reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dobra, jest po. Serduszko bije, dzidzia ma 4,5cm teraz mi wyszło z usg że 11t+3dni niestety na prenatalne była jeszcze za mała i zapisał mnie na za tydzień i wtedy wszystko sprawdzi. Serduszka słuchaliśmy ❤️ I strasznie się wiercił :) Na razie wszystko ok. Teraz czekam na wyniki krwi i kolejne usg i otwieram szampana. Pikolo... My znów w podróży... byłam w domu tylko przez noc. Ale czuje się dobrze. Oby wieczorem było dobrze a nie jak wczoraj bo mam impreze i musze się wystroić i pozować do zdjęć na wciągniętym brzuchu... ‍♀️

reklama
Jejku wspolczuje. Bardzo przykro zegnac sie z bliskim, zwlaszcza z tak mloda osoba. Odpoczelas juz troche po ciezkim tygodniu?

Mniam :)

Nie ma przeciwwskazan o ile farba jest bez amoniaku, co w dzisiejszych czasach jest norma. Farbowalam wlosy w 12tc. Zrob sie na bostwo :)

Podziwiam chlopaka, ze zgodzil sie na zrobienie takich zakupow :) moj maz chyba krecilby nosem gdyby mial w aptece wypytywac o globulki i zele intymne dla mnie ;) chociaz moze sie myle :)

Ja tez sprawdzilam i w zadnej rece nie wyczulam haha. Mam ogromna nadzieje na dziewczynke, bo chlopca juz mam. Wszyscy w rodzinie meza pytaja czy chcemy dziewczynke. Tesciowa mowi, ze na pewno bedzie panna, moj tata tez wspomnial, ze takie ma przeczucie.
Pamietam jak w pierwszej ciazy powiedzialam managerce, ze chcialabym dziewczynke. Jak jej pozniej powiedzialam, ze bedzie chlopak to zaczela mnie pocieszac. Przykro mi sie zrobilo, bo niewazne co by bylo to i tak kocha sie nad zycie. Jak teraz sie okaze, ze bedzie drugi chlopak o ktos w podobny sposob zareaguje na niusa to chyba wybuchne.

Czuje sie juz lepiej, niz w zeszlym tygodniu, chociaz smutek i szok jeszcze dlugo pozostana.
Jesli dobrze kojarze, Ty tez jestes mamusia na obczyznie?
ja na drugiego chlopca jeszcze grzecznie przystalam, ale teraz przyznaje, ze marze o dziewczynce...ale powiem Ci, ze dwoch chlopcow to jeszcze calkiem fajna sprawa, maja podobne zainteresowania i z malymi wyjatkami dogaduja sie (jest miedzy nimi roznica 2,5 roku). A teraz dostana jeszcze male baby, strasznie jestem ciekawa jak to bedzie...miedzy starszym a baby bedzie 9 lat roznicy....Bozie jaka ja stara jestem :D

Czy wam też włosy wypadaja w dużej ilości, u mnie po myciu tyle wlosów na reczniku i szczotce ze szoķ i tak samo przy każdym czesaniu a włosy mam krotkie.
Niestety tak choc mam wrazenie, ze teraz triche mniej, ale co ich nie zlapie to w rece zostaja wlosy. Na ich wzmocnienie swietna jest wcierka jantar, ale czytalam, ze lepiej jej nie uzywac w ciazy

Helllo Dziewczynki :)
Mnie też wysypało na twarzy i wyglądam jak 13-latka w okresie dojrzewania :( W ogóle jakoś fatalnie fizycznie czuję się w tej ciąży.
A co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Mnie gin kazała poczekać do 15 tyg ale mam tak okropne siwe odrosty, że wstyd na ulicę wychodzić. Myślałam o szamponie koloryzującym - no ale sama nie wiem. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Farbowałam.. w czwartek, było to 9+6.. z tym, że farba była bez amoniaku i trwałość koloru będzie troszkę krótsza niż z normalną farbą :)

Dziewczyny! Jestem w domu:-) muszę leżeć 2 tygodnie... generalnie jest lepiej ale ciężko jest mi się na czym kolwiek skupić. Córcia mnie nie poznala :-( ale potrzebuje chwili i się oswoi. Mąż na medal wszystko ogarnął nawet okna umył żeby było mi przyjemniej i jasniej, choć i tak leżę w ciemnym pomieszczeniu bo inaczej zaczyna się ból glowy. Dziś przyjedzie moja mama a mąż wraca do pracy. Martwię się tylko co z maleństwem bo nie miałam przy wpisie już żadnej konsultacji ginekologicznej tylko przy przyjęciu a moja lekarke mam 23.09. Ale mam nadzieję że wszystko ok. Pozdrawiam i przepraszam że się częściej nie odzywałem ale co weszłam na forum i chciałam coś napisać to zaraz głowa się odzywała...
Z dzidzią na pewno dobrze, cieszymy się że się odezwałaś, zdrówka!

Dziewczyny! Jestem w domu:-) muszę leżeć 2 tygodnie... generalnie jest lepiej ale ciężko jest mi się na czym kolwiek skupić. Córcia mnie nie poznala :-( ale potrzebuje chwili i się oswoi. Mąż na medal wszystko ogarnął nawet okna umył żeby było mi przyjemniej i jasniej, choć i tak leżę w ciemnym pomieszczeniu bo inaczej zaczyna się ból glowy. Dziś przyjedzie moja mama a mąż wraca do pracy. Martwię się tylko co z maleństwem bo nie miałam przy wpisie już żadnej konsultacji ginekologicznej tylko przy przyjęciu a moja lekarke mam 23.09. Ale mam nadzieję że wszystko ok. Pozdrawiam i przepraszam że się częściej nie odzywałem ale co weszłam na forum i chciałam coś napisać to zaraz głowa się odzywała...
Super, że Ci lepiej [emoji6] odpoczywaj i dbaj o siebie [emoji4]
Dobra, jest po. Serduszko bije, dzidzia ma 4,5cm teraz mi wyszło z usg że 11t+3dni niestety na prenatalne była jeszcze za mała i zapisał mnie na za tydzień i wtedy wszystko sprawdzi. Serduszka słuchaliśmy [emoji3590] I strasznie się wiercił :) Na razie wszystko ok. Teraz czekam na wyniki krwi i kolejne usg i otwieram szampana. Pikolo... My znów w podróży... byłam w domu tylko przez noc. Ale czuje się dobrze. Oby wieczorem było dobrze a nie jak wczoraj bo mam impreze i musze się wystroić i pozować do zdjęć na wciągniętym brzuchu... ‍[emoji3601]
Współczuję Ci tej imprezy, oby tylko dziś dzidziuś był łaskawy, bo podejrzewam, że sam fakt, że musisz iść i dobrze wyglądać to już wyczyn w ciąży, a co dopiero jeszcze z jakimiś objawami [emoji849]

Dobra, jest po. Serduszko bije, dzidzia ma 4,5cm teraz mi wyszło z usg że 11t+3dni niestety na prenatalne była jeszcze za mała i zapisał mnie na za tydzień i wtedy wszystko sprawdzi. Serduszka słuchaliśmy [emoji173]️ I strasznie się wiercił :) Na razie wszystko ok. Teraz czekam na wyniki krwi i kolejne usg i otwieram szampana. Pikolo... My znów w podróży... byłam w domu tylko przez noc. Ale czuje się dobrze. Oby wieczorem było dobrze a nie jak wczoraj bo mam impreze i musze się wystroić i pozować do zdjęć na wciągniętym brzuchu... ‍♀️

Nie mogło być inaczej [emoji8]
Hmm ja ide w srodę, bedzie 11+3 czyli tez moze sie okazac ze za wczesnie i bedą mnie przepisywac... no nic zobaczymy [emoji848]
Baw się dobrze wieczorem [emoji6]

Laski jak wy nawalilyście postów [emoji85][emoji85][emoji85] ciężko się połapać [emoji110]

Trzymam kciuki za wizytujące!

Kiedy najlepszy czas na prenatalne, chciałabym wtedy kiedy mąż wróci, byłabym w 13 tyg?

reklama
Do góry