reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny, nie ma statystyk, że 7 tydzień jest bardziej niebezpieczny. Po pojawieniu się serduszka niebezpieczeństwo poronienia drastycznie spada (oczywiście nadal jest dość wysokie w 1 trymestrze). Więc nie ma co analizować i roztrząsać
Dokładnie to samo powiedział mi lekarz. Że wg rozmiaru, serduszka wszystko wskazuje na to, że cisza zakończy się pomyślnie, po czym dodał, że oczywiście jest jakieś tam ryzyko ale ono wynosi 10-15%.
Myślę sobie że tyle się Naczytalam o zaprzestaniu bicia serca że to niemożliwe że tyle %.

reklama
Ja też mam preglife [emoji16] Ja ogólnie dziś mam 7+0 wg okresu, piersi już aż tak nie bolą ale czuje ze są większe i przy dotyku troszkę bolą jedynie, i tak ogólnie inaczej się czuje, mdli mnie jak coś zjem i czasem w głowie zakreci. Wizyta 9 września, i mam nadzieję i wierzę w to że będzie wszsyko dobrze [emoji16]
Ania, my identycznie z parametrami i objawami nadal. [emoji1]
Ale przecież, z tego co wyczytałam, nie słyszała serduszka. Sama ją o to pytałam. Ty masz serduszko, jak pisały dziewczyny, ryzyko wtedy znacznie spada.
Tak, dokladnie, ryzyko wtedy spada.
Nie stresujcie się proszę bo wszystkie będziemy w strachu a nie mamy na to wpływu, żadnego. To natura. Uszka do góry [emoji106]

Dokładnie to samo powiedział mi lekarz. Że wg rozmiaru, serduszka wszystko wskazuje na to, że cisza zakończy się pomyślnie, po czym dodał, że oczywiście jest jakieś tam ryzyko ale ono wynosi 10-15%.
Myślę sobie że tyle się Naczytalam o zaprzestaniu bicia serca że to niemożliwe że tyle %.
Czytanie schizowanie. Za dużo czytamy, za mocno się nakręcamy.

Bardzo, bardzo mi przykro. :( I teraz sama się zaczęłam trochę obawiać, bo moja historia jest podobna do Twojej, ciąża jest sporo młodsza niż według OM, pytanie czy faktycznie jest młodsza czy się źle rozwija :(
Koniecznie ją kontroluj i nie ignoruj plamień, ale często też są młodsze ciąże. Trzymam mocno kciuki.

Bardzo mi przykro wiem co czujesz kochana, będzie teraz ciężko odpoczywaj pozwól sobie to wszystko przeżyć tak jak czujesz. Warto byłoby żebyś nie była teraz sama. Gdybys czegoś potrzebowała to chętnie porozmawiam, tule mocno
Dziękuję bardzo. Teściowa jest cały czas ze mną. Cieszę się, że tak mnie wspiera. Później mój narzeczony dojedzie.

Dziewczyny czy u siebie zauważyłyście jakieś zmiany w śluzie? Ja to mam ogólnie już od ponad tygodnia wrażenie ciągłej mokrości i zastanawiam się czy tak powinno być.

Dziewczyny czy u siebie zauważyłyście jakieś zmiany w śluzie? Ja to mam ogólnie już od ponad tygodnia wrażenie ciągłej mokrości i zastanawiam się czy tak powinno być.
Powinno być. Właśnie na ciąża+ czytając codzienne wiadomości rzuciło mi się w oczy, że około 8 tygodnia można zauważyć zwiększenie ilości sluzu :)

reklama
Do góry