reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Po wizycie. Była szybka, ale z usg i dostałam skierowanie na badania te same, które kazała zrobić prywatna. Na USG genetyczne tez da skierowanie, bo kwalifikuje sie ze wzgledu na wiek.
Generalnie lekarz bez zachwytu, ciazy u niego prowadzić bym raczej nie prowadziła, ale jako „dawca” skierowań wystarczy;)

Ja dzisiaj się już lepiej czuję. Nie wymiotowałam ani razu, ale nudności mam. Też się wcześnie budzę, dziś po 6.. ale wstałam dopiero po 8, pokręciłam się i już drzemka. Jem niewiele. Stoi mi w gardle. Mam na coś ochotę, ale nie potrafię określić na co [emoji23]

Spodnie rano jeszcze dopnę.., ale późnej muszę rozpinać guzik. Na wadze - 2.5kg.

Do lekarza chodzę prywatnie. Moja akurat na NFZ nie przyjmuje, ale czasem bywa w szpitalu i np pierwszą wizytę miałam tam i nie wzięła ode mnie pieniędzy :)
Finansowo damy radę, najważniejsze jest to, żeby fasolka (a wg aplikacji malinka) rozwijała się tak jak należy :)

Witam nowe dziewczyny! Oby było Nas tylko więcej!

No co Ty? Ja bym pożarła wszystko [emoji16] Dziś bardzo mało jadłam przez ten wizytowy stres, więc jak wrócę do domu to pewnie będę nadrabiać ile wlezie [emoji16]
Serio, ogólnie owoców nie lubię, zjem pojedyncze, warzywa za to lubię, ale teraz, w ciąży, idzie mi tylko podsmazana cebula i kukurydza z puszki, haha. Czekam na dobre wiadomości [emoji3590]
Hej, mi się termin przesunął na kwiecień więc zostanę z Wami :)

Dziś 8t1d... ale mam cukrzycę od początku ciąży praktycznie więc jest ciężko...
Super! A jak się czujesz przy cukrzycy?? To cukrzyca ciążowa czy chwilę przed coś się dziać zaczęło?
Po wizycie. Była szybka, ale z usg i dostałam skierowanie na badania te same, które kazała zrobić prywatna. Na USG genetyczne tez da skierowanie, bo kwalifikuje sie ze wzgledu na wiek.
Generalnie lekarz bez zachwytu, ciazy u niego prowadzić bym raczej nie prowadziła, ale jako „dawca” skierowań wystarczy;)
Super [emoji6] kurde, muszę serio to tak chyba rozegrać... :D coby mieć dawce skierowan, hahaha, bardzo mi się określenie podoba :D

Gratuluję [emoji4] przypomnij mi proszę, który to tydzień wg OM?

8t2d I wg usg tez, idealnie :)

Cześć!
Piszę pożegnalnego posta w tym wątku. Dzisiaj o 5 rano zobaczyłam krew. O 7 byłam na becie. Następnie telefon do doktora i wizyta w izbie przyjęć. 3 godziny czekania, mimo, ze nie było kolejki. Przez weekend ma się samo czyścić, w poniedziałek znowu beta i kontrola, na niej decyzja czy potrzebne jest łyżeczkowanie.

Dla mnie to był wspaniały miesiąc, pełen wzruszeń, radości, słuchania Mozarta :) za kilka miesięcy znowu zaczniemy się starać.

Życzę Wam wszystkiego dobrego i dużo zdrowia :)

przykro mi, i zycze udanych staran!

Myślę że tak ale na sam widok mnie aż mdli hahahaha :D

to tak jak mnie, az mnie wstrzasnelo :)

Hej, mi się termin przesunął na kwiecień więc zostanę z Wami :)

Dziś 8t1d... ale mam cukrzycę od początku ciąży praktycznie więc jest ciężko...

witaj :)

reklama
kurde, muszę serio to tak chyba rozegrać... :D coby mieć dawce skierowan, hahaha, bardzo mi się określenie podoba :D
No u mnie 2 lata temu nie liczàc wizyt (150zl) na same badania poszło prawie 2000zl.
Generycznie te z 12 i 20tyg. zrobie prywatnie, bo mam zaufanego dr. A reszte ile sie da bede cisnela na NFZ.

Do góry