reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

U mnie zabilo ale przestalo bic jak Aniolek osiagnal 9t1d, dlatego tez umieram ze strachu jak to teraz bedzie. Teraz przede mna najdluzsze 6 tyg w zyciu, trzymam sie mysli ze musi byc dobrze :)
Musi być w końcu dobrze :)
Mnie tylko zastanawiają przyczyny, dlaczego przestaje nic to serduszko, czy to biologia czy jednak jakieś czynniki zewnętrzne.

reklama
@Majaga Otóż to [emoji846] Każda ciąża jest inna i każdej nie równa. Mnie na przykład bolą zawszę tylko lekko piersi, albo wcale... Zdarza się dzień, że mocniej a dzidziuś super się rozwija. Złe myśli wypieram, żyję bezstresowo i mocno wierzę, że tym razem wszystko będzie dobrze, bo mój styczniowy mały aniołek czuwa nade mną i siostrzyczką lub braciszkiem w brzuchu [emoji3526]

Też się zawsze nad tym zastanawiałam jaki jest powód że ciąża się dobrze rozwijała i nagle serduszko się zatrzymalo
Jak jak byłam z plamieniem na Izbie Przyjęć to lekarz sprawdzał jak szybko bije serce, bo powiedział, że jeśli bije zbyt wolno to jest ryzyko, że zarodek jest za słaby i całkowicie przestanie bić.

Właśnie zrobiłam sobie termin na badania prenatalne na 27.09 będzie wtedy 13t4d nie za późno? Pani mi powiedziała ze najlepiej robić w 13+ ale widzę ze Wy macie wcześniej. Co myślicie?
Ja bede robic w podobnym czasie jak Ty. Badanie mam na 3.10. Mi lekarz powiedział zeby robic miedzy 12 a 14 i będę od razu robić ten test z krwi żeby wykluczyć choroby. Chodzi o to zeby dziecko mialo miedzy 4cm a 8cm jesli dobrze pamietam

Jak jak byłam z plamieniem na Izbie Przyjęć to lekarz sprawdzał jak szybko bije serce, bo powiedział, że jeśli bije zbyt wolno to jest ryzyko, że zarodek jest za słaby i całkowicie przestanie bić.
Lekarz mi nie powiedział, chyba zapomniał, a ja też nie zapytałam, chyba, że to jeszcze nie teraz się mierzy. Nie założył mi też karty, tylko badania mam zrobić i za 3 tyg być. Może i nie ma się co spieszyć A może nie chciał mnie martwić.

reklama
Do góry