatrzymana w organizmie

ok. 3,5 kg – zapasy na okres karmienia piersią
Moje piersi to już chyba kilo zyskały [emoji55]

10 kg to wcale nie jest dużo.Czytalam gdzieś że 13kg jest normą.Ja przytyłam 12 kg w pierwszej i bylo ok.Tu masz wypisane co sie składa na tą wagę pod koniec ciąży [emoji846]

około 3,5 kg – dziecko

1 kg – macica

1 kg – płyn owodniowy

0,5 kg – piersi

0,7 kg – łożysko

1,2-1,5 kg – dodatkowa objętość krwi

1,5 kg – woda zatrzymana w organizmie

ok. 3,5 kg – zapasy na okres karmienia piersią
Ja startuje z 87 173cm. W pierwszej ciazy wazylam 89 i przytylam 16kg

A w którym tygodniu? Do 180 jest prawidłowe. Myślisz, ze te 3 robią aż taką różnice?
Dokładnie 8t2d. Tak, tak, dr mówiła, że do 180 jest w porządku i żeby się nie przejmować, i że w sumie fajnie, że udało się złapać, to mimo, że chodzę prywatnie badania prenatalne będę miała na NFZ. Kolejny pomiar wskazywał już 174. Z jednej strony wiem, że nie powinnam się denerwować a z drugiej jestem straszną panikarą.

Moje dziecko mialo na ostatnim usg 179 o ile pamietam, ale lekarz nic nie mowil zeby sie niepokoic
Bo do 180 jest norma więc się nie przejmuj :)

Ja bardzo przejmuję się wagą, zaczynałam 85,9 - 27 września, dzisiaj waga pokazuje to samo, niby jestem wysoka, bo mam ponad 180 cm wzrostu, ale przeraża mnie to.

O widze, ze jest to troche wysokich :-) ja mam 182cm i obecnie waze 58kg, w poprzedniej ciazy przytylam z 55 do 69

Ja w pierwszej ciaży przytyłam 27 kg ale ważyłam przed zaledwie 48kg ..zeszłam szybko do 56kg. I z ta waga czulam sie lepiej niz z 48. W 2 ciazy startowałam z waga ok 60kg przytyłam 9kg po zeszlam do 57kg potem po kilku latach zaczelam miec problemy z tarczyca i szybko tylam miałam juz 74kg dlugo normowałam wynik i po wielu miesiacach schudlam do 64kg

reklama
Do góry