reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
@lenapb Strasznie współczuję Ci tego leżenia w szpitalu ale czego się nie robi dla dobra maluszka. Z autopsji wiem, że jak leżałam w 1 ciąży na podtrzymaniu 3 dni to czułam się bardziej chora niż przewiduje ustawa a jak płakałam za domem... Najlepiej się człowiek czuje we własnym domu. Krwiak się opróżnia i musi czymś wylecieć także głowa do góry, wszystko się ułoży [emoji846]

Dziewczyny ja prawie umarlam, dzis przy podcieraniu zobaczylam troche zywej krwi, serce zamarlo, biore lusterko a tam troche krwi zywej, jakby okres sie zaczynal. Policzylam do 3, powiedzialam co ma byc do bedzie i wsadzilam palucha, no bo jak jest na zew to w srodku powinno byc mnostwo a tu nic, cisza na morzu, tylko luteina koloru takiego jak zwykle czyli leciutko brazowa jak sie dobrze przyjrzec, noz kurna chata musialam sie gdzies skaleczyc. 15 dni do usg, juz nie mam sily, poza tym dowiedzialam sie ze nie mam po co wracac do swojej firmy wiec cale szczescie ze przyjelam oferte w innej. Jakby nie daj Boze cos to mam prace w nowej oganizacji, musze tylko przerwac L4 na czas zrobienia badan :), jak bedzie ok to stara firma musi mi placic tez do czasu porodu i macierzynski :), biorac pod uwage jak mnie potraktowali to nawet mi ich nie zal...

A macie imienia ?

My myślimy nad
Nicola albo Nina,

Bruno albo Igor [emoji85]
U nas Zofia [emoji3590] wierzymy, że będzie dziewczynka. A jak chłopak to chyba Marcel [emoji6]
Witam.
Jestem nowa na forum. Termin rozwiązania mam na 21.04.:)byłam na usg w 5 tygodniu i pęcherzyk był widoczny. Czekam na kolejne z potwierdzeniem czy serce bije.
Witamy. Gratulacje! [emoji3059]
Tak tydzień temu, teraz mam 18werzesnia , szczerze to już nie mogę sie doczekać :) Lekarka mnie trochę zmartwila bo powiedziała że mam torbiela na jajniku dała mi antybiotyk stwierdziła że do następnej wizyty już go nie bedzie.
Też mam torbiel, ale żadnego leku nie dostałam z uwagi na ciążę- dwaj lekarze powiedzieli, że niby nie można [emoji848] a drugi lekarz powiedział, że to często się zdarza w pierwszych tygodniach ciąży i, że się wchłonie. Z resztą w 4 dni zmalał o 6 mm, więc idzie w dobrym kierunku [emoji4] ale no skoro Twój lekarz podjął taką decyzje to pewnie wiedział co robi [emoji6]
Czy któraś zamierza rodzić w Łodzi? Polecacie jakiegoś lekarza? Czy ważne jest aby lekarz do ktorego się chodzi na wizyty przyjmował w szpitalu w którym będzie się rodzić? To moja pierwsza ciąża i mam sporo wątpliwości.
Ja chodzę prywatnie do lekarza, który pracuje też w szpitalu w którym planuję rodzić. Moim zdaniem to ważne [emoji6]
Laski, prawie się posrałam ze strachu na tym USG. Szukał zarodka bezskutecznie cała wieczność, a to juz koniec ósmego tygodnia przecież, już serce było na poprzedniej wizycie a tu NIC. Zdążyłam tylko pomyśleć "byle do konca wizyty, wyjdę i się porycze" I NAGLE JEBS, WYSKOCZYL. Lekarz stwierdził że się bardzo dobrze schował skubaniutki, ale jest wszystko ok, serce bije jak ma bic, z pomiarów 7t6d i dokladnie tyle jest wg OM. Na poprzednim USG wyglądał na dzień młodszy, ale to może być błąd pomiaru. Powiedział, ze "wszystko jest na najlepszej drodze".

Zlecił mi jeszcze jakieś dodatkowe badania hormonalne, no i ogólnie uznaje jednak tę ciążę za ciążę wysokiego ryzyka, bo te biochemiczne też uznaje za poronienia. Ja jakos jednak podchodzę do tego tak, że skoro nawet połowa ciąży wg jakichstam badan kończy się poronieniem w okolicach miesiączki i czesto kobiety nawet nie wiedzą, że miały ciążę biochemiczną, to nie zamierzam swirowac przez te dwa "wczesne poronienia". Za takie "autrntyczne" poronienie uznaję to w dziesiątym tygodniu sprzed kilku lat tylko. No ale ok, mam się oszczędzać, dużo leżeć itd, także spoko, i tak mam L4 więc jak najbardziej, będę na siebie chuchać i dmuchać jak prosił.
Super, że wszystko w porzadku [emoji3059] odpoczywaj dużo [emoji8]
Hej hej.
Ja po wizycie. Wszystko w porządku. Wielkość zgadza się z datą zapłodnienia z czyli wg miesiączki ciąża tydzień młodsza czyli dziś 9 i 0. Wielkosc 2,36 cm i dał mi posłuchać serduszka:) jutro dzwonię umówić się na prentalne, mam nadzieję że będzie termin.
Ale super [emoji3590] maluch rośnie pięknie [emoji3059]

Dziewczyny ja prawie umarlam, dzis przy podcieraniu zobaczylam troche zywej krwi, serce zamarlo, biore lusterko a tam troche krwi zywej, jakby okres sie zaczynal. Policzylam do 3, powiedzialam co ma byc do bedzie i wsadzilam palucha, no bo jak jest na zew to w srodku powinno byc mnostwo a tu nic, cisza na morzu, tylko luteina koloru takiego jak zwykle czyli leciutko brazowa jak sie dobrze przyjrzec, noz kurna chata musialam sie gdzies skaleczyc. 15 dni do usg, juz nie mam sily, poza tym dowiedzialam sie ze nie mam po co wracac do swojej firmy wiec cale szczescie ze przyjelam oferte w innej. Jakby nie daj Boze cos to mam prace w nowej oganizacji, musze tylko przerwac L4 na czas zrobienia badan :), jak bedzie ok to stara firma musi mi placic tez do czasu porodu i macierzynski :), biorac pod uwage jak mnie potraktowali to nawet mi ich nie zal...
Albo Ci jakaś mała żyłka pękła przy schylaniu albo coś. Poczekaj do rana i jakby dalej coś się działo, to jedz do lekarza.

a i co do imienia to ja juz wybralam: Dominik lub Dominika przy naturalsiku (po poronieniu napisalam do siostr i dostalam pasek sw. Dominika i obiecalam to Bogu) albo Helena, Sabina lub Lukasz, Piotr po in vitro (bo lecze sie w klinice w Grecji)

Albo Ci jakaś mała żyłka pękła przy schylaniu albo coś. Poczekaj do rana i jakby dalej coś się działo, to jedz do lekarza.
no wlasnie w srodku czysto nic nie ma, mam delikatna skore tam na dole i odrastajace wloski potrafia mnie skaleczyc, tym bardziej ze jest cos co wyglada jak ranka, tak czy inaczej w piatek robie bete zeby jakos doaczekac do tego usg ;)

reklama
Do góry