reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Dziękuję wam Kochane za dodanie otuchy :) już ochłonęłam po poniedziałkowych przeżyciach i optymistycznie nastawiona czekam na wizytę 2 września :)
Uspokoiłam się też co do wielkości pęcherzyka, bo akurat jestem pewna na 95% kiedy miałam owulację i wychodzi że jednak miałam ten 5t3d, dlatego dzidzi jeszcze nie widać, a znalazłam gdzieś tabelkę i na ten dzień wielkość pęcherzyka mieści się w normie - w górnej granicy, ale w normie, więc ulżyło mi strasznie!! :)

Hej laski,

Ja już po USG, wszystko dobrze :) przez chwilę się zestresowalam bo na początku nie widział zarodka, ale po chwili zobaczył, było widać bijące serce :) na posluchanie powiedział ze jeszcze zbyt wcześnie, ale mówi ze wszystko wygląda ok :)

Wg OM mam dzis 6tyg i 1 dzień (ale lekarz liczy 6tyg, bo wizyta rano pewnie), zarodek 5tyg6dni, więc tylko minimalnie młodszy. Z tego co widzę na zdjęciu ma 4,76mm (chyba że źle odczytuję).

Zastanawia mnie, dlaczego ten worek ciążowy z kolei wskazuje aż na 6tyg4dni. Miała któraś taką rozbieżność? Zapomniałam zapytać, nie wkręcam się w nic ale jestem ciekawa.
Właśnie u mnie jest większy pęcherzyk niż zazwyczaj, jest pewien zakres wielkości w danym dniu ciąży - jeden jest większy inny mniejszy. Ale jak widać u Ciebie maleństwo i serduszko to tym bardziej nie ma się czym martwić :)

[QUOTE="leeleeth, post: 18435485, member:

Nowe mamy poprosze o priv z data porodu uzupelnie liste na pierwszej stronie :)
[/QUOTE]
Leeleeth, ja wysłałam wiadomość prywatną, ale chyba się gdzieś zagubiła, bo w tabelce mnie nie ma :D jakby co to moj TP to 17 kwietnia :)

Dobrze, że jesteście w podobnych terminach :) jest wsparcie, jest moc :) Mam nadzieję, że dotrwamy [emoji106][emoji4]

Z objawów jeszcze to od 3 dni jest mi zimno. Czasem to dreszcze jak przy grypie. No i kicham, bez kataru, ot tak sobie. Ktos tak ma?
Na wieczór doszły jakieś klucia które idą w nogi. [emoji37]
Mi się nos ciągle zapycha od "terminu" miesiączki i nie ma dnia bym nie lała krople w nos. Tragiczny katar i kichanie bez choroby jako dodatkowa atrakcja dni [emoji6]

Ja tez sie szybko mecze. Troche posprzatam, cos ugotuje i do lozka. Moglabym przelezec prawie caly dzien... Chociaz to chyba tez wynika z tego, ze nie spie w nocy. Wrocilam z drugiego konca swiata i nie moge sie jeszcze przestawic na nasz czas
To u mnie dni ostatnio wyglądają tak, że w nocy wstaję 3 razy na siusiu, o 5 wstaję do pracy (praca na ten moment w biurze, także nie przemęczam się, choć często mam stresujące sytuacje), a po powrocie do domu leżę i na nic już nie mam siły :D i byle do weekendu... Chciałam zostać w pracy tak do końca listopada, ale zobaczymy za 2 tygodnie co tam się w brzuszku dzieje, co z serduszkiem i co z krwiakiem.

Ja bym najchętniej przespała do czwartku za tydzień hahahaha [emoji16] cieszę się że masz takie dobre nastawienie. Zadowolona i szczęśliwa mama to zadowolone i szczęśliwe maleństwo [emoji3590]Kochana, to też jest jakiś plan :D
A ja najchetniej przespała bym do 9 września i chciałabym już usłyszeć od lekarza, że serduszko pięknie bije i z dzidzia wszystko ok [emoji7]

A ja najchetniej przespała bym do 9 września i chciałabym już usłyszeć od lekarza, że serduszko pięknie bije i z dzidzia wszystko ok [emoji7]
Też mam wizytę 9 września i chciałabym usłyszeć dokładnie to samo! [emoji3590]
Moja ginekolożka jest na urlopie.. i się zastanawiam czy nie pójść szybciej do kogoś innego.

reklama
Do góry