Najeczka
Fanka BB :)
Dla mnie ewidentne pozytywy. GratulujęWitam
Dziewczyny zrobiłam test 6 dni przed miesiączką co myślicie?? Boję się że 20 sierpnia dostanę miesiączkę bo kreski są jasne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dla mnie ewidentne pozytywy. GratulujęWitam
Dziewczyny zrobiłam test 6 dni przed miesiączką co myślicie?? Boję się że 20 sierpnia dostanę miesiączkę bo kreski są jasne
U mnie mutacja Leiden V i jeden allel mthfr. Po prostu trombofilia. Też mam zastrzyki, ale neoparin 0.4, do tego polocard 150, a kwas foliowy 5mg. Ile to trzeba leków przyjmować, żeby wszystko było dobrze...
U mnie piersi bolą strasznie wieczorem kiedy ściągam stanik a rano już jest ok... Dlatego tak się martwię gdyby to już było po terminie miesiączki to pewnie Juz bym tak nie przeżywała a tak do 20 niepewność mi może testu wyszły z jasnymi kreseczkami. Naczytalam się ze nie jedna miała testy pozytywne a okres przyszedłU mnie z objawów ciąży to megaból piersi, urosły chyba o 2 rozmiary, pobolewanie, ciągnięcie w podbrzuszu i całkowity brak apetytu. Najstarszy syn mowi, ze juz mi brzuch rośnie.
Co do mojego pesymizmu jesli chodzi o ciążę, to wiem, ze jak ktoś się stara i modli o dzieciaka, to moje nastawienie jest niezrozumiałe. Byłam kiedyś po tamtej stronie i wiem jak to wygląda. Jak to się mówi punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia. Wszystkim tym, które miały problem z zajściem w ciążę lub utrzymaniem wcześniejszych życzę, aby teraz się udało.
Liczę, że jak zobaczę dzieciaka na usg, to zacznę się w końcu cieszyć, a przynajmniej akceptować sytuację, w której się znalazłam.
Dlatego nie robi się testów przed terminem miesiączki Mi miesiąc przed zajściem okres spóźniał się 10 dni, zrobiłam test i wyszedł cień cienia. Okazało się, że to reakcja chemiczna w teście. Kreska była szara a okres spóźniony przez regulowanie tarczycy. Teraz gdy zaszłam zrobiłam test profilaktycznie. Znowu się spóźniał... Niespodzianka. 2 kreski. Cztery testy zrobiłam, każdy pozytywny. Byłam u lekarza. Potwierdził na USG. Za wcześnie przyszłam, bo na razie sam pęcherzyk prawidłowy jest, ale ja dla recepty na duphaston przyszłam dla bezpieczeństwa.U mnie piersi bolą strasznie wieczorem kiedy ściągam stanik a rano już jest ok... Dlatego tak się martwię gdyby to już było po terminie miesiączki to pewnie Juz bym tak nie przeżywała a tak do 20 niepewność mi może testu wyszły z jasnymi kreseczkami. Naczytalam się ze nie jedna miała testy pozytywne a okres przyszedł
U mnie wyszły takie testyDlatego nie robi się testów przed terminem miesiączki Mi miesiąc przed zajściem okres spóźniał się 10 dni, zrobiłam test i wyszedł cień cienia. Okazało się, że to reakcja chemiczna w teście. Kreska była szara a okres spóźniony przez regulowanie tarczycy. Teraz gdy zaszłam zrobiłam test profilaktycznie. Znowu się spóźniał... Niespodzianka. 2 kreski. Cztery testy zrobiłam, każdy pozytywny. Byłam u lekarza. Potwierdził na USG. Za wcześnie przyszłam, bo na razie sam pęcherzyk prawidłowy jest, ale ja dla recepty na duphaston przyszłam dla bezpieczeństwa.
Te mogą już coś znaczyć, bo kreski są zaróżowione i widoczne gołym okiem.U mnie wyszły takie testy