U
użytkownik 193062
Gość
Poli90 masz tą samą datę okresu co ja. Zarodek już powinien być dawno widoczny. Jeśli nie jest to raczej oznacza puste jajo płodowe nie chce straszyć. Miałam to aż dwa razy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja też ciągle się stresuje i boje a nerwowa jestem strasznieGuzik prawda. Dla mnie to ciężki i stresujacy czas niestety [emoji58]
mi momentalnie brzuch wydęło... ale słyszałam że tak jest w kolejnych ciążach. Teraz wygladam na jakies 5 miesiac a to 7tydzienDziewczyny poszerzyła Wam się już talia? Bo mi choć nie objadam się i nie mam wzdec to w pasie mam o wiele więcej. Masakra a to 8 tydzień dopiero
Dziękuję za odpowiedź 3 lekarzy badało mnie również na krześle i według nich wszystko jest ok, ale chyba się wybiorę do jeszcze innego lekarza bo wydaje mi się, że Ci u których byłam niestety traktują bardzo przedmiotowo. Mam pakiet w luxmedzie ( prywatna opieka) i wydaje mi sie że oni w takich placówkach mają ludzi w nosie. Ogólnie zawsze jak miałam owulację to miałam spore krwawienia, oczywiście lekarz zawsze mówił że to dobrze...nie wiem co myślęc o tym wszystkim bo strasznie się przestraszyłam że jest tylko pęcherzyk że to 5 tyg , te plamienia...trochę tracę już nadzieję5 tydzień to jeszcze wcześnie także spokojnie. Zarodek ma czas żeby się pokazać. Nie Ty jedna tutaj masz 2 tygodnie różnicy między terminem miesiączki, a USG - po prostu owulacja mogła wypaść później A czy lekarz badał Cię wyłącznie przez usg czy również na fotelu ginekologicznym? U mnie dopatrzył się tzw. polipa doczesnowego, dość powszechnego właśnie u ciężarnych. Ostrzegł, że z tego polipa mogę plamić i mam się nie denerwować. Faktycznie zdarzają mi się skąpe plamienia i staram się przyjmować je ze spokojem i czekać na wizytę
Lekarz stwierdził że ok , 19 sierpnia miałam 3903, na drugi dzień ( bo tak mi kazała zrobić pierwsza lekarka co później wszyscy inni krytykowali że za szybko) miałam 4326 , natomiast 23 sierpnia@Poli90 sprawdzałaś, czy beta dobrze rośnie? Jeśli tak, to powinno być ok
Zrobiłabym tak jak podpowiedziała @majka89 - idź jutro na betę i za 2 dni (albo 3, bo wtedy wypada poniedziałek) zrób jeszcze raz. Jeśli przyrost będzie poprawny to znaczy, że ciąża się rozwija, a po prostu jest młodszaDziękuję za odpowiedź 3 lekarzy badało mnie również na krześle i według nich wszystko jest ok, ale chyba się wybiorę do jeszcze innego lekarza bo wydaje mi się, że Ci u których byłam niestety traktują bardzo przedmiotowo. Mam pakiet w luxmedzie ( prywatna opieka) i wydaje mi sie że oni w takich placówkach mają ludzi w nosie. Ogólnie zawsze jak miałam owulację to miałam spore krwawienia, oczywiście lekarz zawsze mówił że to dobrze...nie wiem co myślęc o tym wszystkim bo strasznie się przestraszyłam że jest tylko pęcherzyk że to 5 tyg , te plamienia...trochę tracę już nadzieję
U mnie nic nie widać choć też 8 tydzień. Mam lekko odstający brzuch - brzuch tarczycowy i nic poza tym.Dziewczyny poszerzyła Wam się już talia? Bo mi choć nie objadam się i nie mam wzdec to w pasie mam o wiele więcej. Masakra a to 8 tydzień dopiero