reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Widzicie to?
Normalnie ciąża to niby nie choroba...ale psychiczna to już tak :)
Wczoraj wzruszyłam się dwa razy przeglądając ofertę piekarni. W sumie to drożdżówek....dziś przychodzę do pracy a moje dziewczyny żebym już nie płakała kupiły mi pączki :)))
Tak, znów się wzruszyłam :D

Załączniki

• 181AC209-9954-48EC-86E8-58BA5A4E4C5F.jpeg
    181AC209-9954-48EC-86E8-58BA5A4E4C5F.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 79
Widzicie to?
Wczoraj wzruszyłam się dwa razy przeglądając ofertę piekarni. W sumie to drożdżówek....dziś przychodzę do pracy a moje dziewczyny żebym już nie płakała kupiły mi pączki :)))

Super prezent [emoji854][emoji108][emoji854][emoji846]

Hahaha [emoji1] dobrze wiedzieć, bo ja dziś się poplakalam jak mi widelec wyleciał z ręki A potem kolejno w ciągu dnia wszystko inne. Nawet jak moje miłości wróciło z pracy i powiedział że nie chce dużo obiadu to chciało mi się płakać. Teraz jestem spokojna że to normalka i wcinam wesoło marchewki [emoji1][emoji1]W następny czwartek 29 chyba. I skoro dziewczyny piszą, że w 6 można czasem zobaczyć więcej to się pocieszylam. Kolezanka tez mi dziś pisała ze w 6 tygodniu widziała serce [emoji4]

Czyli wizytujemy tego samego dnia i w tym samym momencie [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Słuchajcie dziwną akcję przed chwilą miałam. Wszystko cały dzień było ok, poszłam robić obiad i tak słabiej się poczułam, zaczęło mi się kręcić w głowie, ale dokończyłam i zjadłam. Jak jadłam jeszcze gorzej mi się zrobiło, myślałam, że to puls może, ale zmierzyłam ciśnienie i wszystko było ok. Położyłam się, coś mnie tknęło żeby sprawdzić cukier (mam glukometr, bo mój pies ma cukrzycę), to było 20 min po obiedzie, cukier 85. I się zaczęłam zastanawiać, czy to nie za mało jak na cały dzień jedzenia w tym słodycze? [emoji848] Co myślicie? Dodam, że nigdy z poziomem cukru problemów nie miałam [emoji849] teraz już jest wszystko ok, a jeszcze pół godziny temu myślałam, że zemdleję...

Sprawdź koniecznie glukoze i krzywa cukrowa, zdecydowanie to za niski cukier chwilę po posiłku... Chyba że jeszcze wyrzut insuliny nie poszedł. Nie wiem.. :( ale niepokojące to jest..

Tak, skończone 6tyg równo dziś od OM, początek 7mego tygodnia.

Konkretniej żeby nie zakręcić: 6tyg 1dzien. I serce widziałam, nie słyszałam jeszcze - pulsowanie było widoczne :)

Według OM? :) Az przebieram nogami.. @UrszulkaB, Ty pewnie też co? :D

Kochane kobietki, dzisiaj rano byłam na kontroli. Fasolka ma 10.6mm i pięknie bijące serduszko QUOTE]

Piękna Fasolka, gratuluję [emoji3590]
Który to tydzien U ciebie?? :) ale masz ekstra lekarza, obstawil Cię lekami i badaniami, widać że wie co robi [emoji6]

Widzicie to?

Ale cudowne dziewczyny [emoji3590] milutki gest z ich strony [emoji3590]

Właśnie dokładnie nie wiem. Ogólnie mam takie napinanie brzucha jak chodzę lub stoję, czuję jakby zaraz miało wszystko wypłynąć ze środka i ciągnie mnie w dół w brzuchu. Mam też jeden jajnik policystyczny, często mi dokucza. Może to wszystko się na to składa? Mój lekarz nie chce stresować i zawsze mówi tyle ile musi i z uśmiechem na twarzy "będzie dobrze, ale musi pani dużo leżeć, odpoczywać, nie przemeczac się. Gdyby coś się działo proszę od razu dzwonić do mnie na komórkę".
Kurcze teraz i mnie dopadł ból podbrzusza... A już miałam z nim spokój jakieś tydzień / dwa... Mam nadzieję że nic złego....
No i mnie. Jak mnie praktycznie nie boli a zaczął to aż się gorąco zrobiło ze stresu. Podobne uczucia, jakby miało wylecieć bo wierci się w samym dole, przy "ujściu" [emoji58]
Widzicie to?
Psychicznie to straszna choroba [emoji16] bardzo miły gest. Fajnie mieć takie koleżanki... zazdroszczę. Ja już pisałam, że pracuje z samymi po 50tce wrednymi urzędasami i nawet straciłam checi na rozmowy. Teraz się modlę aby ciąża utrzymała się i zwiewam [emoji120]

Oj tak [emoji16][emoji173][emoji120] dobre wieści z tym 6 tygodniem dzisiaj z każdej strony Do mnie naplynely. W sumie po 21 dni od zagniezdzenia pojawia się serce więc przy dobrych wiatrach jest szansa że zobaczymy.
Czyli wizytujemy tego samego dnia i w tym samym momencie [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Sprawdź koniecznie glukoze i krzywa cukrowa, zdecydowanie to za niski cukier chwilę po posiłku... Chyba że jeszcze wyrzut insuliny nie poszedł. Nie wiem.. :( ale niepokojące to jest..

No też mnie to zaniepokoiło... Możliwe, że w ciąży by się coś aż tak pozmieniało? [emoji848] Dobrze, że wizyta już za 2 dni, mam tylko nadzieję, że przetrwam jakoś w pracy do tego czasu [emoji849]

Też przebieram nóżkami jak czytam że tak wcześnie widać serduszko, jest nadzieja dla mnie na piątek [emoji3059]

reklama
Kochane kobietki, dzisiaj rano byłam na kontroli. Fasolka ma 10.6mm i pięknie bijące serduszko QUOTE]
Ja też byłam wczoraj na usg piersi bo mam torbiele i onkolog chciał zobaczyć czy są jakieś podejrzane zmiany które w ciąży moglyby się zmienić.. Powiedział że jest ok i kazał i się pojawić 6mies po porodzie. Jak najdłużej karmić piersią

Do góry