reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Przepraszam , coś kliknelam i mi wszystko zniknęło nie wiem czy moja wiadomość doszła , bo próbuję tego forum się nauczyć. Po 3 dnia z 3903 miałam 6794..
Sprawdź w kalkulatorze bety. Mi wychodzi, że masz przyrost poniżej normy, ale nie wiem czy dobrze wszystkie dane wpisałam

Lekarz stwierdził że ok , 19 sierpnia miałam 3903, na drugi dzień ( bo tak mi kazała zrobić pierwsza lekarka co później wszyscy inni krytykowali że za szybko) miałam 4326 , natomiast 23 sierpnia
Chyba coś ucieło. Powtarzałaś betę 23.08? Z jakim wynikiem? Powtórz betę, najlepiej dwa razy, żeby zobaczyć przyrost po 48h, wtedy mniej wiecej będzie można określić wiek ciąży i czy się zgadza z obrazem usg

Miałam też puste jajo plodowe i beta zaczęła niestety spadać koło 4tys. Jeśli u Ciebie ładnie rośnie, to trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość. Trzymam kciuki!

Cześć wszystkim! Jestem tu nowa więc mam nadzieję, że wszystko dobrze wpisuje:)
Ostatnią miesiączkę miałam 5 lipca, tydzień po tym jak nie dostałam miesiączki udałam się do lekarza i na USG widać było tylko pęcherzyk 3mm więc lekarz kazał mi przyjść za 2 tygodnie. Po jakiś 4 dniach dostałam brązowych plamien, tak jakby upławy zabarwione brązową krwią. Udałam się do lekarza , na USG wszystko wyszło ok pęcherzyk rósł bthcg również więc było ok. Te plemienia raz były raz nie , ale po tygodniu miałam sporo wydzieliny na papierze i się strasznie przestraszyłam ( 1,5 roku temu poroniła w 5 tyg). Byłam u lekarza powiedział że jest ok , zrobił USG zobaczył ciałko żółte jakieś minimalne pęcherzyk rośnie. Biorę witaminy, magnez i 3x diphaston. Miałam znowu robiona bthcg i dalej rośnie. A ja ciągle mam tę brązowe plamienia, raz mniej raz bardziej. Wczoraj minęło 2 tygodnie od 1 USG więc poszłam do lekarza prowadzącego, pęcherzyk urósł ale jakiś taki płaski jest , wyniki mam ok, plamienia cały czas, brzuch czasami czuję jakby na okres , lekarz mówi że nie wiadomo od czego plamienia, nic mi więcej nie przepisał ni nic. Najgorsze jest to że powinnam być w 7 tygodniu, a według USG jest to 5 tyg..lekarz mówi, że na USG nie widzi ciałka żółtego tylko możliwe że to jest tarczka zarodkowa.. strasznie się martwię , tym USG , tym krwawieniem, tym czuciem brzucha, jestem pod stałą opieką lekarzy i nie wiem co robić, boje się najgorszego. Czy któraś miała podobnie?? ;(
U mnie też według USG bobas jest 10 dni młodszy i trochę mnie to martwi, bo boję się, że to nie owulacja była później, tylko zarodek się słabo rozwija.

reklama
Sprawdź w kalkulatorze bety. Mi wychodzi, że masz przyrost poniżej normy, ale nie wiem czy dobrze wszystkie dane wpisałam
Też tak sprawdzałam to było niewiele poniżej normy, ale to też może wynikać że 19 sierpnia robiłam o 18 bthcg a ,3 dni później o 7 rano, tak mi lekarz tłumaczy...na dodatek mam wesele szwagierki w sobotę i nie mam wyjścia tylko muszę iść a jestem załamana , że okaże się puste jajo płodowe...

Do góry