reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
No dobra, czy tylko ja mam bezkryzysową, normalną, fizjologiczną ciąże?
Bo zaczynam sie zastanawać, czy ja jestem nieczuła, czy panuje jakies ogolne przerważliwienie?
Myślę, że w prawdziwym życiu kobiety udają twarde, bo mają już dzieci, obowiązki, pracę, muszą funkcjonować. Większość z nas nie może się położyć do łóżka na całą ciążę i płakać, a forum to miejsce na tyle anonimowe, że można z siebie wyrzucić całą złość, żal, niepokój, wyrzygać wszystko co nam leży na serduchu, o czym głupio byłoby nam mówić komuś bliskiemu. Dlatego wcale mnie nie dziwi, że tyle postów jest negatywnych, szczególnie teraz na początku. Kiedy wszystkie będziemy już po badaniach prenatalnych humory się pewnie poprawią i zaczną się tematy wyprawkowe, ale wciąż będzie cała masa narzekania na bolące nogi, kręgosłupy, hemoroidy, dzieci, mężów, nocne sikanie i bóg wie co jeszcze. :)
Dochód na osobę w rodzinie nie może przekraczać tej kwoty.., ale z jakiego okresu trzeba wziąć ten dochód? i dziecko nowonarodzine się wlicza już do 1922 zł? [emoji182]
Noworodek się wlicza. Jeśli to Wasze pierwsze dziecko to nie możecie przekroczyć 3x1922 =5766 zł netto/miesięcznie. Dochody z roku kalendarzowego poprzedzającego okres, na który ustalane jest prawo do świadczenia, czyli w naszym przypadku za rok 2019.

Cześć Dziewczyny!

Nadrobiłam wszystkie dzisiejsze wiadomości, a nie powiem, trochę ich było ;)

Drugi dzień w pracy po urlopie minął lepiej niż wczoraj, ani razu tam nie wymiotowałam.. było mi tylko bardzo niedobrze. W domu za to nadrobiłam rozmowy z toaletą. Za każdym razem klęcząc przed nią powtarzam sobie w głowie "wymioty to nic złego, będzie Ci lżej".

Mój mąż jutro wyjeżdża na 3dniowe szkolenie.. i przez to wysprzątał całe mieszkanie i zrobił zakupy, żebym ja nie musiała nic robić [emoji7]Dochód na osobę w rodzinie nie może przekraczać tej kwoty.., ale z jakiego okresu trzeba wziąć ten dochód? i dziecko nowonarodzine się wlicza już do 1922 zł? Też mi bardzo mało smakuje, a nawet jak coś zjem, to wymiotuję. Nie martw się, to minie.. mam nadzieję [emoji182]
Wydaje mi się, że dziecko też się wlicza już. W końcu wniosek składa się po urodzeniu [emoji6] a z jakiego okresu liczona jest średnia dochodu to nie mam pojęcia, jak się załapiesz to najlepiej doczytać w ustawie [emoji6]
Zaczęłam krwawic
Czy to żywa krew? Najlepiej jedź na IP od razu. Trzymam kciuki, żeby nie było to nic groźnego [emoji110][emoji8]

reklama
Do góry