reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Kochana :* [emoji813]
Czyli wszystko z nami OK :D

Hehehe, no pewnie że przy takiej oszczędności beta to pikuś :D Ja postanowiłam jeszcze zanim wyniki sie pojawiły, że nie zrobię, ale chyba jednak zrobię.... :-) :):rofl::rofl:

Jako tako, biegam troche w pracy, chociaż staram się oszczędzać i brzuch mnie podbolewa dość mocno :( I lekkko mdlić mnie zaczęło. :( Chce do doooomuuuu... :( A to jeszcze do 19 muszę odsiedzieć swoje....
Dwa razy i dość ;) Ważne żeby zobaczyć, że idzie do góry :)

Też dziś walczyłam z bólem głowy, okropnym choć mniejszym niż wczoraj przez dobre 5h..
Najgorsze jest to, że w pracy w ogóle nie mogę się skupić za bardzo, jakbym jej nie czuła i już planowała kiedy iść.
Czy wy teraz oszczędzacie się? sprzątanie w domu itd? Ja kupuje tylko co najpotrzebniejsze ale dziś zabrałam się za kurze, odkurzanie i zmywanie podłóg z ostrożnością oczywiście :)

reklama
U mnie na lepsze samopoczucie i jakiekolwiek dolegliwości ostatnio pomaga zimna Cola Limonkowa albo Lech Free o smaku Granatu. :D Gazowane napoje to zdecydowanie mój konik w ciąży. :)

Ostatnia edycja:
@nnat. Dokładnie tak.
Na 4 dni przed spodziewaną miesiączką, czyli w 27dc (cykle 31), Beta wynosiła 2,4mlu. 5 dni spóźnienia, w 36dc, beta wynosiła 255,3mlu
No to u mnie w takim razie ciąża musi być starsza skoro między 18 a 20 miałam mieć @, a dzisiaj jest 33 dc. [emoji15]
Dwa razy i dość ;) Ważne żeby zobaczyć, że idzie do góry :)

Też dziś walczyłam z bólem głowy, okropnym choć mniejszym niż wczoraj przez dobre 5h..
Najgorsze jest to, że w pracy w ogóle nie mogę się skupić za bardzo, jakbym jej nie czuła i już planowała kiedy iść.
Czy wy teraz oszczędzacie się? sprzątanie w domu itd? Ja kupuje tylko co najpotrzebniejsze ale dziś zabrałam się za kurze, odkurzanie i zmywanie podłóg z ostrożnością oczywiście :)
Ja chyba też się pokusze o sprawdzenie drugi raz i tyle. I czekam cierpliwie.

Pierwszy raz od 6 dni dzisiaj mam mniejsze mdłości. Powiem Wam, że wczoraj spotkałam się z koleżanką i nie czułam się najlepiej.. nie miałam ochoty na jedzenie i zamówiłam sobie mrożoną zieloną herbatę z imbirem.. i czułam się po niej lepiej. Właśnie w domu próbuję zrobić podobną!

Mdłości nie mam. Ale nic mi nie smakuje. Co ugotuje i wydaje mi się że zjem to okazuje się że jednak nie to. Nie mogę trafić w smak :) za to na okrągło jem grzanki z serkiem śmietankowym.
Coś bym zjadła...

Od wczoraj nie mogę jeść a moje mdłości zamieniły się w prawie wymioty. Jem tylko chleb z masłem i piję wodę niegazowaną. Wstręt do jedzenia okropny... [emoji29] Ledwo co tabletki łykam. O mało ich nie zwracam. W dodatku zapachy. Byle co zapachnie czy zaśmierdzi a już się biała robię i prawie wymiotuję.
Ja to am zdwojony apetyt, jak robię się głodna to od razu zaczyna mnie mdlić. Ogólnie to mnie do kwasnego ciągnie.

Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Chciałam się spytać czy bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego?

witaj i gratulacje! to pierwsze dzieciatko?

JEDNO!!!!!!! Ma całe 7mm i cudowne serduszko :)
Termin z om na 04.04.2020
Termin z USG na 09.04.2020 ( i tym się posługujemy) :)
Z USG t6d5. Równo tydzień różnicy :)
Kolejna wizyta 18.09 :)
Muszę już zrobić test obciążenia glukozą, bo jest dość wysoka glukoza. Przytyłam już 2kg :)

gratulacje!!! sliczny malenki czlowieczek!

Od wczoraj nie mogę jeść a moje mdłości zamieniły się w prawie wymioty. Jem tylko chleb z masłem i piję wodę niegazowaną. Wstręt do jedzenia okropny... [emoji29] Ledwo co tabletki łykam. O mało ich nie zwracam. W dodatku zapachy. Byle co zapachnie czy zaśmierdzi a już się biała robię i prawie wymiotuję.
Jakbym czytała o sobie, wczoraj próbowałam zamiast masła zjeść zwykły serek biały ale to nie był dobry pomysł więc dziś tylko chleb z masłem...

reklama
Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Chciałam się spytać czy bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego?
Witam i gratuluje [emoji16] ja biorę tylko kwas foliowy w 1 ciąży też tylko kwas do 12 tygodnia, a potem witaminy brałam. To nakiedy termin? To Twoje pierwsze dzieciątko?

Do góry