reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kwietniowe mamy 2020

Jestem po wizycie. Lekarz cud, spokój ma w głosie! Z dzidzią wszystko w porządku, z usg 6+3, z om 6+6. Termin na 15.04. Ma 6 mm i jest serduszko (128 uderzeń) [emoji3590][emoji3590][emoji3590] dał mi nawet posłuchać. W życiu nie słyszałam niczego piękniejszego mimo że to trwało ułamki sekund [emoji3590] zwolnienie dostałam, badania zlecił, za 3 tygodnie kolejna wizyta [emoji4]

Ze szczęścia dostałam apetytu i wylądowałam w maku na bułce bez mięsa i frytkach [emoji16]
Cudowna wiadomość cieszę się że wszystko ok u Was [emoji7][emoji8]
Bozeee jak ja już bym chciała mieć swoją wizytę...

reklama
Dziękuje dziewczyny i przepraszam za panikę [emoji23][emoji85] jeszcze urodzinki 4 dzisiaj córki i taka jakaś rozkojarzona jestem, obliczyłam sobie ze powinnam mieć 30tys a tu 18tys a zapomniałam o tym ze wzrasta wolniej, ale dobra kobiecie w ciąży się wybacza [emoji23][emoji23][emoji23][emoji85]

Nie rób tego :))) bo i Ty będziesz miała dietę - przynajmniej możesz pożreć jeszcze cokolwiek a tak to już głupio będzie jak zabronią :D
Ja też słodkie i smażone - u mnie ma być córka :D jak nie będzie to mają podmienić w szpitalu na córkę ;)

Dziewczyny A mnie zastanawia umnie jeszcze jedno... Często dretwieje mi lewa ręka, cała, raz slabiej raz trochę mocniej. Od ramienia po dłoń. Ostatnio w nocy strasznie mi dretwiala i kuło w klatce piersiowej / tak jakby pod żebrami sama nie wiem...czy to coś groźnego. Nigdy nie przykuwalam do tego uwagi, ostatni raz u rodzinnego byłam z 10 lat temu. Bo ogólnie okaz zdrowia zawsze byłam [emoji6]

Hej, znalazłam to cudo w Lidlu :D
Imbir dla walczących z mdłościami.
Bardzo fajny skład, na półce ze zdrową żywnością.
Chowam do lodówki, w razie potrzeby, będzie pod ręką ;)
P90827-202222(1).jpg
P90827-202230(1).jpg

Dziewczyny, pamiętacie była mowa o okazji na wózek i wczesnym jego zakupie. No kurde chyba jutro kupię quinny mood gondole :) biało-czarna, więc uniwersalna ( mam genialną torbę po Chłopcach też biało-czarną) niemal nowy a cena...900zł bo kobitka chce się go szybko pozbyć bo jedzie w świat :)
No i co ja mam zrobić?!

Dziewczyny, pamiętacie była mowa o okazji na wózek i wczesnym jego zakupie. No kurde chyba jutro kupię quinny mood gondole :) biało-czarna, więc uniwersalna ( mam genialną torbę po Chłopcach też biało-czarną) niemal nowy a cena...900zł bo kobitka chce się go szybko pozbyć bo jedzie w świat :)
No i co ja mam zrobić?!
To ja pisałam. Mi tamta okazja poszła sprzed nosa... Ale dalej się rozglądam i jak coś się tylko trafi to biorę... Twierdzę że nie będę potem w zimę latać za wózkiem a poza tym nie lubię kupować niczego na ostatnią chwilę itd. Więc tego się trzymam [emoji1787]

Ostatnia edycja:
To ja pisałam. Mi tamta okazja poszła sprzed nosa... Ale dalej się rozglądam i jak coś się tylko trafi to biorę... Twierdzę że nie będę potem w zimę latać za wózkiem a poza tym nie lubię kupować niczego na ostatnią chwilę itd. Więc tego się trzymam [emoji1787]

Dziękuję dobra Kobieto - przekonałaś mnie :D
Wózek zarezerwowałam ;D

Dzięki dziewczyny [emoji3590]
U mnie póki co wie tylko mąż, jutro planuję jechać do mamy (o ile wstanę z łóżka) i jej powiedzieć [emoji4]
Super informacja!!! Uspokoiłaś mnie też co do ilości uderzeń bo bałam się że serduszko mojego maluszka za wolno bije
Mówisz, że to za wolno? Ja nawet nie pomyślałam jak powinno być, ale lekarz mówił, że jest ok [emoji4]
No i co ja mam zrobić?!
Jak trafiła się okazja i nie zmienisz zdania to bierz [emoji16] to jak już kiedyś mówiłam indywidualnie od człowieka zależy, jedni będą mieć wszystko od razu, inni będą się wstrzymywać do ostatniego tygodnia. Ja jestem po środku, ale większe rzeczy zostawiam na nowy rok [emoji16]

reklama
Dziękuję dobra Kobieto - przekonałaś mnie :D
Wózek zarezerwowałam ;D
Tak zastanawiałam się nad tym trochę i uznałam że gdyby miało coś się stać to i tak się to by stało lub stanie czy kupimy jakiś wózek, ubranko czy łóżeczko. W pierwszej ciąży ze względu na poród w styczniu juz w lato lipiec /sierpień miałam kupiony wózek, łóżeczko dużo ubranek. I nic się nie wydarzyło. Nie chciałam potem przed świętami czy w zimowa porę latać z brzuchem po sklepach. U nas moja córka wczoraj kupiła już dwie grzechotki dla dzidzi. I co zabronie jej bo zabobony? A tam.. już nawet tego podd uwagę nie biorę [emoji2]

Do góry