reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

U mnie zabilo ale przestalo bic jak Aniolek osiagnal 9t1d, dlatego tez umieram ze strachu jak to teraz bedzie. Teraz przede mna najdluzsze 6 tyg w zyciu, trzymam sie mysli ze musi byc dobrze :)
Musi być w końcu dobrze :)
Mnie tylko zastanawiają przyczyny, dlaczego przestaje nic to serduszko, czy to biologia czy jednak jakieś czynniki zewnętrzne.

reklama
@Majaga Otóż to [emoji846] Każda ciąża jest inna i każdej nie równa. Mnie na przykład bolą zawszę tylko lekko piersi, albo wcale... Zdarza się dzień, że mocniej a dzidziuś super się rozwija. Złe myśli wypieram, żyję bezstresowo i mocno wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze, bo mój styczniowy mały aniołek czuwa nade mną i siostrzyczką lub braciszkiem w brzuchu [emoji3526]

Też się zawsze nad tym zastanawiałam jaki jest powód że ciąża się dobrze rozwijała i nagle serduszko się zatrzymalo
Jak jak byłam z plamieniem na Izbie Przyjęć to lekarz sprawdzał jak szybko bije serce, bo powiedział, że jeśli bije zbyt wolno to jest ryzyko, że zarodek jest za słaby i całkowicie przestanie bić.

Właśnie zrobiłam sobie termin na badania prenatalne na 27.09 będzie wtedy 13t4d nie za późno? Pani mi powiedziała ze najlepiej robić w 13+ ale widzę ze Wy macie wcześniej. Co myślicie?
Ja bede robic w podobnym czasie jak Ty. Badanie mam na 3.10. Mi lekarz powiedział zeby robic miedzy 12 a 14 i będę od razu robić ten test z krwi żeby wykluczyć choroby. Chodzi o to zeby dziecko mialo miedzy 4cm a 8cm jesli dobrze pamietam

Jak jak byłam z plamieniem na Izbie Przyjęć to lekarz sprawdzał jak szybko bije serce, bo powiedział, że jeśli bije zbyt wolno to jest ryzyko, że zarodek jest za słaby i całkowicie przestanie bić.
Lekarz mi nie powiedział, chyba zapomniał, a ja też nie zapytałam, chyba, że to jeszcze nie teraz się mierzy. Nie założył mi też karty, tylko badania mam zrobić i za 3 tyg być. Może i nie ma się co spieszyć A może nie chciał mnie martwić.

reklama
Do góry