reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Widzicie to?
Normalnie ciąża to niby nie choroba...ale psychiczna to już tak :)
Wczoraj wzruszyłam się dwa razy przeglądając ofertę piekarni. W sumie to drożdżówek....dziś przychodzę do pracy a moje dziewczyny żebym już nie płakała kupiły mi pączki :)))
Tak, znów się wzruszyłam :D

Załączniki

• 181AC209-9954-48EC-86E8-58BA5A4E4C5F.jpeg
    181AC209-9954-48EC-86E8-58BA5A4E4C5F.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 75
Widzicie to?
Wczoraj wzruszyłam się dwa razy przeglądając ofertę piekarni. W sumie to drożdżówek....dziś przychodzę do pracy a moje dziewczyny żebym już nie płakała kupiły mi pączki :)))

Super prezent [emoji854][emoji108][emoji854][emoji846]

Hahaha [emoji1] dobrze wiedzieć, bo ja dziś się poplakalam jak mi widelec wyleciał z ręki A potem kolejno w ciągu dnia wszystko inne. Nawet jak moje miłości wróciło z pracy i powiedział że nie chce dużo obiadu to chciało mi się płakać. Teraz jestem spokojna że to normalka i wcinam wesoło marchewki [emoji1][emoji1]W następny czwartek 29 chyba. I skoro dziewczyny piszą, że w 6 można czasem zobaczyć więcej to się pocieszylam. Kolezanka tez mi dziś pisała ze w 6 tygodniu widziała serce [emoji4]

Czyli wizytujemy tego samego dnia i w tym samym momencie [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Słuchajcie dziwną akcję przed chwilą miałam. Wszystko cały dzień było ok, poszłam robić obiad i tak słabiej się poczułam, zaczęło mi się kręcić w głowie, ale dokończyłam i zjadłam. Jak jadłam jeszcze gorzej mi się zrobiło, myślałam, że to puls może, ale zmierzyłam ciśnienie i wszystko było ok. Położyłam się, coś mnie tknęło żeby sprawdzić cukier (mam glukometr, bo mój pies ma cukrzycę), to było 20 min po obiedzie, cukier 85. I się zaczęłam zastanawiać, czy to nie za mało jak na cały dzień jedzenia w tym słodycze? [emoji848] Co myślicie? Dodam, że nigdy z poziomem cukru problemów nie miałam [emoji849] teraz już jest wszystko ok, a jeszcze pół godziny temu myślałam, że zemdleję...

Sprawdź koniecznie glukoze i krzywa cukrowa, zdecydowanie to za niski cukier chwilę po posiłku... Chyba że jeszcze wyrzut insuliny nie poszedł. Nie wiem.. :( ale niepokojące to jest..

Tak, skończone 6tyg równo dziś od OM, początek 7mego tygodnia.

Konkretniej żeby nie zakręcić: 6tyg 1dzien. I serce widziałam, nie słyszałam jeszcze - pulsowanie było widoczne :)

Według OM? :) Az przebieram nogami.. @UrszulkaB, Ty pewnie też co? :D

Kochane kobietki, dzisiaj rano byłam na kontroli. Fasolka ma 10.6mm i pięknie bijące serduszko QUOTE]

Piękna Fasolka, gratuluję [emoji3590]
Który to tydzien U ciebie?? :) ale masz ekstra lekarza, obstawil Cię lekami i badaniami, widać że wie co robi [emoji6]

Widzicie to?

Ale cudowne dziewczyny [emoji3590] milutki gest z ich strony [emoji3590]

Właśnie dokładnie nie wiem. Ogólnie mam takie napinanie brzucha jak chodzę lub stoję, czuję jakby zaraz miało wszystko wypłynąć ze środka i ciągnie mnie w dół w brzuchu. Mam też jeden jajnik policystyczny, często mi dokucza. Może to wszystko się na to składa? Mój lekarz nie chce stresować i zawsze mówi tyle ile musi i z uśmiechem na twarzy "będzie dobrze, ale musi pani dużo leżeć, odpoczywać, nie przemeczac się. Gdyby coś się działo proszę od razu dzwonić do mnie na komórkę".
Kurcze teraz i mnie dopadł ból podbrzusza... A już miałam z nim spokój jakieś tydzień / dwa... Mam nadzieję że nic złego....
No i mnie. Jak mnie praktycznie nie boli a zaczął to aż się gorąco zrobiło ze stresu. Podobne uczucia, jakby miało wylecieć bo wierci się w samym dole, przy "ujściu" [emoji58]
Widzicie to?
Psychicznie to straszna choroba [emoji16] bardzo miły gest. Fajnie mieć takie koleżanki... zazdroszczę. Ja już pisałam, że pracuje z samymi po 50tce wrednymi urzędasami i nawet straciłam checi na rozmowy. Teraz się modlę aby ciąża utrzymała się i zwiewam [emoji120]

Oj tak [emoji16][emoji173][emoji120] dobre wieści z tym 6 tygodniem dzisiaj z każdej strony Do mnie naplynely. W sumie po 21 dni od zagniezdzenia pojawia się serce więc przy dobrych wiatrach jest szansa że zobaczymy.
Czyli wizytujemy tego samego dnia i w tym samym momencie [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Sprawdź koniecznie glukoze i krzywa cukrowa, zdecydowanie to za niski cukier chwilę po posiłku... Chyba że jeszcze wyrzut insuliny nie poszedł. Nie wiem.. :( ale niepokojące to jest..

No też mnie to zaniepokoiło... Możliwe, że w ciąży by się coś aż tak pozmieniało? [emoji848] Dobrze, że wizyta już za 2 dni, mam tylko nadzieję, że przetrwam jakoś w pracy do tego czasu [emoji849]

Też przebieram nóżkami jak czytam że tak wcześnie widać serduszko, jest nadzieja dla mnie na piątek [emoji3059]

reklama
Kochane kobietki, dzisiaj rano byłam na kontroli. Fasolka ma 10.6mm i pięknie bijące serduszko QUOTE]
Ja też byłam wczoraj na usg piersi bo mam torbiele i onkolog chciał zobaczyć czy są jakieś podejrzane zmiany które w ciąży moglyby się zmienić.. Powiedział że jest ok i kazał i się pojawić 6mies po porodzie. Jak najdłużej karmić piersią

Do góry