reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Do tej pory narzekałam że przechodzę ciążę bezobjawowo a dziś cały dzień mam bardzo uderzenia gorąca jak podobno przy menopauzie. Nie wiem czy to przez te upały czy przez tą fasolkę która się we mnie rozwijała. Do tego dziś zrobiłam badania i tsh wyszło mi 4.137. Nie wiem o co chodzi ale przy każdej ciąży mam wysokie tsh a po porodzie się normuje

reklama
Ha to tak jak u mnie,zero nudności i wymiotów jem co chce.Cycki mnie nie bolą,nie sikam co chwila,Ha to chyba jakaś dziwna jestem,[emoji11][emoji6][emoji16]
Ja też już nie sikam, na początku tylko się zdarzało. Cyrki jedynie nocą bolą także również dziwna jestem :)
WitajCie można do Was dołączyć?
Witamy, witamy, napisz coś o sobie? :)
Byłam u mamy, powiedziałam jej o ciąży, to znaczy dałam kartkę ze zdjęciem usg w środku i napisem, że zostanie babcią. Oczywiście się ucieszyła, powiedziała, że się spodziewała, a pierwsze jej słowa to "no w końcu" [emoji16]
Niestety za długo nie miałyśmy czasu pogadać, bo ja tak fatalnie się czułam, że musiałam wracać do domu [emoji849] myślałam, że zemdleję, a jeszcze ten upal do tego [emoji24]
Przed chwilą zjadłam aż zupkę knorra tą w kubeczku i liczę, że ciut ożyję, bo już serio nie mam siły na nic [emoji26]

Wymyśliłam, że dam jej kartkę i na pierwszej stronie "czy wiesz, że..." a w środku "będziesz babcią" i zdjęcie usg [emoji4]

O masakra, ja ostatnio miałam 130 i byłam przerażona, myślałam że zjadę [emoji50] a Ty taki wynik, szok!

My tak mieliśmy w zeszłym roku.. 28 stopni w mieszkaniu non stop, ja nie wyrabiałam, bo nienawidzę upałów. [emoji849] Teraz mamy lepiej, ale zapomniałam dziś zamknąć okno w sypialni i mamy 26. Na szczęście możemy zrobić przeciąg i w nocy się wszystko ładnie schładza [emoji4]

Ten z pestkami dostałam ostatnio od Bebiklub za rejestrację, całkiem fajna sprawa z tego co czytałam [emoji4]

Ja dziś miałam kryzys, jak wróciłam to ryczałam... Poza wyjazdem do mamy z którego ledwo wróciłam i wczoraj do lekarza to od kilku dni leżę w łóżku i nie mam siły wstać.. Z jedzeniem też mam problem, więc przez to pewnie jestem słaba [emoji53]
Fajnie przygotowałas swojej mamie niespodziankę :)

A co do tętna to 130 to też bardzo dużo i też męczące. Nie raz miałam.

Dołączam dziś do źle czujących się [emoji846] Mdłości takie okropne, że wytrzymać się nie da. Wszystko przez ten potwornie śmierdzący odświeżacz powietrza, który mój rozpylił! Zapach orchidei [emoji2961] Krople nie pomagają jak na złe. Dostał już dawno zakaz na rozpylanie tego śmierdzielstwa a i tak rozpyla. Muszę mu to wyrzucić do kosza. Leżę ciągle w łóżku, nie da się funkcjonować. Gorąco, burza idzie a ja przy oknach zamkniętych tylko z wentylatorem... A dlaczego? Bo moje osiedle strasznie śmierdzi! Jak nie z pól gównami zwierzęcymi to teraz szambo poszło i prawie rzygam [emoji3525][emoji3525][emoji3525]

Jestem w piątym tygodniu ciąży miałam USG w poniedziałek było widać już ładnie pęcherzyk. Jutro idę do przychodni przy szpitalu aby na NFZ chodzić do mojej lekarki u której wizywałam zazwyczaj prywatnie. U nas jeszcze nikt nie wie o ciąży jeśli chodzi o rodzinie. Mam w sobie takie obawy że coś nie wyjdzie Może dlatego zwlekam informacja dla rodziców że będą dziadkami. tak więcej o mnie jestem po rozwodzie mój obecny partner jest odmiennym typem charakteru niż poprzedni. Ten rok dla mnie coraz bardziej szczęśliwy bo uwolniłam się od tyrana w domu, dostałam rozwód, płaciłam kredyt a teraz jeszcze ta ciąża.
To dobrze u mnie to powiedziałam że na razie to sikam na potęgę, męczą mnie czasem wieczorne mdłości, i mam strasznie dużą ochotę na sok pomarańczowy.

Ja też już nie sikam, na początku tylko się zdarzało. Cyrki jedynie nocą bolą także również dziwna jestem :) Witamy, witamy, napisz coś o sobie? :) Fajnie przygotowałas swojej mamie niespodziankę :)

A co do tętna to 130 to też bardzo dużo i też męczące. Nie raz miałam.
No ja tak czasami mam jak mnie stres mocny najdzie, ale na szczęście szybko mogę to opanować. Najwyższy zdiagnozowany puls jak do tej pory miałam to chwilę przed wyjazdem do kościoła na nasz ślub, tętno wtedy prawie 150, to była masakra [emoji16]
Dołączam dziś do źle czujących się [emoji846] Mdłości takie okropne, że wytrzymać się nie da. Wszystko przez ten potwornie śmierdzący odświeżacz powietrza, który mój rozpylił! Zapach orchidei [emoji2961] Krople nie pomagają jak na złe. Dostał już dawno zakaz na rozpylanie tego śmierdzielstwa a i tak rozpyla. Muszę mu to wyrzucić do kosza. Leżę ciągle w łóżku, nie da się funkcjonować. Gorąco, burza idzie a ja przy oknach zamkniętych tylko z wentylatorem... A dlaczego? Bo moje osiedle strasznie śmierdzi! Jak nie z pól gównami zwierzęcymi to teraz szambo poszło i prawie rzygam [emoji3525][emoji3525][emoji3525]
Swojskie zapachy [emoji23] uroczo masz w domu [emoji16]

Dziewczyny powiedzcie a o L4 myślicie od kiedy? Ja mam non stop pracę na nogach bo jestem konduktorka plus dojeżdżam do pracy ponad godzinę w jedną stronę :/ i szczerze chyba od drugiego tygodnia września idę na zwolnienie bo się zwyczajnie boję o maleństwo i czuje się mocno zmęczona ...

Ekologicznie [emoji6]
No ja tak czasami mam jak mnie stres mocny najdzie, ale na szczęście szybko mogę to opanować. Najwyższy zdiagnozowany puls jak do tej pory miałam to chwilę przed wyjazdem do kościoła na nasz ślub, tętno wtedy prawie 150, to była masakra [emoji16]Swojskie zapachy [emoji23] uroczo masz w domu [emoji16]
Mówiłaś lekarzowi o szybkim pulsie ostatnio w ciazy ?

No ja tak czasami mam jak mnie stres mocny najdzie, ale na szczęście szybko mogę to opanować. Najwyższy zdiagnozowany puls jak do tej pory miałam to chwilę przed wyjazdem do kościoła na nasz ślub, tętno wtedy prawie 150, to była masakra [emoji16]Swojskie zapachy [emoji23] uroczo masz w domu [emoji16]
Gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądało w okresie letnim to bym została w mieście rodzinnym a przez ciążę w ogóle zapachów nie toleruję więc jest porażka jakaś ... [emoji16]

Łączę się z Tobą w bólu, bo mamto samo, porostu to jest jakaś masakra z tym smrodem[emoji21][emoji849]

reklama
Dziewczyny powiedzcie a o L4 myślicie od kiedy? Ja mam non stop pracę na nogach bo jestem konduktorka plus dojeżdżam do pracy ponad godzinę w jedną stronę :/ i szczerze chyba od drugiego tygodnia września idę na zwolnienie bo się zwyczajnie boję o maleństwo i czuje się mocno zmęczona ...
Ja jestem na L4 od wczoraj [emoji6] i dobrze, bo ostatnio nie mam siły wstać z łóżka [emoji849]
Ekologicznie [emoji6] Mówiłaś lekarzowi o szybkim pulsie ostatnio w ciazy ?
Mówiłam, mówiłam, że mam tak na tle nerwowym i pytałam czy mogę w razie co jakieś tabletki na uspokojenie brać w razie konieczności. To powiedział, że te ziołowe to mogę jakbym potrzebowała. Ale planuję na zwolnieniu wyluzować i nie wracać już do stresów [emoji4]
Gdybym wiedziała, że tak to będzie wyglądało w okresie letnim to bym została w mieście rodzinnym a przez ciążę w ogóle zapachów nie toleruję więc jest porażka jakaś ... [emoji16]
No latem niestety wszystko się nasila [emoji53] ale nie przejmuj się, w przyszłym tygodniu koniec upałów to się trochę uspokoją te zapachy [emoji6]

Do góry