reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Super! Cieszę się! :)

Też mam 26 lat i ginekolog wczoraj powiedziała, że nie ma konieczności robienia prenatalnych.. tylko teraz ja się zastanawiam czy robić czy nie?!

Ile w ogóle one kosztują? bo się nie orientuję [emoji2368]
Ja nie robię, na połówkowym i tak będą sprawdzać tak myślę [emoji846] To zależy od lekarza, w moim mieście rodzinnym najlepszy lekarz bierze 250 zł za prenatalne

reklama
Gratuluje dziewczynki usg!! Piękne dzidziusie [emoji178]

Jestem za zamknięciem bo czytałam gdzieś na innym forum, ze lepiej się do nas nie zapisywać bo tutaj zła atmosfera bo dużo strat [emoji85]

Nie dziwię Ci się, bo zaparcia to nic przyjemnego. Wręcz uciążliwe i bywa bolesne. Na mnie kiedyś rewelacyjnie działaly suszone morele, śliwki i pamiętam, że nieświadomie w pracy zjadłam paczuszke to latalam do wc jak opętana. Próbowałaś ?? Jeszcze dopytam. Jak Ci Twój prywatny lekarz zleca badania, to potem idziesz na NFZ żeby je przepisał?
Byłam u prywatnego, zlecił badania. Potem poszłam na nfz, porównałam czy są te same i się wszystko zgadzało, więc nic dopłacać nie musiałam [emoji6] zrobiłam dodatkowo sobie tylko żelazo ze względu na to, że jestem wegetarianką [emoji6]
Dziękuję dziewczyny [emoji3590]
@paola425, nie pytaj, jakas porażka, byłam w przyszpitalnej klinice i oni mi ciąży nie poprowadzą, taka informacje dostałam, mam iść do innego miejsca, hahahhaa. No ale przynajmniej z Fasolcią się zobaczyłam. :)

@leeleeth ale chamski lekarz, no ja nie wiem jak tak mogą.... Minimum kultury, taktu, czegokolwiek..... A idź w cholere....
Zamykamy wątek w sensie, że....?? Prywatny żeby był tylko dla nas??? :D
Z każdą kolejną historią ręce opadają mi coraz bardziej... [emoji849] No szok [emoji53] ale super, że widziałaś fasolkę [emoji7]
Serce bije szybko jak dzwon, rusza się i macha mi rączką na ekranie [emoji3531] Ciąża starsza niż z poprzedniego USG. Wcześniejszy termin 12.04.2020 a teraz 8.04.2020. Lekarz mówi, że to 10 tydzień i już w 11 wchodzę. Nie muszę prenatalnych robić ze względu na młody wiek (26 lat). Nie jestem w grupie ryzyka.Zobacz załącznik 1020788
Cudownie [emoji3059] ciekawe czy mi będzie kazał robić prenatalne czy jak [emoji848]

W pierwszej ciąży miała 23 lata nie robiłam prenatalnych, w drugiej miałam 26 i robiłam ale lekarka dała mi skierowanie bo powiedziała że będziemy spokojniejsze :) teraz mam 33 i też mam skierowanie wiem że już wiekiem coraz starsza ale mam jednak nadzieję że będzie wszystko dobrze :)

Dziewczyny mam wyniki, wszystko super tylko jak zinterpretować toksoplazmozę i różyczkę? Norm żadnych nie ma obok podanych [emoji848]
IMG_20190910_170745.jpeg

Serce bije szybko jak dzwon, rusza się i macha mi rączką na ekranie [emoji3531] Ciąża starsza niż z poprzedniego USG. Wcześniejszy termin 12.04.2020 a teraz 8.04.2020. Lekarz mówi, że to 10 tydzień i już w 11 wchodzę. Nie muszę prenatalnych robić ze względu na młody wiek (26 lat). Nie jestem w grupie ryzyka.Zobacz załącznik 1020788

Cudownie [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Super! Cieszę się! :)

Też mam 26 lat i ginekolog wczoraj powiedziała, że nie ma konieczności robienia prenatalnych.. tylko teraz ja się zastanawiam czy robić czy nie?!

Ile w ogóle one kosztują? bo się nie orientuję [emoji2368]

Ja będę chciała zrobić, mam 27 l. :)

Gratuluje dziewczynki usg!! Piękne dzidziusie [emoji178]

Jestem za zamknięciem bo czytałam gdzieś na innym forum, ze lepiej się do nas nie zapisywać bo tutaj zła atmosfera bo dużo strat [emoji85]

Ja piernicze, wszędzie się zdarzają... Ale nie dogodzi... :D

Byłam u prywatnego, zlecił badania. Potem poszłam na nfz, porównałam czy są te same i się wszystko zgadzało, więc nic dopłacać nie musiałam [emoji6] zrobiłam dodatkowo sobie tylko żelazo ze względu na to, że jestem wegetarianką [emoji6]Z każdą kolejną historią ręce opadają mi coraz bardziej... [emoji849] No szok [emoji53] ale super, że widziałaś fasolkę [emoji7]Cudownie [emoji3059] ciekawe czy mi będzie kazał robić prenatalne czy jak [emoji848]

To moje jedyne pocieszenie :) [emoji3590]

reklama
no to jak tyle strat to juz wiecej nie bedzie, dobre myslenie to podstawa :)
P.S. Ja mam latek 40, wiec chyba jestem to najstarsza, dzisiaj lekarz na usg mi powiedzial, ze kobitki 50+ naturalnie zachodza i rodza zdrowe dzieci wiec my damy tez rade;)

P.S. 2, co do prenatalnych do w Lodzi kosztuja 300-350pln chyba, ze na NFZ to sie nie placi. Mamaginekolog zaleca ja kazdej dziewczynie w ciazy, podobno na zachodzie to standard

Do góry