reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny, co myślicie o założeniu osobnego wątku na wyniki USG genetycznych (11+0-13+6 TC)? We wrześniu nam się powoli zaczną.
Każda w tym wątku dodałaby tylko 1 wpis z wynikami, gratulacje zostawiłybyśmy sobie na główny wątek. Dzięki temu stworzyłybyśmy tabelkę ile nas jest. :)

Pisałybyśmy tam tylko podstawowe informacje na zasadzie:
12+0.
PTP (przewidywany termin porodu): 12.04
Waga: X g
Tętno: 142
Wszystkie organy w porządku, kość nosowa widoczna

Co o tym myślicie? Myślę, że tak łatwiej byłoby nam uporządkować listę i terminy porodów niż jak każda musi napisać wiadomość do Leeleeth. Szczególnie, że PTP jest brany właśnie z tego USG. :)

reklama
Ja dostałam na pierwszej wizycie (7tydz 1dzien) już takie badania. Mam zrobić je 4-5dni przed wizyta. Wtedy będę w 10 tydz 1 dzien. Myślicie że są tu wszystkie potrzebne jak na tą porę badania? Zobacz załącznik 1013505
Mi zaznaczyli to także możesz śmiało sprawdzić czego brak i zrobić [emoji846]
IMG_20190823_181940.jpeg

Dzięki dziewczyny [emoji6] ogólnie to już mi lepiej, uspokoiłam się, wiem, że i tak będzie dobrze [emoji4] muszę tylko znaleźć lekarza, któremu będę mogła zaufać

• Kuźwa chciałabym wam odpisywać, ale nie łapie się już. Tak się rozkręcacie :))) W poprzedniej ciąży wydałam miliony na lekarzy :) ale tylko do 23tc :) później już sponsorował mnie nfz. Leżałam w szpitalu kolejne 13tygodni do porodu i 2tygodnie po :) w sumie niemal 4miesiące :) Ale warto było dla tych cudownych małych mężczyzn :)
  • Na mojej wizycie też okazało się, że mam torbiel na lewym jajniku, ale lekarka odrazu powiedziała, że ciąża leczy takie rzeczy i mam się nie martwić.
  • Mówicie Kochane, że nie mieścicie się w spodnie. Przesyłam wam moje zdjęcie z 04.08!!!!!! Prawdopodobnie to, że miałam bliźniaki i mocno rozepchaną macicę to dziś rosnę ekspresowo....nie wiem jak ja będę wyglądała później ;( Już chodzę tylko w ciążowych ubraniach, bo w zwykłych się poprostu nie mieszczę :D

Załączniki

• 1017FFE2-B343-4409-A8D9-1B3B7D374E7C.jpeg
    1017FFE2-B343-4409-A8D9-1B3B7D374E7C.jpeg
    854,8 KB · Wyświetleń: 106
Ja 86. Zero dzieci na koncie :) Jeszcze.
Zjadłam dzisiaj całe opakowanie pyz z mięsem a potem od 4 dni udało mi się wyjść na spacer na którym najpierw zaczęło mnie wszystko swedziec - podrapalam sobie uda przez spodnie do krwinek.. A potem kłuła mnie o dziwo prawa strona po raz pierwszy i to tak solidnie dziabnęlo i cisza.
Ja też 86 i moja pierwsza ciąża

Trzy tygodnie temu kupiłam sobie nowe jeansy rozmiar większe niż zawsze nosiłam bo wszystkie które miałam były dość obcisłe i nie chciałam męczyć brzucha a teraz już w pracy w tych spodniach muszę guzik odpinać bo ciasno się robić :)

• Kuźwa chciałabym wam odpisywać, ale nie łapie się już. Tak się rozkręcacie :))) W poprzedniej ciąży wydałam miliony na lekarzy :) ale tylko do 23tc :) później już sponsorował mnie nfz. Leżałam w szpitalu kolejne 13tygodni do porodu i 2tygodnie po :) w sumie niemal 4miesiące :) Ale warto było dla tych cudownych małych mężczyzn :)
  • Na mojej wizycie też okazało się, że mam torbiel na lewym jajniku, ale lekarka odrazu powiedziała, że ciąża leczy takie rzeczy i mam się nie martwić.
  • Mówicie Kochane, że nie mieścicie się w spodnie. Przesyłam wam moje zdjęcie z 04.08!!!!!! Prawdopodobnie to, że miałam bliźniaki i mocno rozepchaną macicę to dziś rosnę ekspresowo....nie wiem jak ja będę wyglądała później ;( Już chodzę tylko w ciążowych ubraniach, bo w zwykłych się poprostu nie mieszczę :D

Słodki brzuszek już nie mogę się doczekać kiedy u mnie będzie taki widoczny ☺️

reklama
Ale czad! Nie mogę się doczekać aż ja będę tak wyglądać [emoji4]

Do góry