Dziewczyny, ja też dostałam część wyników badań krwii i może któraś to rozumie, bo ja zgłupiałam. O toksoplazmozę chodzi, są jeden pod drugim identyczne badania wg mnie (TOXO IGM), natomiast wartość pierwszego wynosi 0.07, a drugiego "ujemny". Jeśli chodzi o wartości referencyjne, to na wysokości badania z wynikiem "ujemne" są zakresy liczbowe, natomiast tam gdzie mam konkretną liczbę jako normę podają "ujemny". Zgłupiałam zupełnie, to 0.07 mieści się jak najbardziej w zakresie ujemnych, ale z wartości podanych teoretycznie dla tego "innego" badania poniżej... które nazywa się identycznie. Pomóżcie proszę!
reklama
MtV
Fanka BB :)
Hej! Wpadam tutaj sporadczynie wiec ciezko mi wszystko nadrabiac, ale widze, ze niektore z Was kontroluja bete. Ja w tej ciazy nie robilam jej ani razu, zakladam, ze wszystko jest ok. Do tej pory mialam jedno usg potwierdzajace ciaze, a jutro o 9:00 ide na pierwsza wizyte u lekarza, ktory bedzie mnie prowadzil. Prosze o trzymanie kciukow :-) wiem, ze w gabinecie jest usg, ale obawiam sie, ze nie zrobi go jutro, a chetnie zajrzalabym co tam slychac :-)
Aaa - nie robilam jeszcze badan krwi. Zrobie je w czw jak dostane zlecenie od lekarza. 7+4 to nie za pozno?
Czy ktoras z Was jest juz na zwolnieniu lekarskim?
Aaa - nie robilam jeszcze badan krwi. Zrobie je w czw jak dostane zlecenie od lekarza. 7+4 to nie za pozno?
AniulekP
Ja tak jak Ty bety nie robilam wogole, byłam u lekarza pecherzyk był i Te porostu mówię sobie ze wszystko jest ok z fasolka[emoji16]ja już jestem od początku na L4 że względu na moją pracę. Następna wizytę mam 9 września będzie wtedy Wh usg 7+3 tydzień więc mam nadzieję że zobaczę pulsujace serduszko [emoji16]i wtedy lekarz pewnie zleci badania krwi. To 3mam kciuki napewno będzie wszystko dobrze [emoji16]
Hej! Wpadam tutaj sporadczynie wiec ciezko mi wszystko nadrabiac, ale widze, ze niektore z Was kontroluja bete. Ja w tej ciazy nie robilam jej ani razu, zakladam, ze wszystko jest ok. Do tej pory mialam jedno usg potwierdzajace ciaze, a jutro o 9:00 ide na pierwsza wizyte u lekarza, ktory bedzie mnie prowadzil. Prosze o trzymanie kciukow :-) wiem, ze w gabinecie jest usg, ale obawiam sie, ze nie zrobi go jutro, a chetnie zajrzalabym co tam slychac :-)
U
użytkownik 181
Gość
Dołączam zdjęcie co znalazłam ...Dziewczyny, ja też dostałam część wyników badań krwii i może któraś to rozumie, bo ja zgłupiałam. O toksoplazmozę chodzi, są jeden pod drugim identyczne badania wg mnie (TOXO IGM), natomiast wartość pierwszego wynosi 0.07, a drugiego "ujemny". Jeśli chodzi o wartości referencyjne, to na wysokości badania z wynikiem "ujemne" są zakresy liczbowe, natomiast tam gdzie mam konkretną liczbę jako normę podają "ujemny". Zgłupiałam zupełnie, to 0.07 mieści się jak najbardziej w zakresie ujemnych, ale z wartości podanych teoretycznie dla tego "innego" badania poniżej... które nazywa się identycznie. Pomóżcie proszę!
Jeżeli miałaś już wizytę a lekarz nie kazał robić hcg to chyba nie ma, takiej potrzeby. Robi się ją głównie na początku, w celu potwierdzenia za pierwszym razem, później sprawdzenia przyrostu.Hej! Wpadam tutaj sporadczynie wiec ciezko mi wszystko nadrabiac, ale widze, ze niektore z Was kontroluja bete. Ja w tej ciazy nie robilam jej ani razu, zakladam, ze wszystko jest ok. Do tej pory mialam jedno usg potwierdzajace ciaze, a jutro o 9:00 ide na pierwsza wizyte u lekarza, ktory bedzie mnie prowadzil. Prosze o trzymanie kciukow :-) wiem, ze w gabinecie jest usg, ale obawiam sie, ze nie zrobi go jutro, a chetnie zajrzalabym co tam slychac :-)
U
użytkownik 181
Gość
Mnie dziś dla odmiany okrutnie boli żołądek. Nie wiele moglam zjeść w pracy i pierwszy raz poczułam lekkie mdłości. Pod samymi żebrami aż wykręca. Czuje jakby ktoś mnie naciskał i to powoduje mdłości. Tak to właśnie wygląda?
Tak, widzialam ten artykuł, ale tam jest mowa o IgM i IgG, a ja mam dwa razy podane IgM. Mąż twierdzi, że jest to po prostu "dokładnie" opisany wynik - najpierw podają wartość liczbową (0.07), interpretują ją jako ujemną (bo mniej niż 0.5) i WTEDY z jakiegos powodu piszą jeszcze raz to samo, już jako interpretacja "ujemny". Tego bym się chciała trzymać, ale będę jutro próbować dzwonić do ginekologa.Dołączam zdjęcie co znalazłam ... Jeżeli miałaś już wizytę a lekarz nie kazał robić hcg to chyba nie ma, takiej potrzeby. Robi się ją głównie na początku, w celu potwierdzenia za pierwszym razem, później sprawdzenia przyrostu. Zobacz załącznik 1015101
Karolina2102
Ja chce iść na zwolnienie przy następnej wizycie 9 wrzesnia, że względu na prace... Ale czy lekarz da l4 to się okaże...Hej! Wpadam tutaj sporadczynie wiec ciezko mi wszystko nadrabiac, ale widze, ze niektore z Was kontroluja bete. Ja w tej ciazy nie robilam jej ani razu, zakladam, ze wszystko jest ok. Do tej pory mialam jedno usg potwierdzajace ciaze, a jutro o 9:00 ide na pierwsza wizyte u lekarza, ktory bedzie mnie prowadzil. Prosze o trzymanie kciukow :-) wiem, ze w gabinecie jest usg, ale obawiam sie, ze nie zrobi go jutro, a chetnie zajrzalabym co tam slychac :-)
reklama
AniulekP
A dlaczego miałby nie dać?? Taki problem jest u niego z wystawieniem L4?? U mnie nie było problemu na szczęście sam jak usłyszal że pracuje po części też fizycznie to powiedział że L4 wystawi czy che [emoji16]Ja chce iść na zwolnienie przy następnej wizycie 9 wrzesnia, że względu na prace... Ale czy lekarz da l4 to się okaże...