reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Mogłoby być trochę niższe, ale nie ma tragedii. Koniecznie powiedz swojemu lekarzowi o tym wyniku.
Ja robiłam przed ciaza w maju i miałam 2.5 więc dużo nie skoczylo. Tak tak jutro zadzwonię do swojej Pani doktor endo. Ale widziałam że dziewczyny mają po 2.8 i lekarz mówi ze jest ok...

Dziewczyny wierzycie w to że jeśli ciążą jest z lewego jajnika to będzie dziewczynka a z prawego chłopczyk? Ostatnio lekarz mi powiedział tylko jako ciekawostkę że moja ciąża jest z lewego jajnika ale nie chciałam walnąć głupa czy to ma wpływ na płeć ale taką informację znalazłam w tym magicznym Internecie

Dziewczyny wierzycie w to że jeśli ciążą jest z lewego jajnika to będzie dziewczynka a z prawego chłopczyk? Ostatnio lekarz mi powiedział tylko jako ciekawostkę że moja ciąża jest z lewego jajnika ale nie chciałam walnąć głupa czy to ma wpływ na płeć ale taką informację znalazłam w tym magicznym Internecie
Pierwsze słyszę, ale ta teoria mogłaby się u mnie sprawdzić :D Szkoda, że nie wiem, z którego jajnika był mój syn :D

Ja mam jutro rano wizytę i oczywiście zaczynam się denerwować czy wszystko będzie dobrze według ostatniego usg powinien to być 9t0d.
Oczywiście boje się ze serduszko przestało bić lub fasolka nie urosła tak jak powinna...
Maz jedzie ze mną wiec może jakoś dam radę :)

Jej, ale miałam do nadrobienia [emoji16]
Co do pappy nie wiem, nie robiłam jeszcze rozeznania w temacie, ale pewnie tak.
A co do humorków to dziś pół dnia bez kija nie podchodzić, a drugie pół dnia łagodna jak baranek [emoji16]
W ogóle cały dzień dziś byliśmy u znajomych, wróciliśmy z pół godziny temu i nie padłam [emoji50] szok, bo w poprzednie dni padałam o 20 [emoji16]

Cześć, w końcu odważam się tu odezwać. Zaglądam tu, ale nie miałam odwagi...
Dzisiaj "zapomniałam", że jestem w ciąży... zrobiłam gwiazdę, niezbyt mądre, ale nie celowe... Po prostu chciałam nauczyć córkę... Ciąża jest tajemnicą... nikt nie wie i ja sama chyba odsuwam od siebie tą myśl, dopóki nie będę miała pewności, że wszystko będzie ok...
Ostatnia @ 24.07. Test w ten czwartek pokazał II kreski. Wg OM termin 30.04 lub 1.05.2020. Lekarz na NFZ 16.09 będę w 7t5d, a prywatnie 24.09 będę w 8t6d. Zdecydowałam się na taką formę, żeby zaoszczędzić na badaniach. Mam 35lat, jedno dziecko. W czerwcu tego roku straciłam ciążę w 11tyg, nie miałam zabiegu.
Poza zmęczeniem i nerwowoscia, nie mam żadnych objawów. Mam nadzieję, że tym razem urodzę szczęśliwie zdrowe dziecko.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam do Was intymne pytanie... Jak u Was z seksem? Współżyjecie, macie ochotę? Można na tak wczesnym etapie ciąży ? Penetracji się boję (może niesłusznie), ale ochotę miałam dzisiaj wieeelka, na pieszczotach się skończyło. I teraz boję się, czy skurcze podczas orgazmu nie zaszkodzą....?

Do góry