reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Cześć Mamuśki, moje objawy ciążowe też już coraz mniej doskwieraja - czasem odruchy wymiotne przy myciu zębów - ale leżę w domu bo walczę z przeziębieniem. Słońce pięknie świeci i zamiast wyjść w końcu na spacer to ja leżę :( dzisiaj mam biochemie a za tydzień usg prenatalne. Miłego dnia Wam życzę :)

U mnie to coś dziwnego się ostatnio dzieje, mdłości trochę ustały, ale pojawiła się ogromna senność i swędzenie piersi, które z dnia na dzień są coraz większe, martwi mnie trochę, że brzuch chyba nie rośnie.

U mnie to coś dziwnego się ostatnio dzieje, mdłości trochę ustały, ale pojawiła się ogromna senność i swędzenie piersi, które z dnia na dzień są coraz większe, martwi mnie trochę, że brzuch chyba nie rośnie.
W poprzedniej ciąży u mnie zaczął rosnąć dopiero w 5miesiącu i do końca był mały :-) pamietam, ze martwilam sie czy wszystko ok, bo wydawalo mi sie to niemozliwe, zeby miescilo sie tam dziecko :-) to zalezy od budowy i ilosci wod plodowych. Na zdj jestem miesiac przed porodem :-)

Ps ja tez nie jestem na liscie, prosilam o to :-) termin mam na 12.04

Załączniki

• 20190911_102752.jpg
    20190911_102752.jpg
    217,3 KB · Wyświetleń: 80
i do dziewczyn co sie kluja jak ja, ja tez mialam siny brzuch ale wiem co robilam zle przy zastrzykach, po pierwsze nie wolno przechylac strzykawki przy wkluciu, iniekcji i wyjmowaniu caly czas musi byc katem 90st., po drugie nie klujcie sie tam gdzie sa zylki czyli na przyklad pod pepkiem (idzie taka pozioma linia do majetczek i dalej ;)), po trzecie nie dotykajcie miejsca wklucia, nie masujcie, nie wcierajcie, etc., tylko popsikajcie i poczekajcie az wyschnie, odkad zaczelam tak robic nie mam na razie ani jednego siniaka :), stare prawie zeszly

reklama
@Surgeres też czuję się nie w ciąży, bo nikt nie wie... niedawno straciłam ciążę, córka bardzo to przeżyła, więc tym razem nie śpieszę się jej mówić.
Ja trenuję, ale zupełnie zmieniłam trening mimo, że nadal z obciążeniem, to bez cw brzucha, podskokow i staram się za bardzo nie męczyć i max 3x w tyg a w poprzednim nie cw, bo bardzo bolała mnie głowa.
W tej ciąży póki co nie boli mnie mocno głową (w poprzednich chodziłam po ścianach ) , miałam dwa razy aurę migrenowa z mroczkami i szlaczkami ale tylko delikatne cmienie później. Też nie obciążam brzucha , ale plecy , nogi i pośladki normalnie trenuje.

Do góry