reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Urszulko, ja również nie mam objawów. Czasem muszę tylko zrobić drzemkę albo wcześniej położyć się spać. Cieszmy się z tego dobrego samopoczucia :)
Dobra [emoji16]
A ja za to mogłabym teraz codziennie jeść zupy :)
Na zupę i ja mam chęć, bo wydaje się lżejsza. Wczoraj zjadłam na kolację placki z jabłkami i skręcalo mi żołądek. Ciężko było zasnąć.

reklama
Dzieki! Wczoraj byl 9t4d.

Dziekuje! Sama bylam zdziwiona, ze tak wszystko ladnie widac. Duzo zalezy od sprzetu na jakim sie robi usg.

Mi pomaga aplikacja himommy. Jesli mam jeszcze duzo czasu do kolejnego usg to przynajmniej dostaje codziennie wiadomosc od mojego dziecka co u niego i jak sie rozwija :)
Zobacz załącznik 1014823

Powodzenia!

Mieszkam w Holandii, wiec usg 3d mam w cenie. Kilka marcowych mam pisalo, ze jedno zdjecie 3d mialy w cenie wizyty.

Kochana możesz mi powiedzieć jak wyglądała Twoja pierwsza wizyta u położnej?

Dziewczyny a tak odbiegają trochę od tematu, też macie taki zawalony nos?? Katar raczej sporadycznie mi się pojawia ale za to czesto ciężko mi się oddycha i straaaasznie kicham :D momentami wręcz robi się to śmieszne :D
W poprzedniej ciąży lekarz na katar zapisał mi sztyft do wdychania Rhin-Bac - jest bezpieczny dla ciężarnych.

A jedzoniowo u mnie na tapecie teraz tosty i cola. Dzień bez pieczywa tostowego to dzień stracony. :D

Ja Kochana ja, także nie martw[emoji16]

ja tez, jestem wykonczona i bardzo, bradzo zle sie czuje!

Ja właśnie przez Internet i za długie szperanie na baby boom w różnych wątkach mam teraz mega stres czy wszystko jest w porządku. Już siedzę jak na szpilkach przed jutrzejszą wizyta. :/

to fakt, warto czasem odpuscic internety

Tak ja też nos mam cały czas zatkany,spróbuję przepłukać zatoki może to coś da
Dziewczyny a tak odbiegają trochę od tematu, też macie taki zawalony nos?? Katar raczej sporadycznie mi się pojawia ale za to czesto ciężko mi się oddycha i straaaasznie kicham :D momentami wręcz robi się to śmieszne :D

Cześć dziewczyny [emoji6] ja dziś nawet się wyspałam- aż do 7. Spałabym dłużej, ale pies obudził mnie, chciał jeść, a jak już wstałam to nie zasnę. O dziwo bez mdłości na razie, jem bake rollsy, to mi wchodzi [emoji16] może potem będę w stanie zjeść śniadanie [emoji16]
No to ja przybijam piateczke, bo dzisiaj pierwszy raz od dluzszego czasu nie mialam rano mdlosci.

Taaak, nos mam zatkany. Oddycham ustami i często kicham. to tak jak ja na kiełbasę z grilla, kotlety i ogólnie mięso nie za bardzo mi idzie.. odrzuciło mnie też od coli i słodyczy. Gdzie wcześniej, to był must heave.

Co do ciąż prowadzonych w innych krajach. Moja siostra nie mieszka w Polsce i była zdziwiona, że zaczęłam brać kwas foliowy szybciej.. u nich to jest tak, że kobieta zachodzi w ciążę, robi badania i jeśli ma niedobór kwasu, to zaczyna go brać. U Nas nawet na niektórych stronach proponują zażywanie kwasu pół roku przed planowaną ciążą [emoji55]
Gdzie mieszka siostra?

reklama
Kochana możesz mi powiedzieć jak wyglądała Twoja pierwsza wizyta u położnej?
Jasne! Kiedy masz wizyte i w ktorym bedziesz wtedy tygodniu ciazy?
Pierwsze badanie usg ma sie dopochwowe w okolicach 7-8tc, zeby wykryc bicie serca. Nazywa sie to Vitaliteitsecho i jest oczywiscie pokryte z ubezpieczenia podstawowego. Podczas wizyty masz tez wywiad z polozna na temat przebytych operacji, chorob, ewentualnych alergii i historii rodziny, zeby okreslic ryzyko ciazy/wad. I rozmowa o objawach, jakie masz i jak mozesz im zaradzic. Czasem polozna wysyla kwestionariusz z pytaniami przed pierwszym spotkaniem i na spotkaniu omawiacie odpowiedzi i co powinnas zmienic w trybie zycia (np. uwazac ze sprzataniem kuwety itp.). Ja mialam tez krotka pogadanke z ginekologiem na tej samej wizycie, gdzie tylko oznajmil, ze ciaza jest niskiego ryzyka i pewnie juz sie nie zobaczymy :) ale zazwyczaj ginekologa nawet sie nie widzi na oczy.
Kolejne usg powinnas miec pomiedzy 10 a 12tc, zeby okreslic date porodu i ta data sie juz raczej nie zmieni.
Pisz jesli bedziesz miala wiecej pytan x

Do góry