reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Poli90 masz tą samą datę okresu co ja. Zarodek już powinien być dawno widoczny. Jeśli nie jest to raczej oznacza puste jajo płodowe nie chce straszyć. Miałam to aż dwa razy

reklama
Mi mówił ginekolog że jeśli jest puste jajo to pęcherzyk właśnie się splaszcza a potem trzeba lyzeczkowac lub poronienie samoistnie nastąpi. Pęcherzyk nie powinien się splaszczac a idź może do innego lekarza?

Dziewczyny poszerzyła Wam się już talia? Bo mi choć nie objadam się i nie mam wzdec to w pasie mam o wiele więcej. Masakra a to 8 tydzień dopiero

5 tydzień to jeszcze wcześnie także spokojnie. Zarodek ma czas żeby się pokazać. Nie Ty jedna tutaj masz 2 tygodnie różnicy między terminem miesiączki, a USG - po prostu owulacja mogła wypaść później :) A czy lekarz badał Cię wyłącznie przez usg czy również na fotelu ginekologicznym? U mnie dopatrzył się tzw. polipa doczesnowego, dość powszechnego właśnie u ciężarnych. Ostrzegł, że z tego polipa mogę plamić i mam się nie denerwować. Faktycznie zdarzają mi się skąpe plamienia i staram się przyjmować je ze spokojem i czekać na wizytę :)
Dziękuję za odpowiedź:) 3 lekarzy badało mnie również na krześle i według nich wszystko jest ok, ale chyba się wybiorę do jeszcze innego lekarza bo wydaje mi się, że Ci u których byłam niestety traktują bardzo przedmiotowo. Mam pakiet w luxmedzie ( prywatna opieka) i wydaje mi sie że oni w takich placówkach mają ludzi w nosie. Ogólnie zawsze jak miałam owulację to miałam spore krwawienia, oczywiście lekarz zawsze mówił że to dobrze...nie wiem co myślęc o tym wszystkim bo strasznie się przestraszyłam że jest tylko pęcherzyk że to 5 tyg , te plamienia...trochę tracę już nadzieję

Dziękuję za odpowiedź:) 3 lekarzy badało mnie również na krześle i według nich wszystko jest ok, ale chyba się wybiorę do jeszcze innego lekarza bo wydaje mi się, że Ci u których byłam niestety traktują bardzo przedmiotowo. Mam pakiet w luxmedzie ( prywatna opieka) i wydaje mi sie że oni w takich placówkach mają ludzi w nosie. Ogólnie zawsze jak miałam owulację to miałam spore krwawienia, oczywiście lekarz zawsze mówił że to dobrze...nie wiem co myślęc o tym wszystkim bo strasznie się przestraszyłam że jest tylko pęcherzyk że to 5 tyg , te plamienia...trochę tracę już nadzieję
Zrobiłabym tak jak podpowiedziała @majka89 - idź jutro na betę i za 2 dni (albo 3, bo wtedy wypada poniedziałek) zrób jeszcze raz. Jeśli przyrost będzie poprawny to znaczy, że ciąża się rozwija, a po prostu jest młodsza

reklama
Do góry